Jako tank van Boersen

Jako tank

Boersen
Eerste snee eraf, mest erop!
Laatste hoekje bemesten, dan is al het grasland bemest. Komende week wat stukken opnieuw inzaaien, daarna een begin maken met het bouwland.

Reacties

arjanvw
Mooi op tijd het gras eraf! Hier staat nog bijna niks...

Je hebt wel kleine wieltjes onder de tank, heb je daar een speciale reden voor?
Boersen
@arjanvw Nog nooit zo vroeg geweest, ook pa met 40 jaar ervaring heeft nog nooit op 26 maart gemaaid. Kwam nu zo uit dat er behoorlijk gras stond.

Nee, deze tank is nu met zijn 14de seizoen bezig. 14 jaar terug was de hele bodem druk discussie nog niet zo als nu. Dit waren toen de tijd de breedste en grootse banden die er onder konden zonder dat er wielkasten in moesten. Met 1 maat groter zou de zelfde tank dus stukken duurder worden. Als ik nu een nieuwe tank zou kopen komen er uiteraard hogere banden onder, maar deze staat er eenmaal en doet het verder prima. Als het nat is stoppen de banden vrij snel met draaien, daar moet je even op verdacht zijn, verder weinig problemen mee.
arjanvw
@Boersen duidelijk, snap dat het blijft zoals het functioneert. Zijn ook wel wat mooie gebruikte setjes te krijgen, tank lijkt nog zeker niet af en ook wel redelijk van formaat.
Lange perceel vlakbij ons ook gras in? Zaai je zelf of loonwerker?
Boersen
@ronald-deutz-fahr Ja, daar moet weer gras in. Nou, dat is nog even een dingetje. Ik zou een Güttler Greenmaster op demo krijgen, daarmee wou ik het proberen te zaaien. Maar ik kreeg bericht dat de demo verkocht was en de nieuwe demo pas in de loop van april komt. Nu dus even omzien naar wat anders.
@Boersen ah dat is lastig ja. Demo van firma R uit E?
Boersen
@ronald-deutz-fahr Firma M Uit A. Waar zo uit m'n hoofd jou bemester ook weg komt
@Boersen Hmm die ken ik zo niet. Bemester komt uit wargea, wel bij M vandaan😉
Boersen
@ronald-deutz-fahr Ow wacht, typfout, die inderdaad.
Maar verkoopt R uit E die dingen ook dan?
@Boersen ah oke, ik vind hun eigen productie wiedeg/weidesleep ook wel een mooie machine.
Ja, die zijn guttler dealer volgensmij
Boersen
@ronald-deutz-fahr Aah, daar maandag eens horen.
Hoe komt dat bij jullie, krijg je dat gras in de mais wat onder gewerkt?
@Boersen kortmaaien met de weidebloter
Dan vaste mest er even over, daarna onderwerken, zie nog geen problemen. Vorigjaar stond het hoger, dat was drama.
Fendt926Driver
@Boersen en dan neem je een ladder mee op de tank omdat............?????
Boersen
@Fendt926Driver Deze bemester vind klauwblokjes niet zo leuk, als hij verstopt zit kun je er met de ladder van achter makkelijker bij. Anders moet je je zo tussen de tank en bemester wurmen. Afgelopen 800kuub 1 keer verstopt gehad

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Jako. Ook staan er nu al 281 foto's van de Jako tank. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
6
WEERGAVES
7
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE