Tribune

Foto's van tribune

Tribune nieuws

Milieuactivisten verstoren vergadering in Tweede Kamer

12-06-2019 -

Originele beschrijving

Milieuactivisten hebben dinsdag een vergadering verstoord in de Tweede Kamer. Leden van de van oorsprong Britse groep Extinction Rebellion riepen leuzen en probeerden spandoeken op te hangen. De aanwezige politie verwijderde de activisten van de publieke tribune.

Jawis

Klimaatactivisten uit Tweede Kamer verwijderd

11-06-2019 - het kan dus wel binnen vijf minuten, hangt er maar net van af waar ze binnendringen

Originele beschrijving

Klimaatactivisten die op de publieke tribune van de Tweede Kamer de boel op stelten zetten zijn door de politie op kordate wijze weggesleept.

Melkveehoudernh

Stormachtig weer leidt opnieuw tot problemen

08-06-2019 - De harde tot stormachtige zuidwestenwind leidt opnieuw tot problemen. Het tramverkeer tussen Den Haag en Zoetermeer was urenlang verstoord nadat een omgevallen boom de bovenleiding meetrok. Op veel plekken in het land gaan festivals en sportactiviteiten niet door. Ongemak is er ook voor het wegverkeer.
Zo heeft de provincie Flevoland de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad afgesloten omdat er te veel zand op de weg ligt. Rijkswaterstaat is daar bezig met het versterken van de dijk. Het zand dat nu op de dijk waait. komt van de onlangs aangelegde oevers, meldt Omroep Flevoland.
Kaas en couscousfestival
In Zuid-Holland zijn op een aantal plaatsen bomen omgewaaid. "Het begon rond 3.00 uur vannacht", aldus een woordvoerder van Brandweer Haaglanden bij Omroep West. "Vooral in Delft, Rijswijk en Den Haag was het raak." Tussen Den Haag en Zoetermeer trok een boom de bovenleiding van de tram omver. Als gevolg daarvan moest een aantal lijnen van de Randstadrail vanochtend tot ongeveer 11.00 uur omrijden.
In Gouda gaat het multiculturele Kaas & Couscous Festival niet door. "We hebben er wel goed aan gedaan om het af te gelasten. Dit wil je niemand aan doen", zegt een woordvoerder van het festival waar 1500 tot 2000 bezoekers werden verwacht, "Vrijdag stond er al een behoorlijke wind op het terrein, en nu is dat nog erger."
Brabantse Waterlinie
In Den Haag zijn de nationale Beachcompetitie en het Summer Beach Volleybal Circuit afgelast. In Ridderkerk gaat de Pinkstermarkt niet door. Ook de open dag van de West-Brabantse Waterlinie is afgelast. De dag zou de feestelijke heropening betekenen van een aantal forten waaraan jarenlang is verbouwd en gerestaureerd. "We vinden het ontzettend jammer dat we dit hebben moeten besluiten, maar veiligheid van de bezoekers gaat boven alles", zegt burgemeester Van den Belt van Steenbergen bij Omroep Brabant.
In Midwoud gaat de Tuinfair niet door wegens de harde wind, meldt NH Nieuws. Ook de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela en de jaarmarkt in Eelde zijn afgelast. "Het is niet verantwoord om de jaarmarkt voort te zetten", laat de organisatie van de Schutsemarkt aan RTV Noord weten.
In Geesteren, in Twente, waaide een tribune om. De tribune werd net opgebouwd voor een Concours Hippique dat voor volgend weekeinde gepland staat. De bouwer van de tribune moet volgens RTV Oost alles weer uit elkaar halen en opnieuw beginnen.

Nieuwsgrazer

Nog meer Tribune nieuws

Datum Onderwerp Reacties
08-06-2019 Stormachtig weer leidt opnieuw tot problemen 0 reacties
06-05-2019 Plantion blikt terug op de maand april 0 reacties
03-02-2018 T8 SmartTrax bij aanleg nieuwe winterdijk tribune circuit Assen in het grondtransport 0 reacties
02-11-2017 "Hoog tijd om houding tegenover boeren aan te passen" 0 reacties
08-08-2017 Bloemistenklok Naaldwijk tikt vrijdag voor het laatst 0 reacties
24-05-2017 Jonge landbouwers dwepen niet met één landbouwmodel 0 reacties