Naoberdagen

Bekijk de website

Eimersweg 4, Lievelde

24 september 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Naoberdagen Lievelde



Op 23 en 24 september 2017 komt Naober tot leven bij Openluchtmuseum Erve Kots in het Achterhoekse Lievelde. Wandel met de makers door het blad en geniet van ‘De Kracht en Pracht van het Oosten’. Kom kijken, proeven en luisteren en ontdek op de verschillende themapleinen de passie van circa honderd ambachtsmensen, streekproducenten en sfeermakers. Stuk voor stuk ambassadeurs van het goede leven, hier in het oosten van het land.

Naoberdagen in het kort
•Twee dagen oostelijke gezelligheid op een unieke locatie in de Achterhoek
•Volop streekproducten en hebbedingen
•Tuin, cultuur, natuur en vrijetijdsbesteding
•Originele workshops en leerzame presentaties
•Fraaie themapleinen
•Omlijst met muziek en theater
•Volop lekker eten en drinken, waaronder huisgebrouwen bier

Wat is er te doen en te zien?

Het Naoberplein

Het Naoberplein is het hart van de Naoberdagen. Op het grote podium zijn interviews, optredens en live-muziek. Hier vindt u volop gezelligheid en kunt u even uitrusten en genieten op het terras onder het genot van een hapje en een drankje.

Op het naoberplein ontmoet u ook de medewerkers en columnisten van Naober. Zij geven op een unieke manier inzicht op het maken van hét plattelandsmagazine van het oosten. Rondom het podium kunt u ook écht even met ze in gesprek. Wij zijn ook benieuwd naar uw tips en ideeën. Want samen brengen we graag de kracht en pracht van het oosten. Een stukje Nederland waar we trots op mogen zijn.

Heerlijk & eerlijk

Streekproducten en koken

Streekproducten zijn in trek. Ze zijn vol van smaak en hebben een authentiek verhaal. In onze Naober-rubriek ‘Preuverieje’ zetten we ze niet voor niets nadrukkelijk in de schijnwerpers! Tijdens onze Naoberdagen mogen ze dan ook niet ontbreken, want het oosten herbergt veel van dit lekkers. Er is een grote variatie aan streekproducten te ontdekken én te proeven. Gepresenteerd door leveranciers uit alle streken van het oosten. Op een heerlijk plein waar goed eten, bakken, koken en proeven centraal staan.

Er-op-uit

Vrijetijdsbesteding en natuur

Vrijetijdsbesteding is een sterk groeiend interessegebied van de Naober- lezers. En dat is niet zo gek, want onze streek telt nog tal van onontdekte pareltjes, wandel- en fietsroutes en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Op dit plein is volop informatie te vinden over onalledaagse dagtrips en heerlijke weekendjes weg. Specialisten op het gebied van onder meer wandelen en fietsen presenteren specifieke producten en geven praktisch gebruikersadvies.

Hebbedingen

Creatief en wonen

Hebbedingen; leuke gadgets om je huis mee op te vrolijken én fantastisch als cadeautje! Op dit plein, met voornamelijk marktkramen, kunnen de bezoekers heerlijk rondsnuffelen. Om later met iets speciaals én een goed gevoel huiswaarts te keren. Deze ‘winkelstraat’ onderstreept nadrukkelijk de creativiteit en veelzijdigheid van het oosten.

Ambachten

Oud en modern

Een mix van oud en nieuw. Oude ambachten zijn volop aanwezig op het terrein van Erve Kots. Door deze te combineren met moderne varianten, ontstaat een boeiend samenspel. Op dit plein presenteren speciale ambachtslui hun creatieve kunsten, veelal in de vorm van een workshop of demonstratie. Leuk en leerzaam tegelijk!

