Ponymarkt & countryfair

Bekijk de website

G. Luchesenstraat 16, Scheerwolde

13 augustus 2018

Toegevoegd door

Beschrijving Ponymarkt & countryfair Scheerwolde





Elk jaar op de tweede zaterdag van augustus dit jaar op Zaterdag 13 augustus 2016 is er een middeleeuwse markt, Pony markt, Braderie en Landbouwmechanisatieshow in Scheerwolde.

Middeleeuwse markt
-----------------------------------

Voor het de tweede maal zal Scheerwolde in middeleeuwse stijl worden omgetoverd. Een groot deel van de markt zal gevuld worden met middeleeuwse handelaren, kramen en een groot oud kampement. Daarbij zul je het ook echt ervaren alsof je in de Middeleeuwen staat, aangezien er veel personen door hun uitstraling, aan zullen laten denken. Gedurende de dag zullen er voor jong en oud veel verschillende activiteiten te doen zijn, waardoor 't het ideale gezinsuitje is! Er is de mogelijkheid om te boogschieten, verkleed te gaan als ridder, genieten van mooie verhalen of je te laten fascineren door een echt riddergevecht op de Brink! Op de pagina "Markt 2014" staat meer informatie over wat er te doen valt.

Activiteiten: riddershows, middeleeuwse kampementen, verhalenverteller, boogschieten, kinderboerderij en nog meer!

Ponymarkt
-----------------------------------

Onze ponymarkt (de 47e editie) heeft landelijke bekendheid en behoort tot de grootste vijf van ons land! De markt trekt elk jaar zo'n vierhonderd dieren. Voor diegene die niet alleen wil genieten van de dieren zelf maar ook van het toch wel specifieke wereldje van de paardehandelaar en het beklinken van koop en verkoop van een paard is het vroeg opstaan geblazen. De markt vangt veelal aan rond een uur of zes. De meeste handel vindt in de eerste uren plaats. Voor ieder dier dat op de markt aangevoerd wordt, is er een premie beschikbaar van € 2,50. Een kleine tegemoetkoming voor de handelaar.

Grote braderie
-----------------------------------

Een groot aantal kramen met allerlei koopwaar en levensmiddelen zullen weer opgesteld rond de dorpskern De Brink en de Scheerwolderweg. Een gevarieerde markt is ook nu weer gewaarborgd . De markt/braderie begint meestal vanaf een uur of acht gestalte te krijgen en zal tot 14.00 uur in de middag duren. Tussen de middag kunt u wat lekkers tussendoor nemen om vervolgens weer te genieten van alles wat er op de markt te zien is.

Op de pagina "Markt 2014" vindt u alle informatie om u in te schrijven voor een plek op de markt. Daar zijn ook de marktvoorwaarden te vinden.

Rommelmarkt
-----------------------------------

Het dorpsfeest Scheerwolde is voor ieder wat wils. Zo is er een mooie aanvulling van veel particulieren en hobbyisten, die een plekje hebben op de rommelmarkt. Zij bieden hun tweedehands waren aan, veelal uitgestald op een kleed of een stuk plastic.

Landbouwmechanisatieshow
-----------------------------------

In een agrarische omgeving mag een dergelijke show niet ontbreken. Het is dan ook een vaste traditie dat veel mechanisatiebedrijven uit de regio hun steentje bijdragen aan deze show. Landbouwmachines met de nieuwste technische snufjes zijn te bezichtigen.

Oude tractoren, machines en bromfietsen

Veel mensen raken hier niet op uitgekeken. De aanvoer lijkt dit jaar nog groter te worden dan het voorgaande jaar.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur zullen de volksspelen starten op het feestterrein aan De Brink.

Verloting:
-----------------------------------
De trekking van de loten vindt plaats om 13.30 uur. Deze zal worden verricht door burgemeester van der Tas van de gemeente Steenwijkerland in de feesttent op de Brink.













« Terug naar de agenda