Claas Arion 420 van huub

Claas Arion 420

huub
Jansen (Aalten) × op de foto met een Claas Arion 420.

Reacties

timotje112
Mooie voeierwagen. vindt alleen snijraam niks.
huub
@timotje112 wat scheelt er aan?
@AutoCommand 17m3
timotje112
@huub messen en aandrijving vant snijraam is een zwak punt bij deze machines. geef um 2 jaar dan kunde nieuwe messen erop lassen
casejxu
@timotje112 en begint aan alle kanten te rammelen is mijn ervaring.... bent r geen fan van. Doe mij dan maar t snijraam van een trioliet
huub
@casejxu @timotje112 wij voeren er nu bijna een half jaar naar volle tevredenheid mee. Een snijraam gaat ongeveer 3 jaar mee. Ook met de onderhoudskosten van het snijraam blijft dit (voor ons) de goedkoopste en beste manier om je mengwagen te laden.

Trioliet hebben we ook naar gekeken, is heel veel duurder, voor dat geld kunnen we aan deze wagen wel wat vervangen, restwaarde hebben voermachines toch niet.
casejxu
@huub jaa snap ik ook heel goed. En als je m keurig op tijd door smeert en zo moet dit wel een wagen zijn waar je dan wel heel veel plezier van kan hebben! Wat was t prijs verschil dan ongeveer? Voordeel bij trioliet is dat je messen kan wisselen zonder lassen. En dan op ze plek lassen is wel een secuur klusje wil je optimaal kunnen snijden. Blijf t een bijzonder systeem vinden.
huub
@casejxu deze wagen of een bijna nieuwe 16m3 trioliet met stansmes (in mijn optiek minder goed dan snijden) was trioliet 20% duurder, nieuwe trioliet gaat richting 40% duurder.
daan knol
@huub Hoeveel koeien melken jullie dan dat je wel 16m3 nodig hebt
huub
@daan knol een kleine 100
casejxu
@huub woowwwh das nog behoorlijk! Ja stans mes werkt minder mooi. Wel lekker makkelijk kwa onderhoud
ford8630power
@huub

Het mes aan de onze ging 4 jaar mee, en na 6 jaar op een slangetje na is er nog niks kapot gegaan. Een trioliet ziet er wel een stuk degelijker uit en is een stuk zwaarder maar ik geloof niet dat ze zoveel beter zijn.
huub
@ford8630power dat is goed te doen dan. Uiteindelijk maakt het qua kilo's niets uit volgens de fabrikanten, nou zegt dat niet alles natuurlijk. De tijd zal het leren. Wat kost een nieuw snijraam?
timotje112
@ford8630power bij het bedrijf waar ik werk is de trioliet nu 10 jaar oud destijds nieuws gekocht. het laadgedeelte van de wagen heeft nooit iets aan gemankeert nog nooit nieuwe messen op gekomen (wel hoekjes afgebroken maar die zijn terug gelast en tot de dag van vandaag nog vast). waarschijnlijk word de voerwagen deze zomer ingerolen voor een nieuwe omdat de kuip versleten is en deze ook al 1x nieuwe platen in gekomen zijn. probleem met snijraam is dat bewegende delen altijd de zwakste punt vormen en naar mijn mening minder bedrijfszeker is.
AutoCommand
Hoeveel kuub?
Pascal
Niet meer laten voeren? Waarom niet?
huub
@Pascal het is nogal duurder geworden.
Abarth
@huub Dan is het flink duurder geworden! mooie wagen!
huub
@Abarth in ieder geval zoveel duurder dat we het ook wel zelf kunnen.
Valtrapowerr
Mooie wagen, snijraam is inderdaad wel het zwakste punt van zo machine maar kan jaren goed gaan hoor 😄

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Claas. Ook staan er nu al 163 foto's van de Claas Arion 420. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
16
WEERGAVES
28
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE