Poster

Foto's van poster

Poster nieuws

Website op zwart na foute cijfers over vlees

12-03-2019 - Stichting Agri Facts (STAF) meldt dat True Food Price Coalition de website, waarop een poster met foute cijfers over de vleesproductie stond, op 'zwart' heeft gezet. STAF stelde de milieuberekeningen van de organisatie afgelopen week al aan de kaak.

Nieuwsgrazer

True Food Price Coalition zet website met vleesaantijgingen op zwart

11-03-2019 - De website van True Food Price Coalition staat inmiddels op zwart. De coalitie van een brede groep organisaties die zich ten doelt stelt de vleesconsumptie te ontmoedigen (met partners als Nationale Week Zonder Vlees, Triodos, Vegetariërsbond en Kipster), werd vorige week door STAF op de vingers getikt voor het verspreiden van een poster met foute cijfers over de ‘true price’ van vlees. Volgens de coalitie zou het verminderen van de vleesconsumptie veel milieuwinst opleveren. Een milieuwinst die, volgens Stichting Agri Facts, tot stand wordt gebracht door foutieve berekeningen.

True Food Price Coalition liet dit weekend aan Stichting Agri Facts weten verder te gaan onder de naam ‘Tappcoalitie’; de poster met foute cijfers over de ‘true price’ van vlees blijft (voorlopig) offline, aldus de coalitie.

Stichting Agri Facts heeft de milieuwinst-berekeningen van True Food Price Coalition gecontroleerd. In zijn berekeningen gaat de coalitie ervan uit dat consumenten wél het vlees schrappen van het menu, maar daarvoor in de plaats géén vegetarisch alternatief nuttigen. Met andere woorden: de consumenten gaan minder eten en worden in feite op dieet ‘gerekend’. Dit is geen realistische weergave van de praktijk meent STAF, consumenten die het vlees laten staan, zullen veelal voor een vervangend alternatief kiezen, bijvoorbeeld voor een vegetarisch product. In dat geval is de milieuwinst een stuk kleiner of verdwenen. Het waterverbruik neemt dan zelfs toe in plaats van af. Voor de productie van verantwoorde vegetarische vleesvervanging is meer water nodig dan voor de productie van vlees.

Nieuwsgrazer

Agri Facts wil rectificatie cijfers over vleesconsumptie en klimaat

06-03-2019 - Stichting Agri Facts (STAF) heeft True Food Price Coalition gevraagd om cijfers over klimaat en vlees op hun poster ‘Impact of applying a true price system’ te rectificeren.

Nieuwsgrazer

Nog meer Poster nieuws

Datum Onderwerp Reacties
05-03-2019 Agri Facts wil rectificatie cijfers over vleesconsumptie en klimaat 0 reacties
15-02-2019 Provincie Zuid-Holland rectificeert waterbesparing door 'maandje vegetarisch' 6 reacties
28-11-2018 ‘Methaan van koeien is helemaal niet schadelijk’ 26 reacties
05-04-2018 Nieuwe educatieve poster vertelt verhaal van melk 0 reacties
07-03-2018 Laswedstrijd aangekondigd met pikant plaatje; 'absurd en ongepast' 9 reacties
27-09-2017 Extra financiering voor scale-ups en start-ups 0 reacties
19-05-2017 Opnieuw afgehakte dierenpoot gevonden: 'Waarom doet iemand zoiets?' 0 reacties
26-03-2017 Te koop: Poster van een mf 65 2 reacties