Open dag Mts Van der Deure in Schardam, 29 apr

Bekijk de website

Westerkoogdijk 1, Schardam

29 april 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Open dag Mts Van der Deure in Schardam, 29 apr Schardam

Open dag Mts Van der Deure in Schardam, 29 apr

Op zaterdag 29 april wordt er een open dag gehouden op het melkveebedrijf van familie Van der Deure. Van 10:00 tot 16:00 uur bent u van harte welkom aan de Westerkoogdijk 1 in Schardam.

Familie van der Deure heeft haar melkveebedrijf verhuisd van een locatie in de bebouwde kom naar een bestaande locatie in het buitengebied. Hiermee heeft de familie de toekomst van het bedrijf geborgd. Er is met de verblijfsverplaatsing een goede basis gelegd voor de bedrijfsopvolging.

De bestaande 2 + 1-rijige ligboxenstal is gerenoveerd en verlengd met een 3 + 1-rijige ligboxenstal. In het nieuwe gedeelte zijn twee DeLaval melkrobots gesitueerd. Deze opzet past in de actuele groeistrategieën waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande stallen. Deze strategie is ingegeven door beperkingen in de groei en is in de nabije toekomst zeker de moeite van het onderzoeken waard.

De stal biedt tevens ruimte aan het jongvee. "Ik heb lang getwijfeld tussen automatisch melken en conventioneel melken. Maar de overstap naar automatisch melken is uitstekend verlopen, voor zowel de koeien als het gezin. Wij hebben de juiste keuze gemaakt," aldus Jan van der Deure.

Wat is er te zien?
2 x VMS melkrobot
Flexibele koeborstels
DeLaval melkkoeltank
Spinder Stalinrichting
Meadow koematrassen
Emissiearme Eco roostervloer van Anders Beton
Lely mestrobot
Bedrijf past weidegang toe

Reacties van leden

oerne
Westerkoogdijk 1 Schardam Zeevang
oerne
Uitnodiging
+3
friesboertje
Is er ook bier?
+1
oerne
In ieder geval Bierbostel 😉
« Terug naar de agenda