Historie Landbouwdag

Bekijk de website

Kleiweg 2, Den Hoorn Texel

26 juli 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Historie Landbouwdag Den Hoorn Texel



Historie Landbouwdag

Sinds 2009 wordt de Landbouwdag op Texel georganiseerd door de Stichting Landbouwdag Texel. Daarvoor was dit evenement een onderdeel van de Hoornder Donderdagen. In 2018 wordt de 34ste Landbouwdag Texel gehouden op donderdag 26 juli 2018.

Landbouwdag Texel wil graag zo veel mogelijk aspecten van de Texelse landbouw laten zien. De sector verdient aandacht, omdat landbouw nog steeds een belangrijke factor voor de Texelse economie is. Meer dan 15% van de Texelse beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw. De Texelse landbouw is een moderne sector, maar heeft tevens aandacht voor cultuur en toerisme.

Lokale bedrijven met een agrarische inslag zijn belangrijk voor Texel en ook voor dit evenement. Zo'n veertig Texelse ondernemers presenteren hun producten in een kraam. Ook lokale mechanisatie- en loonbedrijven zijn aanwezig. In samenwerking met de Oude Trekker en Motoren Vereniging wordt het thema van het evenement uitgebeeld. Het schetst een duidelijk beeld van hoe de werkzaamheden en de mechanisatie rond het thema door de jaren heen zijn veranderd.

Landbouwdag 2018

Het bestuur is weer vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen. Ieder jaar komen er weer nieuwe onderdelen in ons programma. Heb je ideeën, laat het ons dan weten. Daarnaast zijn wij druk met een vernieuwde opmaak van het programmaboekje, een openingsspreker en een thema voor dit jaar. In 2014 was het thema van suikerbiet tot suikerklontje.

De succesvolle onderdelen zoals het boerenerf, concours hippique, boerenerf, roofvogelshow, schapenkeuring en verschillende demonstraties keren jaarlijks terug.

Demonstraties & activiteiten

Naast de hoofdring zijn er op de Landbouwdag Texel vele demonstraties en activiteiten. Allereerst zijn verschillende bedrijven aanwezig die rondom het thema van de Landbouwdag demonstraties zullen geven.

Marcel Tielemans is ook dit jaar weer aanwezig en laat zien hoe hij met een motorzaag de prachtigste beelden van hout kan maken. De ganzenhoeder zal naast een show in de hoofdring ook rondlopen over het terrein en Valkerij Schrieken laat zijn roofvogels zien op het terrein en tijdens zijn demonstratie in de hoofdring.

Naast de jaarlijkse schapenkeuring van Texelaars zijn er ook andere activiteiten in relatie tot schapen. Zo worden o.a. schapen geschoren en wordt wol gesponnen.

Wat kunt u o.a. verwachten: Koeien -of kalverenkeuring, Schapenkeuring, Show landbouwmachines, Concours Hippique, Roofvogeldemonstratie, Kramenmarkt, Springkussen, Ponyrijden, Tractoren en nog veel meer!

Voor kinderen

Voor de kinderen is het boerenerf ingericht. Hier zijn allerlei dieren te vinden die geknuffeld of geaaid kunnen worden. Denk aan kalfjes, konijnen en niet te vergeten schapen met lammetjes. Pony's zijn aanwezig om op te rijden. Ook kunnen kinderen gratis pannenkoeken maken en versieren. Naast het boerenerf is er onder andere een springkussen, een draaimolen en een klimwand voor kinderen.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 26 juli 2018 van 10.30 tot 17.00 uur.
Locatie: Kleiweg, nabij Den Hoorn
Entree: Volwassenen € 7,00, kinderen (tot en met 12 jaar) € 2,50.

Graag tot ziens op de Landbouwdag Texel.







Reacties van leden

noordhollander
Landbouwdag den hoorn texel wegens hitte afgelast gaat niet door
26 juli 2018
« Terug naar de agenda