Tuin en erf

Groenspecialisten

Een landelijk erf of een moderne tuin? Groenspecialisten geven op dit plein advies en tips. Over beplanting, het snoeien van bomen en struiken en het inrichten van een gezellig terras. Er zijn fraaie tuinmeubelen te zien, stoere buitenhaarden en originele hebbedingen voor buiten. Het nieuwste tuingereedschap en handige tuinmachines worden gepresenteerd, waarvan een aantal direct getest kan worden.

Cultuur en natuur

Streektaal als rode draad

Oost-Nederland telt veel prachtige natuurgebieden, historische gebouwen en landgoederen. Diverse organisaties die actief zijn op dit gebied zijn aanwezig. We mogen trots zijn op onze rijke historie en cultuur! Dat geldt ook voor de vele gebruiken rondom naoberschap. En zeer zeker ook de streektaal. Deze komt op interactieve wijze naar voren bij de activiteiten op dit plein; deels in zalen van Erve Kots.

Artiesten

Zaterdag 23 september
11:30 Marlies Claasen
13:30 Dick van Altena
15:00 Alwie Kroese
16:30 Dick van Altena

Zondag 24 september
11.30 Sandra Vanreys
13:30 Brook Duo
15:00 Herman Kampman en Jan Niewold
16:30 Brook Duo

Praktische informatie

De Naoberdagen zijn op 23 en 24 september 2017. Op beide dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Met uw entreekaart heeft u tevens toegang tot het museumterrein van Erve Kots.

Parkeren is gratis. En komt u met openbaar vervoer, dan zorgen wij voor een pendeldienst van en naar het station.

Locatie Erve Kots

In Lievelde, verscholen in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap, ligt Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots. Met fraaie Saksische gebouwen als het Los Hoes, de Schoppe en de oude boerderij ‘Kots’. En er is een heuse ambachtsstraat aanwezig op het terrein, die tijdens de Naoberdagen in bedrijf zal zijn. Mooi om te zien hoe het er vroeger aan toe ging! Tijdens de Naoberdagen is er ook aandacht voor nieuwe, modernere varianten. En uiteraard is ook aan de kinderen gedacht: speciaal voor hen worden leuke activiteiten georganiseerd.

Huisgebrouwen bier
Vanaf het terras bij de Herberg hebben de bezoekers een weids uitzicht over het terrein, het muziekpodium en het fraai ingerichte Naoberplein. Deelnemende exposanten krijgen hier een passende plek, ingedeeld per themacategorie. Ook zal de bierbrouwerij - inclusief nieuwe aanbouw - in bedrijf zijn. Eigenaar en bierbrouwer Ben Weenink vertelt met veel passie, plezier en Achterhoekse gastvrijheid over de diverse soorten huisgebrouwen bieren. Uiteraard kan er ook geproefd worden!

VERVOER

Eigen vervoer:
Komt u met de auto? U kunt GRATIS parkeren in het tegenover gelegen parkeerterrein. Uiteraard helpen onze medewerkers u op weg!
Voor de exacte locatie zie Google Maps

Openbaar Vervoer:
Lievelde is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zo beschikt Lievelde over een trein- en busstation, ieder half uur vertrekken en komen er treinen van dit station. Het station is vernoemd naar de twee omliggende dorpen Lichtenvoorde-Groenlo.
Hieronder vindt u twee links om gemakkelijk het station in Lievelde te bereiken.
- 9292ov
- NS
Vanaf het station is het zo'n 15 minuten lopen (1,3 km) naar Erve Kots. Maar Naober zorgt uiteraard voor een pendeldienst om u van en naar het station te brengen!

Adres
Erve Kots
Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde

Openingstijden
De Naoberdagen zijn op beide dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Toegangskaarten
Uw entreekaart is geldig voor de Naoberdagen én geeft toegang tot het museumterrein van Erve Kots (t.w.v. € 3,50).

Wat is de prijs van een entreekaart voor de Naoberdagen?
De toegangsprijzen zijn voor volwassenen € 10,- per persoon voor niet-abonnees. Voor abonnees is de toegangsprijs slechts € 7,50. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.



« Terug naar de agenda