Mestonderzoek

Mestonderzoek nieuws

Nu al longworm bij melkkoeien

02-07-2017 - In een koppel melkkoeien is via mestonderzoek van meerdere oudere koeien longworm gediagnosticeerd. Dit is de eerste bij GD aangetoonde longwormbesmetting in mest van dit weideseizoen.

Vorig jaar was de eerste aangetoonde besmetting in augustus. De meeste besmettingen worden vaak vanaf augustus gediagnosticeerd.
Besmettingen met longworm worden opgelopen in de weide.
Ondanks dat op het betreffende bedrijf de dieren elk jaar de wei in gaan had een groot deel van de melkveekoppel, zowel jongere als oudere koeien, klachten (hoesten en melkproductiedaling).

Grasbaal

Longwormen steken vroeg de kop op

30-06-2017 - Bij een melkveebedrijf is afgelopen week via mestonderzoek een longwormbesmetting aangetoond. Dit is ruim een maand eerder dan vorig jaar. Toen werd in augustus pas het eerste geval geconstateerd. Dit meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren.

MelkveeNL

Salmonella anti stoffen

14-03-2017 - VanwegeVerplichting van uit zuivel moest en wij koeien die anti stoffen waren aangetoond individueel mestonderzoek doen. Daar kwam overigens niks uit.

Maar wat ons op viel dat bijna alle dieren die positief testte op antistoffen salmonella recent geeent waren met rotavec. Heeft niks met elkaar te maken volgens dierenarts. Melkfabriek kende ook niet meer van gevallen als bij ons. Nu zeg ik ook niet dat het aan die entstof ligt. Maar vreemd vind ik t wel dat bijna alle dieren die positief op anti stoffen testte bijna droog stonden.droog stonden of vers waren. Nu heb ik dus vraag hoe dat beeld van positief op anti stoffen bij collega melkveehouders is? Dus de verdeling door de lactatiestadia heen....

mlkvhoudr

Nog meer Mestonderzoek nieuws

Datum Onderwerp Reacties
22-04-2014 Toename vrijwillig mestonderzoek 1 reactie
22-04-2014 Forse toename vrijwillig mestonderzoek 0 reacties