Overloon

Overloon nieuws

Efficiënte koe maakt ook meer melk uit ruwvoer

15-06-2018 - Een koe die hoog scoort qua voerefficiëntie, benut niet alleen het krachtvoer beter, maar ook het ruwvoer. Dat meldt foktechnicus Pieter van Goor van CRV op basis van de eerste resultaten op het CRV-praktijkbedrijf van familie Alders in Overloon.

Nieuwsgrazer

Telers asperges in nood: 'Dit is een rampjaar'

23-05-2018 - OVERLOON - Aspergetelers hebben momenteel grote moeite om het hoofd boven water te houden. De kosten voor het steken van asperges zijn hoog, de prijzen voor het witte goud op de veiling laag. Gevolg is dat boeren er geld op toeleggen.

Nieuwsgrazer

‘Op weg naar Topkuil’: Gras beoordelen op winterschade

29-03-2018 - Het grasseizoen 2018 is inmiddels van start gegaan. De twee vorstperiodes in maart hebben hier en daar nog wel wat schade aangericht aan de grasmat. Om te beoordelen hoe het gras de winter uit is gekomen, neemt Roy Kuenen namens Plantum ons mee naar een perceel grasland in het Noord-Brabantse Overloon. Daar vertelt hij onder andere iets over de kwaliteit van de grasmat en hoe veehouders daar het beste op in kunnen spelen. Dit is de eerste video in een serie ‘Op weg naar Topkuil’.

MelkveeNL

Nog meer Overloon nieuws

Datum Onderwerp Reacties
22-02-2018 Oeuvreprijs Roodbont voor Stef Goossens 0 reacties
10-01-2018 CRV wil onderzoek naar vererving van voerefficiëntie uitbreiden 2 reacties

Overloon video's