Labourier LDE van bas101

Labourier LDE

bas101
Labourier LD30 Motor 2 cilinder 30pk Piquand

Reacties

+1
a3vandiejen
Mooi.
+2
wim-same
@a3vandiejen Same heeft in Frankrijk ook een fabriek gehad in de jaren 50, en daar werd o.a. de Same DA 30 gebouwd. Daar waren er ook bij met een 30 pk Piquand motor.
+2
bas101
@wim-same heb deze tractor gekocht omdat die een Piquand motor had , had er nog nooit van gehoord , werd ergens gebouwd in Albertville Savoie ZO frankrijk.
+1
wim-same
@bas101 ja, klopt, volgens mij ergens in de Franse Alpen.
+1
wim-same
@bas101 ja, in Albertville, en volgens mij heeft Same toen deze fabriek ook over genomen. Hoe lang weet ik niet, nu niet meer in ieder geval.
+1
Towaberg
@wim-same deze heeft ongeveer dezelfde kleur als de Same DA 20 van svenimmeker!
+1
wim-same
@Towaberg De DA 20 is ook in Albertville gemaakt, maar daar lag juis weer een 1 cilinder Same motor in, maar met een ZF versnellingsbak.
Towaberg
@wim-same maar dat kleurtje Wim 🧐
+1
wim-same
@Towaberg Kleur heeft niets met Same te maken hoor.
bas101
@Towaberg ik kan de DA20 niet vinden op google , wel de DA30 maar die kleur doet me echt pijn aan de ogen .
wim-same
@bas101 Dit zijn ook ingekleurde folders. deze kleuren zijn niet correct.
bas101
@wim-same ik heb m echt zien staan op de TT in Assen ,oranje met groene wielen , niet echt mijn smaak .
wim-same
@bas101 Ja, dat klopt, Dat waren de originele kleuren van SAME toen met de DA serie. en Kamping had er één in Assen staan.
+1
bas101
@wim-same even off Topic : vraag mij altijd af waarom Nederlanders en wellicht ook de Belgen de E van SAME als lange é uitspreken terwijl het tocht echt als korte e uitgesproken dient te worden de E staat voor Endothermici.
+2
wim-same
@bas101 Ha ha, Daar kan ik je geen antwoord op geven. Belgen spreken het inderdaad anders uit. Er was zaterdag nog een Belg bij mij, en toen viel het mij ook weer op. De Belgen spreken het wel uit met een korte E
+1
wim-same
@bas101 Het enige wat ik kan verklaren is dat het Woord SAME eigenlijk een afkorting is, dus eigenlijk S.A.M.E. en dan spreek je het wel met een lange E uit.
+2
bas101
@wim-same ja t is idd een afkorting .of dan zo de lange E ontstaan is? Ik zie voor me dat in toen SAME voor t eerst in NL kwam een Italiaanse vertegenwoordiger toch echt SAME met een korte E gezegd moet hebben , ik denk dat t in de volksmond ontstaan moet zijn , een jongen waarmee ik vroeger naar school ging vond SAME maar niks , alleen t woord al , zijn vader verkocht Deutz, nu heden ten dage is ie zelf directeur en is Deutz overgenomen door SAME haha.
wim-same
@bas101 Ik bedoel de kleuren op de folders zijn ingekleurd.
a3vandiejen
@wim-same Nooit geweten Wim.
+2
wim-same

(klik om te vergroten)

Same DA 30
+1
wim-same
@joop-same Heeft zo'n Same DA 30 gehad met een Piquand motor.

(klik om te vergroten)

Same DA 30 uit Albertville
a3vandiejen
@wim-same Prachtig, wat is er dan toch een hoop samen gewerkt, of afgekeken bij elkaar. Mooi Wim.
+1
Towaberg
Dat was lang geleden Bas, alles goed met jouw en je verzameling?
+1
bas101
@Towaberg ja alles goed met mij en mijn verzameling , kan helaas niet meer bijkopen omdat ik geen plaats meer heb.
Towaberg
@bas101 Dan moet je in de hoogte stapelen🙈
+2
bas101
@Towaberg ja heb ik ook al aan gedacht maar is dan weer zo lastig als je die bovenste tractor hebben wilt , weer de heftruck pakken alles afstapelen etc. dus laten w et maar zo.
+2
stijn-de-bock
Mijn enige labourier folder

(klik om te vergroten)

+1
bas101
@stijn-de-bock Ja deze folder heb ik ook en hier op t forum heeft iemand ( ik dacht erik) een maand of 4 geleden een foto van een echte LD25 in een museum gepost , op youtube kun je t motorgeluid horen van deze LD25 met CLM dubbelzuiger motor bxl 100x140 , zeer apart.
+3
bas101
De motor heeft na complete reiniging van t dieselsysteem en reparatie van de startmotor vandaag 27 april 2021 voor t eerst gedraaid , sprong in t begin moeilijk aan en rookte wit maar begon na een paar minuten steeds mooier te draaien en nog rookvrij ook , tractor had lang buiten in de regen gestaan , oliepeil te hoog --> 1 liter dieselolie of water vermengd met olie afgetapt plus een halve liter zwarte olie , opvoerpomp zat vast , een hoop water en drab in de pomp , tank leeg laten lopen en schone diesel erin , nieuw filter in t filterhuis (zat voor t gemak geen filter in) , starter aan de praat gemaakt , alles is van Lavellete Bosch dus net iets anders als Bosch ; motor loopt mooi maar druklager maakt lawaai , viel mij mee dat de motor netjes op 2 cilinders loopt ik had verwacht dat de verstuivers verstopt zouden zitten, bak zat ook vol roestwater dus dat wordt t volgende project , ik zoek nog een passend stuur en een Ducellier dynamo met regelaar.(is inmiddels gevonden).
+1
Towaberg
@bas101 top, dat gaat de goede kant op 👍

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Labourier. Ook staan er nu al 7 foto's van de Labourier LDE. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
14
WEERGAVES
23
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE