Fendt 312 LSA van BartFarming

Fendt 312 LSA

BartFarming
Foto van een Fendt 312 LSA, eerste gras weer geknipt!🌱✂️

Reacties

Corne S
Nog geen corona kapsel? Of valt het mee?
deerejohn
Hier gaat het regenen vandaag
+1
@deerejohn hier net de werft nat en op de weerradar is er geen regen meer te zien. Ze beloven weer meer dan er komt.
+1
bugo
@Deutz-Fahr-Rijder is maar net waar je zit, hier sinds gisteravond al 10mm gehad.
+1
Ritchie
@Deutz-Fahr-Rijder

Idd. veel meer als de werft is het nog niet.
CaseCS130
Hier de hele nacht regelmatig een leuke bui gehad en regent nu nog. In een week tijd meer dan 50mm gehad schat ik.
+1
Ruben-Wind
@CaseCS130 hier ook inmiddels, mag nu eerst wel 2 week 20 graden worden 😜
Baltus_steyr
@CaseCS130 schat je of weet je zeker? Voor mijn gevoel heeft het ook heel veel geregend. maar alles bij mekaar om zal het zon 20 a 25 mm zijn geweest tot heden het afgelopen week!
zettelmeyer
@Baltus_steyr hier ook al meer als 50 mm. Gisteren weer geprobeerd mais te zaaien maar wou nog niet.... hope dat vandaag wat mee valt
CaseCS130
@Baltus_steyr Weet het niet helemaal zeker, maar had voor het weekend al 25mm. Denk dat er daarna ook nog wel zo'n hoeveelheid is gevallen.
+1
roscho
@CaseCS130 Nu ik al die geweldige hoeveelheden zie die hier genoemd worden, heb ik mijn regenmeter eens gecontroleerd op lekken. Vorige week zat er 2 mm in en nu weer 3. Totaal maar 5 mm. Toch was de regenmeter wel OK. Net als vorig jaar trekt de regen ons aan alle kanten voorbij. NO-Achterhoek, de nieuwe woestijn...
CaseCS130
@roscho Niet zo leuk ja. Het water staat hier op plekken op het land. Gisteren begonnen met stalvoeren op een stuk nieuw ingezaaid maar dat kan nog maar net. Ik hoop dat jullie ook nog wat krijgen.
roscho
@CaseCS130 Twee uur geleden 5 mm, nu 7. We hebben net weer zo'n stuifbui met veel wind gehad. Straks zit er niks meer in de regenmeter omdat hij omgewaaid is. 😄
+1
CaseCS130
@roscho Stuifbuien komt ook water uit! Beter als niks.
Baltus_steyr
@CaseCS130 oke . mooi meegenomen!!! Heb je de mais er al in zitten?
CaseCS130
@Baltus_steyr Nee, tis hier ook nog hartstikke koud. Moet op een nieuw stuk land dus wilde dat eerst nog een keer stalvoeren.
Baltus_steyr
@CaseCS130 ah zo. Ik heb de mais er nu 11 dagen er in zitten. Gisteren heb ik even een mais pitje opgegraven. Die was net ietsjes ontkiemd. Het is dus in de grond ook nog erg koud!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr de enigste plek voor mijn maiszaad is ook nog gewoon in de zak.
Laat de grond maar eerst meer opwarmen.
In de buurt is de eerste mais ook al 15 dagen geleden gepoot en nog steeds niet boven de grond.
En nu met al dat water wordt de temperatuur ook nog niet echt veel hoger
Baltus_steyr
@Fendt926Driver maar wat heeft het te lijden als het in de grond zit? dat zaad zal vast en zeker wel ontkiemt zijn, en als het dan de temperatuur vlot stijgt dan staat de mais er ook vlot op!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr als alle energie uit het zaadje op is voordat het boven de grond komt en er valt nog water toe kan het verrotten in de grond.
Het is niet voor niets dat je voor april (ruim) boven de 100.000 zaden per ha poot en in april kan het met 90.000 ook.
Dus neem je eigenlijk al 10% verlies op de koop toe door vroeg te poten.
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr ik ben er geen liefhebber van, hier is vaak genoeg een vroege zaai mislukt in de buurt. De natuur is leidend bij mij.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 hier is vorig jaar ook in de buurt 9 hectare kapot gevroren. Maar die zat ook aan de voet vd Holterberg, iets gevoeliger voor vorst. Mais stond hier toen ook wel paars en geel eraan maar het ging goed. We zullen het dit jaar zien. Zolang het goed gaat bevalt het me optijd poten wel.!!
BartFarming
@CaseCS130 Was dat hier maar gevallen, kunnen we hier goed gebruiken, al ben ik wel blij dat deze nieuwe weides in de kuil zitten. Anders waren ze deze week waar wel regen en temperatuur voorspeld wordt veel te lang geworden. Nu mooi droog binnen gekregen. Hadden 10hec. Snelle lenterogge staan en hebben 8 hec nieuwe wei erbij ingekuild.
CaseCS130
@BartFarming Oh, dan ben je al verder dan ons ja. Wij zijn maandag pas begonnen met wat stalvoeren, verder is er nog niks te maaien.
Baltus_steyr
@CaseCS130 Nou het gras begint her en der al te liggen hier in de omstreken dus het mag er volgende week vast wel een keer af!

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 919 foto's van de Fendt 312 LSA. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
36
WEERGAVES
14
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE