106e Fokveedag / Boerenlandfeest

Bekijk de website

Dorpsweg 44-45, Hoornaar

6 oktober 2018

Toegevoegd door

Beschrijving 106e Fokveedag / Boerenlandfeest Hoornaar

De 106e Fokveedag / Boerenlandfeest in Hoornaar op 06 oktober 2018 is een jaarlijks agrarisch evenement, met onder meer: rundveekeuring, warenmarkt, duurzaamheidsmarkt, streektent, boerenkaaskeuring, kinderplein, spectaculair pauzeprogramma en nog veel meer.

De entree is voor volwassenen en voor kinderen vanaf 13 jaar € 10,- Kinderen tot en met 12 jaar hebben ook dit jaar weer gratis toegang.

============================================================

Wanneer vindt de eerstvolgende Fokveedag Boerenlandfeest plaats?

De eerstvolgende Fokveedag / Boerenlandfeest zal plaatsvinden op zaterdag 06-10-2018. De Fokveedag / Boerenlandfeest wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van de maand oktober.

Hoe laat begint de Fokveedag Boerenlandfeest?

De Fokveedag / Boerenlandfeest begint om 09:00 uur en is om 16:00 uur weer afgelopen.

Waar vindt de Fokveedag / Boerenlandfeest plaats?

De Fokveedag / Boerenlandfeest vindt ieder jaar plaats in Hoornaar, op een 6 ha. groot terrein aan de Dorpsweg. Er is ruim 4500m² overdekte expositieruimte.

Hoe kan ik Hoornaar bereiken?

Hoornaar ligt in de denkbeeldige driehoek Gorinchem, Leerdam, Schoonhoven. Hoornaar is bereikbaar via de N214 (Papendrecht - Meerkerk) en de A27, afslag Noordeloos, Meerkerk. Hoornaar is bereikbaar per auto, etc. Hoornaar is ook bereikbaar met het openbaar vervoer, vanaf de NS-stations in Gorinchem en Arkel, zij het dat het aantal busdiensten zéér beperkt is. Klik hier voor een plattegrond.

Waar parkeer ik mijn auto?

Er is voldoende gelegenheid voor gratis parkeren op de daartoe aangewezen weilanden. Bij hevige regenval is er een alternatief parkeerplan. Voor meer informatie, zie parkeren.

Hoelang bestaat de Fokveedag / Boerenlandfeest al?

De eerste veekeuring is in 1910 gehouden op de Dorpsweg in Hoornaar, bij restaurant de Gouden Leeuw. De Fokveedag / Boerenlandfeest bestaat in 2018 106 jaar.

Welke dieren zijn er op de Fokveedag Boerenlandfeest te zien?

Er zijn o.a. koeien, paarden, pony's, schapen, geiten, honden, kippen, hanen, konijnen, cavia's, eenden, muizen en veel, in deze regio voorkomende vogelsoorten te zien.

Tractoren

De Lange Slag (delangeslag.nl/ ), vereniging van liefhebbers en eigenaren van oude tractoren, zal zich prominent presenteren op de 106e Fokveedag / Boerenlandfeest op zaterdag 06 oktober in Hoornaar. De afgelopen twee jaar was De Lange Slag al aanwezig en dat is wederzijds zo goed bevallen dat de samenwerking is uitgebreid. De leden van De Lange Slag komen meerdere ‘antieke’ tractoren naar Hoornaar. Achter somige tractoren hangen werktuigen of een bandenwagen. ook dit is een kijkje waard. Bij de tractoren van De Lange Slag komt ook een promotietent te staan.


« Terug naar de agenda