Mestonderzoek

Mestonderzoek nieuws

Varkenshouder moet meer geld uittrekken voor mestonderzoek, vindt POV

18-06-2018 - De POV roept varkenshouders op om per direct méér data te verzamelen over de mestsamenstelling. De vraag is voortaan de mest ook op droge stof te laten bemonsteren. Dit gaat de varkenshouders slechts 4 euro extra kosten per onderzoek.
.

Nieuwsgrazer

Nu al longworm bij melkkoeien

02-07-2017 - In een koppel melkkoeien is via mestonderzoek van meerdere oudere koeien longworm gediagnosticeerd. Dit is de eerste bij GD aangetoonde longwormbesmetting in mest van dit weideseizoen.

Vorig jaar was de eerste aangetoonde besmetting in augustus. De meeste besmettingen worden vaak vanaf augustus gediagnosticeerd.
Besmettingen met longworm worden opgelopen in de weide.
Ondanks dat op het betreffende bedrijf de dieren elk jaar de wei in gaan had een groot deel van de melkveekoppel, zowel jongere als oudere koeien, klachten (hoesten en melkproductiedaling).

Grasbaal

Longwormen steken vroeg de kop op

30-06-2017 - Bij een melkveebedrijf is afgelopen week via mestonderzoek een longwormbesmetting aangetoond. Dit is ruim een maand eerder dan vorig jaar. Toen werd in augustus pas het eerste geval geconstateerd. Dit meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren.

MelkveeNL

Nog meer Mestonderzoek nieuws

Datum Onderwerp Reacties
14-03-2017 Salmonella anti stoffen 65 reacties
22-04-2014 Toename vrijwillig mestonderzoek 1 reactie
22-04-2014 Forse toename vrijwillig mestonderzoek 0 reacties