Oogstfeest Kromme Rijnstreek

Bekijk de website

Kapelleweg 5, Cothen

26 augustus 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Oogstfeest Kromme Rijnstreek Cothen

Op 26 augustus 2017 wordt het Oogstfeest Kromme Rijnstreek georganiseerd. Het Oogstfeest vindt plaats op de Kapelleweg te Cothen tussen de kernen Cothen, 't Goy en Werkhoven.
Een bijzondere locatie, omdat een akkerbouwbedrijf, een veeteeltbedrijf en 2 fruitteeltbedrijven klem naast elkaar liggen.
Van 10.00 tot 17.00 uur hebben 3 agrarische bedrijven hun deuren geopend voor het publiek: Akkerbouwbedrijf Bert de With, Melkveebedrijf Hans van Rooijen en Fruitteeltbedrijf Jos van Rijn. Op deze bedrijven tal van activiteiten en demonstraties voor zowel jong als oud
Op het Oogstfeest wordt aandacht besteed aan het agrarisch gebruik van het Kromme Rijngebied: hoe voerde men vroeger het bedrijf (akkerbouw, veeteelt en fruitteelt), hoe doet men dat nu en wat zijn de toekomstverwachtingen.
Daarbij zullen het landschaps- en natuurbeheer en het educatieve karakter niet ontbreken.
Met fruittreintjes, voortgetrokken door historische tractoren, kunnen de bezoekers een rondrit maken langs de agrarische bedrijven.
Op de deelnemende bedrijven zijn tal van activiteiten en demonstraties, waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden.
Inmiddels zijn er al vier Oogstfeesten geweest met in 2015 zo’n 4000 bezoekers.
Een uitgebreid verslag van het Oogstfeest 2015 en foto's/video’s vindt u op de website www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

U bent van harte welkom!
« Terug naar de agenda