Fendt 936 van Oldtimer-fan

Fendt 936

Oldtimer-fan
Foto van een Fendt 936 met Amazone rotorkopeg. Terugblik op dit voorjaar. Land klaarleggen voor de uien.

Reacties

JD 6430 The Best
Een rare vraag maar waarom bewerken jullie de grond zo intensief voor het poten, terwijl het lichte grond is. Zelfs op de klei hier kan je in 1 werkgang de grond fijn maken voor het poten met frees en eventueel frontkopeg.
Oldtimer-fan
@JD 6430 The Best

Omdat wij niet veel op lichte grond werken. Veel löss grond.
Deze foto was toevallig klaarleggen voor de uien, dan moet de grond ook goed fijn zijn.
In 1 werkgang krijg je hier niks klaargelegd.
Eerst optrekken, ca. 25cm diep, dan met de 6mtr rotorkopeg en dan met de uienzaaier met 3mtr rotorkopeg of aardappelpoter met rotorkopeg. Er zijn af en toe percelen bij die moeten zelfs eerst worden gefreesd voordat we rotorkopeggen omdat ze niet klein te krijgen zijn. Veel kluiten als het te droog is.

Hier op bovenstaande foto hebben we eerst met de frees de keiharde bovenlaag gebroken, om daarna fijn klaar te leggen met de rotorkopeg.
+1
mdoornekamp
@Oldtimer-fan waarom ploegen jullie dan niet in het najaar. Zodat de grond kan verweren
+1
Oldtimer-fan
@mdoornekamp

Omdat wij hier in de heuvels niet mogen ploegen ivm erosie. Wij doen alleen niet-kerende grondbewerking. Is ook beter voor het bodemleven. Bij niet-kerende grondbewerking blijft het bodemleven tot bovenin de grond zitten. Hierdoor zitten er kleine kanaaltjes in de grond waardoor het water altijd goed weg kan. Als het bodemleven wordt omgeploegd, zit bovenin niks en zakt het water niet goed weg. Merk je heel goed als het nat is als je wil rooien. Blijft vettig waardoor je met de rooier niet recht voor de rijen blijft.
Oldtimer-fan
@mdoornekamp

En veel gepacht land waar we aardappelen en uien zetten, krijgen we pas na de winter toegewezen. Boeren die niet weten welke percelen ze willen geven. Dus dan kunnen we vòòr de winter niet veel doen.
mdoornekamp
@Oldtimer-fan ok. Dus cultiveren of lostrekken doe je nooit voor de winter
Oldtimer-fan
@mdoornekamp

Nee, dat doen we niet
mdoornekamp
@Oldtimer-fan dan heb je waarschijnlijk ook meer erosie
JD 6430 The Best
@Oldtimer-fan oke zo hier op de foto leek het voor mij mooie grond. Waarom werken jullie op die grond met een kopeg voor het poten, in plaats van een frees? Mijn ervaring is dat een frees de grond veel intensiever bewerkt dan een kopeg.
Oldtimer-fan
@JD 6430 The Best

Dat weet ik niet. Zolang werk ik er nog niet. Ze hebben een aantal jaren geleden wel met een frees voor de poter gepoot, maar nu met rotorkopeg. Geen idee waarom.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 4809 foto's van de Fendt 936. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
PUNTEN
10
WEERGAVES
14
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE