Fendt 514 C van tone29

Fendt 514 C

tone29
Foto van een Fendt 514 C. Helaas de eerste verf eraf van de trekkerπŸ™ˆ dubbellucht moest eraanπŸ˜…πŸ’ͺ

Reacties

Valtra man
Mooie trekker. Ik zie dat jij vooraan gewicht hebt en die renault achteraan. Ik heb het al vaker gezien, maar krijg er geen kop aan.. Is daar een reden of ideale gewichtsverhouding dan?
valmet6400power
@Valtra man
Kan meerdere redenen hebben, ik noem maar:
1- hij heeft heel veel verplaatsbaar gewicht en kan dat niet binnen de geldende regels kwijt voorop
2- het is een 2-wd trekker en heeft dus minder nut als hij gewicht voorop heeft
3- zit redelijk aan het gewicht in de klasse en heeft wel 4wd maar wil dat z’n achterbanden het werk gaan doen de sleepwagen hem echt gaat remmen
Valtra man
@valmet6400power 1& 2 snap ik. Maar waarom zou je opteren achteraan gewicht ipv vooraan? Is het niet zo dat de sleepwagen al meer dan voldoende druk achteraan uitoefend?
+2
valmet6400power
@Valtra man
Nouja dat is de vraag, als je achterbanden meer werk doen dan de voorbanden dan werpen ze ook minder losse grond voor de wagen. Maar ik heb ook geen idee hoor, ik kon maximaal 4 gewichten voorop de 6400 hangen en dan zat ik aan de 4500 kg.
Wellicht dat @DANOONTJE POWERR zijn licht erover kan laten schijnen die heeft meer gewichten in z’n handen gehad op trekkertrek dan ik in m’n hele leven haha
dennisbouter
@Valtra man alles moet kloppen, gewicht bandenspanning genoeg profiel hoe meer het klopt hoe minder jij die kilo's op een bepaalde plek nodig hebt, hoe verder jou trekhaak naar achter zit, hoe meer effect het heeft omdat gewicht naar voren te gooien, hoe meer je neus de lucht in gaat hoe dieper jou trekhaak ook zakt en dat heeft ook tot gevolg dat die sleepwagen nog zwaarder trekt, maar omgedraaid zit je trekhaak al op de minimale afstand van je achteras komt hij voor niet zo snel omhoog dan hebben die kilo's meer effect op een setje rubber van 80cm breed op de achteras dan voor op dat smalle bandje.
+2
Valtra man
@dennisbouter ok, als in het goed begrijp willen jullie liefst dat de achteras de grip krijgt, maar dan zonder dat hij op vooraan steigert want dan zakt de treklijn vd ketting?
stegboer
@Valtra man zo werkt het wel maar dat is bij elke baan weer anders
+1
DANOONTJE POWERR
@Valtra man bij een zandbaan bijvoorbeeld gooi ik zoveel mogelijk gewicht op de achterkant omdat de trekker dan toch nooit omhoog gaat komen.
Bij een kleibaan wel dus daar probeer ik de voorpootjes een beetje aan de grond te houden.
Zo is het op elke baan weer anders.
+2
tone29
@Valtra man zoals al aangegeven... die Renault had zich denk ik verkeken op de baan. Anderzijds heb ik een mooi setje voorbanden die ook wat werk verzetten. Dus ik heb altijd dit blok erin en weeg dan precies 7ton. Verschil tussen klei en zand baan maakt dus bij mij weinig uit. Heb nog wel de mogelijkheid om de trekhaak langer te maken. Maar heb tot nu toe alleen met een korte trekhaak gereden. Bandenspanning/kant van de baan/ tijdstip van rijden/versnelling zegt mij met deze trekker wat meer dan de gewichtsverdeling omdat ik de 4wd aan mag hebben. Wanneer je met een 2wd trekker meedoet (wat ik ook nog doe) dan komt het stukje tractie en balans veel meer naar voren en word dit een belangrijke schakel
DANOONTJE POWERR
@tone29 en tussen de trekken door hou je het gewicht bij je in die sporttas? 🀣
+1
tone29
@DANOONTJE POWERR je hebt wel lef tegen zn klein jochie he😜
DANOONTJE POWERR
@tone29 ja, daar zoek ik ze op uit... 😊
+2
stegboer
@DANOONTJE POWERR haha klein is ie wel maar wel dapperπŸ‘πŸ»
+1
tone29
@DANOONTJE POWERR dat dacht ik al welπŸ˜† ben blij dat jij t zegt he... als iemand met het volle verstand😜
stegboer
@tone29 hahaha altijd wel gezellig strijd hierπŸ‘ŒπŸ»
+1
DANOONTJE POWERR
@stegboer Tom is natuurlijk geen partij maar ik laat hem in die waan. 😁
tone29
@DANOONTJE POWERR zou jij niet eens ff de vrouw lastig gaan vallen? Manman wat een gezwets weer hierπŸ€£πŸ˜…πŸ˜†
+3
DANOONTJE POWERR
@tone29 die zei tegen mij, zal je niet eens een tijdje Tom gaan lastig vallen?
+1
tone29
@DANOONTJE POWERR hahaha nou dat gaat he aardig goed afπŸ€£πŸ˜†πŸ˜œπŸ€
+1
tone29
@stegboer dat sws jaπŸ‘πŸ€

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 1933 foto's van de Fendt 514 C. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
PUNTEN
31
WEERGAVES
12
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE