Roel-bottema-dagen

Bekijk de website

P.J. Gorteweg 1, Oldeholtpade

21 juli 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Roel-bottema-dagen Oldeholtpade



Oldeholtpade - Het evenemententerrein aan de Hoofdweg in Oldeholtpade is zaterdag 21 en zondag 22 juli 2018 weer het podium voor de Roel Bottema Dagen. Op deze 28e editie van dat tractor- en oldtimerevenement staan niet alleen gerestaureerde tractoren maar ook stationaire motoren, waar dit jaar de nadruk op ligt. De oude landbouwmachines en -materialen, antieke vrachtwagens, motoren, brommers, legervoertuigen vinden er weer hun plaats. Ook de salonwagens oftewel de "Pipo wagens" staan er ook als vanouds weer gezellig bij.

In 1981 begon de heer Roel Bottema één keer per jaar zijn tractoren en het complete boerenleven ten toon te stellen voor het publiek in Steggerda. Al snel kwamen hier collega liefhebbers bij om hun tractoren en stationaire motoren te laten bezichtigen. Maar na enkele jaren werd het de heer Bottema en zijn vrouw te veel en werd besloten het evenement, want daar was het inmiddels naar uitgegroeid, niet langer te houden. Dit tot spijt van sommige trouwe tractorliefhebbers. Er was echter een groep mensen die vonden dat dit niet mocht gebeuren en zodoende is er een stichting in het leven geroepen, genaamd “Stichting Roel Bottemadagen” Deze stichting is in 1990 begonnen met het organiseren van een evenment op het evenemententerrein in Oldeholtpade.

Ruim 300 tractoren en stationaire motoren nemen ieder jaar deel aan het evenement. Ook de heer en mevrouw Bottema (zie foto hieronder) zijn ieder jaar van de partij.



In verband met de vele evenementen om ons heen hadden wij besloten om een andere weg in te slaan. We besloten in 2017 een jaar over te slaan en zullen het volgende evenement houden op 21 en 22 juli 2018. Mochten jullie ideeën hebben dan horen we dit graag!

Contactgevens:
Stichting Roel Bottema dagen
p/a Hoofdweg 104
8474 CJ Oldeholtpade
Telefoon : 0561 - 68 82 01
E-mail : info@roelbottemadagen.nl









« Terug naar de agenda