Massey Ferguson 155 van hooidonk

Massey Ferguson 155

hooidonk
Vandaag de hartplaten van de voorwielen weer op kunnen halen.
Meteen de wielen er onder gezet om te zien hoe het staat. Echt een hele andere trekker zo.
Ik twijfelde nog over de spoorbreedte van de voorwielen. Links staat hij aan de binnenkant hetzelfde als de oude, maar dan valt hij aan de buitenkant 6cm binnen de achterwielen.
Rechts staat hij 5cm verder naar buiten, dus aan de buitenkant gelijk met de achterwielen. Dat is misschien van voren wat lomper, maar verder staat het denk ik mooier.

Reacties

+1
Stier69
En dan die M8 banden ! De mooiste band ooit.
hooidonk
@Stier69
Ja, ik vind het ook een serieus mooie band. En links is nog erg mooi, alleen rechts is flink uitgedroogd. Dus als iemand er nog eentje over heeft met ongeveer dezelfde nokhoogte in de maat 16.9x34, houd ik me aanbevolen. 👍
+3
a3vandiejen
Gaat zeker heel mooi worden en de breedte, vind iets naar binnen mooier maar dat zal iedereen weer anders vinden.
+2
valmet6400power
Ik deel je mening, dat staat inderdaad veel mooier dan dat de voorbanden buiten de achterbanden uitsteken!
+3
wim-same
@hooidonk Iets naar binnen is niet alleen mooier, maar ook beter. Je wielen zitten korter bij je fuseepennen. Het allermooiste is altijd dat je fuseepennen in het hart van de wielen zitten. Hor verder je wielen naar buiten, hoe meer je stuurinrichting ook aan te houden heeft.
+3
Arie_MF
De linkerkant ziet er perfect uit zo! Alles lijkt zo mooi in verhouding op deze foto.
+1
hooidonk
Dank jullie voor je input 👍

Het is nog best lastig, ook omdat links nu de bolling van de velg mooier zit. Maar omdat de besturing er nog af ligt, kan ik hem ook niet even naar buiten rijden om het van een afstandje te bekijken.

Ik zou ook eventueel de achterwielen nog iets naar binnen kunnen zetten.

Maakt het voor bijvoorbeeld ploegen nog uit hoe ze staan?

(klik om te vergroten)

Zo ziet het er nu uit langs de rechterkant.
+1
Steyr thomas
@hooidonk Buitenkant gelijk is niet alleen mooier, maar je stuuruitslag is veel groter waardoor je korter kan sturen. maar je ziet ook wanneer je ergens maar net naast kunt aan de voorkant, dat je achter geen rekening mee hoeft te houden dat het niet gaat omdat de achterband er buiten uit steekt.
+2
wim-same
@Steyr thomas Ga jij maar eens rijden met een trekker waarvan de wielen ver buiten de fuseepennen staan, zonder stuurbekrachtiging, en over hobbelig land, dan kom je er wel achter. Bovendien hoe breed je voorwielen sporen heeft niets met je draaicirkel te maken. Een feit is hier gewoon dat er een vooras onder ligt, die later onder gebouwd is. De spoorbreedte van deze vooras komt niet overeen met de trekker. Ik denk dat dit bij o.a. Ford en MF toen vaker voorkwam omdat er vaak voorassen gebruikt werden van leger trucks.
+3
YaMaGa
@hooidonk om te ploegen 'moeten' de binnenkanten van de vooor en achterbanden op dezelfde lijn zijn volgens de spelregels (heb ik me laten vertellen)
hooidonk
@YaMaGa
Ah, dat gaat dan sowieso niet lukken, verder naar binnen gaat niet ivm de cardanas die naast de motor ligt.

Zou met een 16" ploeg ploegen nog lukken met deze 16.9 achterbanden? Of moet je dan op zoek naar een 18"?
Ik had de 13.8 wielen willen houden voor het ploegen, maar toen ik ze om kon komen ruilen voor deze achterwielen, heb ik er afscheid van genomen.
+1
Stier69
@hooidonk 16" gaat prima,18" hoeft niet maar bredere band b.v. 18,4 of 480 is niet aan te raden bij deze schaarbreedte.
+2
wim-same
Wat ook wel heel belangrijk is, dat de wielen bij maximale uitslag, en maximale schommelslag van de as, niets raken. Geen motorkapdelen of stuurstang of aandrijfas.
+1
john deere 7810
Ik vind binnenkant gelijk mooier 😉 en voor ploegen is het handiger, en daarbij zal hij ook lichter sturen omdat je banden dichter bij het draaipunt zitten. En voor de stuuruitslag hoef je het vgm niet te doen want zoveel ruimte is er wel.
hooidonk
Ik zal als de besturing weer een keer voor mekaar is, het een en ander eens gaan proberen met deze informatie in het achterhoofd.
Dank daar voor!

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Massey Ferguson. Ook staan er nu al 432 foto's van de Massey Ferguson 155. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
PUNTEN
25
WEERGAVES
22
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE