Zeewier
Zeewier nieuws
Kaasmaker met conservatoriumdiploma verwerkt zeewier uit de Waddenzee
12-01-2021 - Vlielander Nils Koster maakt kazen waarin zeewier uit de Waddenzee is verwerkt. Vooral omdat het lekker is, maar ook om zeewier als ‘voedsel van de toekomst’ bekender te maken bij het publiek.
Zeewier kan prima dienen als duurzame voedselbron
24-02-2020 - Wageningse en Indonesische wetenschappers en bedrijven onderzoeken de mogelijkheden voor zeewierteelt. Zeewier heeft alleen zonlicht nodig, zuivert het zeewater en is bijzonder duurzaam te kweken. Ook is het gemakkelijk te verwerken in gezond en smakelijk voedsel voor mens en dier. Wereldwijd is 48 miljoen vierkante kilometer zeeoppervlak geschikt voor de teelt van zeewier. In 132 landen kan zeewier worden gekweekt, maar het gebeurt momenteel slechts in 37 landen
Eerste megazeewierboerderij van Nederland voor de kust van Goeree-Overflakkee
23-11-2019 - Voor de kust van Goeree-Overflakkee komt de eerste megazeewierboerderij van Nederland. Producten uit deze zeeplant komen nu nog voornamelijk uit Azië, maar het plantaardig wondermiddel is bezig met een opmars in Nederland. Zeewier kan worden gebruikt voor producten als thee, kruiden, pasta, vleesvervangers, veevoer én medicijnen. Het kan ook worden gebruikt om biobrandstoffen te winnen.