Schlüter Super Trac 1900TVL van olro 61

Schlüter Super Trac 1900TVL

olro 61
Een bijzondere Schlüter op de LandbouwRAI in 1988...

Een Schlüter Super Trac 1900 TVL met een 190 pk Mercedes OM 366 LA motor, deelt de stand van MB Trac/Unimog importeur Hoegen-Dijkhof, met een IN-Trac 6.60 (150 pk) en een MB-Trac 1600 Turbo (156 pk). Van deze Schlüter in MB Trac kleuren zijn er maar slechts 2 gebouwd.

Reacties

mf 6150
Is dit diegene waar nu het setje frontgewichten voor hangt?
+1
olro 61
@mf 6150 Ja, dat is hem, alleen op deze foto heeft hij een schuifbord in de fronthef.

(klik om te vergroten)

+2
olro 61
Nog een aanvullende foto, later is de Super-Trac nog voorzien van Fronthef en grotere spatborden.

(klik om te vergroten)

Aanzicht van de rechterzijde.
+1
a3vandiejen
Zeer bijzonder , en is bekend waar ze alle twee gebleven zijn?
olro 61
@a3vandiejen Voor zover het bekend is, is er nog maar een van de twee bekend, en is in goede handen bij een liefhebber net over de Duitse grens, die hem regelmatig showt op trekkerevenementen.
a3vandiejen
@olro 61 Mooi dat die bekent is, en toch spannend om eventueel de tweede te ontdekken.
+2
Schluterfan
@a3vandiejen

Die valt niet meer te ontdekken, die is afgebrand...
+1
mf 6150
@Schluterfan
Oeps zonde
a3vandiejen
@Schluterfan O dat is zonde, is dus wel bekend maar niet goed afgelopen.
a3vandiejen
@Schluterfan Maakt het voor de eigenaar van het overgebleven exemplaar wel heel bijzonder als je weet dat je de enige bent.
mdoornekamp
Verschillende wiel naven/velgen voor en achter.
hobbyboer
@mdoornekamp dat heeft mijn trekker ook
mdoornekamp
@hobbyboer
Quote:
dat heeft mijn trekker ook

Wat is dat wel niet voor goedkoop merk dan......

Maar jij hebt vast geen 4 gelijke wielen
Towaberg
Blijft een fantastisch design 👌
+3
Schluterfan
Mooie foto's Olav. Op jouw foto's is de trekker te zien in zijn eerste uitvoering. Toen de fronthef erop gekomen moet zijn, volgens mij zelfs weer compleet gespoten, alleen in een andere kleurstelling. Hij is verkocht aan een bedrijf die hem voornamelijk gebruikte voor het ploegen en zaaien, en stond daarom op een seizoenskenteken.

Bij de nieuwe kleurstelling was de motorkap namelijk donkergroen. Er is ooit in een tijdschrift een foto van die trekker verschenen en daarin stond erbij geschreven dat de eigenaar vertelde dat de trekker slecht in de lack zat, je kon de verf er zo afkrabben. Op die foto was de motorkap donkergroen.

De ander Super Trac in MB Trac kleuren zou later terug in de bekende rode grijze kleuren gekomen zijn, maar of dat klopt weet ik niet. Vreemd is dat niet, want het zelfde gebeurde ook bij het prototype Compact 750V4. Die is later door Had en Buchner ook weer in het BMW Ascot grijs gespoten.

De afgebrande Super Trac is trouwens een met LS.
olro 61
@Schluterfan Dat de LS afgebrand is was mij nog niet bekend, heb je nog enig idee wanneer dit is gebeurd? Kennelijk al lang geleden, want er zijn geloof ik nooit meer foto's van deze trekker verschenen.
+2
Schluterfan
@olro 61

Nee helaas, ik heb er zelf ook niets dergelijks van foto's of informatie van die trekker. Maar in de jaren 90 en nog voor een stukje 00 werd er helaas ook nog zo geen foto's geschoten en gedeeld met de sociale media als nu...
+1
olro 61
@Schluterfan Klopt, daarom is het ook extra leuk als er weer eens een oude foto van toen opduikt...
+1
draaipiet
Top 👍

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Schlüter. Ook staan er nu al 41 foto's van de Schlüter Super Trac 1900TVL. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
PUNTEN
25
WEERGAVES
731
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE