Kees de Vries (CDU): Tijd voor gedwongen productiebeperking

Zijn naam is afgelopen weken al meerdere keren in het nieuws verschenen. De uit Nederland afkomstige melkveehouder Kees de Vries. Drie jaar geleden werd hij voor het CDU gekozen in de Bondsdag (vergelijkbaar met de Tweede Kamer). Dat Duitsland inzet op vrijwillige productiebeperking, is vooral aan hem danken. Toch is De Vries daarmee nog niet tevreden en vindt het tijd voor een volgende stap: gedwongen productiebeperking in tijden van lage melkprijs. Boerenorganisaties nemen daarin volgens de parlementariër onvoldoende verantwoordelijkheid. Daarom is wat hem betreft de politiek aan zet.

Deel dit topic

Reacties

+2
jg
Gedwongen of ongedwongen, zie de + 9 cent bij vion voor het varkensvlees. Minder aanbod doet wonderen. Het probleem is alleen dat er in Nederland te veel mensen zijn die zich schamen als ze wat minder zouden (moeten ) leveren. Het past niet in de opleidingscultuur van melkveehouders in Nederland . Alleen productie-technisch geschoold,te weinig marktgericht. Daarom is het logisch dat andere EU landen het voortouw nemen. Het zal diverse sectorpartijen in Nederland alleen maar goed uitkomen dat elders productieregulering opgepakt wordt: scheelt veel gezichtsverlies.
-2
groeier
Waarom zou een land minder moeten gaan melken als andere dat al doen, Zijn namelijk ten alle tijden landen die dan net meer gaan produceren.
jg
De kosten voor interventie worden door de EU betaald, niet alleen door Nederland.
mlkvhoudr
@jg

Als het weer ons zo blijft plagen dan komt dat vanzelf goed met die produktiedaling.

Mais is het enigste wat echt naar wens gaat hier. Nou vooruit de 1 e snede is met veel vijfen en zessen ook nog succesvol te noemen.

Weet de uitslag nog niet maar zag er wel netjes uit. Maar weiden wil voor geen meter zo. 2 e snede had ik misschien toch maar moeten maaien en staat nu te schieten.

Maar goed da hoeven wij ook geen mais aan te kopen om het ureum te drukken 😉
oldhuus
Iedereen is hier kuilbulten aan het verzamelen en klagen over de melkprijs, maar ondertussen blijven die topmelkers de mengwagen wel volstouwen met allerlei aangekochte bijproducten want paar liter minder dat nooit, ze willen kostte wat kost in de MPR top 5 meedraaien.
+1
weurding
Quote:
@oldhuus: kostte wat kost in de MPR top 5 meedraaien.

gewoon zelf monsteren.. 😄 😄
+4
matt
En dan straks weer steen en been klagen jg omdat er een referentie aan voorafgaat,waardoor grote groeiers weer voordeel hebben.

Deed je van de winter ook met de FC regeling.

De grote groeiers lachen zich weer kapot, weer regelgeving met bevoordeling van de veroorzakers.
+1
weurding
Zo moeilijk is het niet te bepalen, gegevens genoeg, die de laatste jaren procentueel het meest omhoog zijn gegaan met de leveringen ook het meeste laten minderen, life is so easy 😉 😄
+1
matt
Gewoon een premie,als je nu niet meer levert als vorig jaar ha ha

nee laat het maar vrij gas erop..
gezienus
gezienus
Net hoe de wind waait bij hem
+6
koeboer
Laat nu gewoon de markt zijn werk doen ,zal pijnlijk voor sommige zijn maar op lange termijn voor ondernemers wel duidelijkheid.
-1
oldhuus
Melkprijs is nog te hoog blijkbaar..
+1
jg
Komt door interventie die klauwen geld kost en de markt voor de komende tijd verkloot?
lkool
@jg
waarom investeer je zelf (of met aantal collega's) niet in opslag? je krijgt subsidie van de EU, kan nu goedkoop inkopen, en straks mogelijk voor leukere prijs verkopen...
das ook een vorm van indekken tegen lage melkprijzen...
jg
@lkool
Zou daar een mogelijkheid voor de cooperatieve verwerker liggen, waarin al geinvesteerd wordt ?
hans1980
Quotering met bijhorende interventie en bescherming EU was en is het beste!

Nu er gekozen is voor vrije markt! moet er niet worden ingegrepen hoe hard dat ook is ! dan krijg je markt verstoring .... eerst moet het verschrikkelijk slecht gaan voor er minder melk komt .. daarna gaat het weer een paar jaar beter waarna de zelfde lange cyclus van een lange periode slecht ..met een korte piek enz.
ijssel
In een vrije markt kun je ondernemen op eigen manier,en dat is nu juist wat we als melkveehouders niet mogen,met al die onzinregels die worden opgelegt,wij zijn ondernemers in een dwangbuis.
Quote:
@hans1980: Nu er gekozen is voor vrije markt! moet er niet worden ingegrepen hoe hard dat ook is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melkprijs , politiek en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
4