Blog: kalverhouderij opzetten als tweede tak

Met de huidige melkprijs is het voor de net gestarte melkveehouders Koos en Hester Kluin in Denemarken een hele uitdaging om het hoofd boven water te houden. Daarom kiezen ze voor een tweede inkomstenbron op hun tweede locatie: een rosekalverenbedrijf. Het doel is om met een lage input toch een topresultaat te bereiken. Dit doen de ondernemers door de kalveren één keer per dag koude melk te verstrekken. Ook de eigen jerseystiertjes willen ze zelf afmesten.

Deel dit topic

Reacties

pieta
Na-apers. Maar veel succes. 😄
fluitende boer
De kunst is om met een lage input een topresultaat te bereiken. Dit kan door middel van onbeperkte melkgift één keer per dag. De kalveren kunnen onbeperkt drinken van koude melk en vreten daarnaast krachtvoer. Dit beperkt de werktijd, omdat nu alle werkzaamheden 1 keer per dag uitgevoerd kunnen worden. --> Uniek product! Ook in Nederland verkrijgbaar !
Greetje
Wordt dit door de voerfirma die je fluitend doet boeren ook in Danmark geleverd?
Greetje
Hier trouwens net de robots en de pc in de stal weer opgestart na een beste klap onweer:[

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , melk , kalveren , melkprijs , denemarken , melkveehouders , afmesten , tweede tak , kalverhouderij en put geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3