Het Oldtimer & Schepenfestival in Franeker

Bekijk de website

C.F. Engelhardstraat 23, Franeker

15 juli 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Het Oldtimer & Schepenfestival in Franeker Franeker

Franeker Waddenpoort

Franeker binnenstad wordt momenteel opnieuw ingericht met als doel om Franeker nog aantrekkelijker te maken (klik hier voor meer info). Dit project is onderdeel van Franeker Waddenpoort. Franeker, Ster van de Elfsteden, wil zich ontwikkelen tot een belangrijke toegangspoort in het Friese Waddengebied. De stad Franeker heeft als voormalige universiteitsstad, met haar historische binnenstad en ’s werelds oudst werkende planetarium toeristen veel moois te bieden. Tegelijkertijd vormt Franeker de verbinding naar andere Waddenpoorten en parels in het omliggende terpengebied. Om Waddenpoort te worden, moet de stad over water en land beter bereikbaar worden. En beter zichtbaar zijn. Franeker Waddenpoort maakt straks Franeker en omgeving nog aantrekkelijker om te verblijven en recreëren. Kortom het perfecte decor voor een nieuw Oldtimer en Schepen Festival in de zomer van 2017.

Oude tijden herleven

Zondag 13 juli 2014 was het weer zo ver, Franeker hield voor de tweede keer het Franeker Oldtimer & Schepen Festival. Dit keer was het evenement groter dan de vorige editie welke als een opstart diende. De enorme publieke belangstelling evenals het enthousiasme van de deelnemers, welke uit alle windstreken van het land kwamen, heeft ons doen besluiten om het evenement opnieuw te organiseren medio 2017.

Antiek op wielen en op het water!

Net zoals in 2014 zullen er op diverse locaties in in de binnenstad muziek optredens worden gehouden. Ook is er weer de mogelijkheid om met oude schepen te varen en een rit te maken met een van de vele antieke automobielen welke een rondrit om Franeker maken. Ook een tochtje met oude Stoom Sleepboot Maarten en de unieke antieke Saurer autobus uit Zwitserland staan weer op het programma.

Nationaal Varend Erfgoed

Deze prachtig gerestaureerde salonboot vierde in 2014 zijn 100-jarig bestaan, dit is uitgebreid gevierd in Franeker samen met de eigenaar Fam. Nammensma. Deze bijzondere viering heeft dit Franeker waterstad evenement extra in de schijnwerpers gezet. Hierdoor staat Franeker nu op de landelijke data kalender van de Vereniging de Oude Glorie (Nationaal Varend Erfgoed).

De vloot van de vereniging “de Oude Glorie” (het varend erfgoed van Nederland) zal daarom ook in 2017 weer in grote getale Franeker aandoen. Een deel van de binnenstad zal voor deze varende monumenten worden gebruikt als ligplaats.

Muzikale omlijsting

Muziek is sfeerbepalend. Daarom proberen we net als in 2014 weer passende acts te boeken, zoals bijvoorbeeld Muziekgroep THC Oostergo, zij brengen een zeer gevarieerd programma, zowel Fries-, Nederlands- en Engelstalig.

Contactadres:
Stichting Franeker Oldtimer & Schepen Festival
Oud Kaatsveld 13, 8801 AA Franeker
T 06 - 254 82 180 (Marcus van der Woude)
E m.vanderwoude@home.nl
I franekeroldtimerfestival.nl/



Inmiddels hebben we met de drukke decembermaand het oude jaar afgesloten en is het nieuwe jaar 2016 nog maar net begonnen. Het bestuur van de stichting FOSF is al druk bezig met de eerste voorbereidingen van het volgende Franeker Oldtimer & Schepen Festival! De voorgaande editie van het Franeker Oldtimer & Schepen Festival in 2014 was een ongekend succes welke gekenmerkt werd door het hoge bezoekersaantal; ruim tienduizend mensen kwamen naar Franeker. Dit succes heeft het bestuur van de Stichting FOSF dan ook definitief doen besluiten een volgend
festival te organiseren en wel tweejaarlijks. Dit zou betekenen dat we de uitnodigingen rond deze tijd al zouden moeten versturen. Echter zijn er een aantal recente ontwikkelingen in de gemeente Franekeradeel die de doorgang van het festival voor dit jaar belemmeren. Momenteel vindt een herinrichting plaats in het oostelijke deel van Franeker genaamd project Franeker Waddenpoort (klik hier voor meer info). Tijdens de bouw van dit project is het oostelijke deel van Franeker voor alle autoverkeer en alle beroeps- en recreatievaart afgesloten voor een periode van circa 2 jaar. Met de nieuwbouw van drie bruggen, een wegennet en een uitgebreide kadereconstructie zal dit uiteindelijk leiden tot een enorme verbetering voor de recreatievaart en natuurlijk een aanzienlijke vooruitgang voor het festival qua sfeer en ambiance. Kortom we gaan er straks een heel eind op vooruit. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Na veelvuldig overleg met de betrokken partijen is er daarom besloten om het evenement in 2016 definitief niet te laten plaatsvinden. In samenspraak met de gemeente is besloten om 15 juli 2017 als voorlopige datum vast te leggen voor het eerstvolgende festival. Hoe nu verder? Het bestuur is bezig met het maken van een nieuw programma voor 2017 met een nog mooier programma en aanbod van activiteiten. Zodra er meer duidelijkheid is zullen we u middels deze nieuwsbrieven informeren. Vooralsnog wensen we u een geweldig 2016 en vooral veel plezier met jullie hobby's.

Met een vriendelijke groet, Bestuur Franeker Oldtimer & Schepen Festival
Voorzitter: Marcus van der Woude (Mob. 06 - 254 28 180), Secretaris: Mirjam Boekema en Penningmeester: Rene Nammensma
« Terug naar de agenda