Tym T433 van Sideswipe

Tym T433

Sideswipe
Foto van mijn aangeschafte Tym T433 HST met voorlader (model 2015)

Reacties

+2
Fast Eddy
Mooi trekkertje. Staat mooi op de banden. Ter vervanging van de Kubota?
+1
Sideswipe
@Fast Eddy Ja, juist voor de voorlader en om balen daarmee te kunnen verplaatsen.
+1
Mdbm
De trekker ziet er alvast goed uit. Nu ben ik wel benieuwd hoe hij werkt. Hoeveel uren per jaar schat je ermee te doen en welke werkzaamheden?
+1
Sideswipe
@Mdbm Ik had hiervoor een Kubota GT 21 ( iets groter dan een mini, grijs import model) die ik gebruikte voor:

- Ronde hooibalen op de plek te zetten tbv ronde koepel hooiruif
(zie foto's op tractorfan.nl/machine/kubota/…)
- paardrijbak slepen
- Ik heb stukje met zandbodem waar ze de hele dag buiten kunnen lopen als de wei te drassig is en die trek ik wel eens open met een woelpoot (1 enkele poot) als het water teveel blijft staan.

Aangezien het steeds lastiger word om ronde balen te kopen (de meeste loonwerkers persen liever de rechthoekige ivm transport en opstapelen heb ik een andere ruif gekocht waar van alles inpast.
Maar door de hoogte van de nieuwe ruif en dat je de balen er echt IN moet plaatsen ipv zo op de grond zetten zit je met een achterhef echt te klieren. (zie foto hieronder)

Dus de TYM gekocht juist voor de voorlader. (en dan een balenprikker erop)
Daarnaast is de voorlader wel makkelijk voor de mesthoop op de scheppen (nu rijd ik met de kruiwagen met loopplanken omhoog) dus maak ik het mijzelf wel makkelijker.

En de voorlader is ook makkelijker om stukken te vlakken die zijn omgeploegd.

Met de kubota haalde ik 20 a 25 u per jaar.
Met deze zal het iets meer zijn misschien omdat je de voorlader juist heb en dus sneller de trekker misschien sneller pakt.

Het is een beetje over de top met 3 paarden op een halve hectare zo'n trekker maar daar is het dan ook weer hobby voor... 😉

(klik om te vergroten)

+3
roscho
@Sideswipe Met dit trekkertje zijn een hoop van je problemen opgelost. 😄
Mooi laag, dus stabiel, iets breder dan minitrekkers. Ik denk dat je hier nog wel meer uren mee gaat draaien. Grasmaaier erachter en je maait er ook wekelijks je gazon mee. De banden zijn er alvast prima voor geschikt.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Tym. Ook staan er nu al 6 foto's van de Tym T433. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
4
WEERGAVES
516
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE