Olivijn

Olivijn nieuws

’Wondermiddel Olivijn haalt CO2 uit de lucht’

10-09-2021 - Op Prinsjesdag trekt het demissionaire kabinet de portemonnee voor klimaatbeleid. Maar blijft het bij biomassa verbranden of stimuleren we ideeën die ons innovatievermogen én het klimaat echt vooruithelpen? ,,Die vraag moet Den Haag zichzelf stellen”, meent uitvinder en ondernemer Pol Knops. „Toepassing van het mineraal Olivijn zorgt voor permanente CO2-verwijdering uit de lucht.”

Op de Human Campus in Helmond, met scholen en technische bedrijven, moet eigenlijk een bordje staan: ’Aub wél over de grijze steentjes lopen’. De steentjesmassa in de tuin bestaat uit kleine stukjes Olivijn. „Hoe meer het gesteente in beweging blijft, hoe sneller het verweert. Daarbij legt het permanent CO2 vast uit de lucht”, vertelt Liselotte ten Bosch, manager van het bedrijf greenSand.

Nieuwsgrazer

'Interesse bij boeren in zeoliet zal groot zijn'

02-07-2019 - Coördinator Bouwe Bakker van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) denkt dat een grote groep veehouders kan profiteren van vulkanisch gesteente dat de nitraatuitspoeling minimaliseert. Hij gaf onderzoek daarnaar halverwege 2018 een belangrijke duw in de rug.

Nieuwsgrazer