Mengen in een put of laden op een plateau

Collega's,

We mengen voer voor 140 melkkoeien (winterdag) met een 10m3 mengwagen. Leuk om te proberen maar na een jaar zijn we het twee keer laden zat. Deze winter willen we dus proberen een 22m3 mengwagen te kopen. Een gaintshovel doet hier al jaren het voerladen, maar een 22m3 wagen kan hij niet laden vanwege de hoogte. Iemand ervaring met een verlaging(kelder) voor de mengwagen of een plateau voor de kniklader?
(We willen blijven voeren met de kniklader)

Deel dit topic

Reacties

+1
christo
Hier gelukkig voor een andere oplossing gekozen: een hoogkiepbak.
+1
pieter p
Anders blijf je aan het heen en weer rijden, en overal voer knoeien.
Zou zelf in zo'n geval een verplaatsbare oprijbokjes inelkaar lassen.
+1
marc102
Of je moet een "heftruck laadbrug" kopen. Deze worden gebruikt om heftrucks in vrachtwagens te krijgen zonder laad dock. Toch lijkt een hoogkiep bak mij een betere optie

marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
+1
Mc_douwel
Een verlaging lijkt makkelijk moet je wel zorgen voor goede water afvoer en in de winterdag als het glad is krijg je de wagen als die vol is er bijna niet uit
kun je beter een verplaatsbare oprij bok maken kun je overal neerzetten waar het makkelijkst is
+3
dorpsrandhoeve
Je gaat kosten maken om een grote wagen te laden, waarom niet meteen een zwaardere loader of een verreiker. Of je nu een plateau maakt of bokjes of een gat, die kleine giant raak je zo weer beu omdat je zo vaak van de kuil naar de wagen moet en weer terug. Doe het dan in 1 keer goed zou ik zeggen. Dus zorg dat je een machine hebt die minimaal 1 ton per bak meeneemt. Anders blijf je aan het emmeren. En zeker bij een 22 m3 kar/en die hoeveelheid koeien.
jippe
@dorpsrandhoeve bang dat hij geld teveel heeft? 😝
+1
dorpsrandhoeve
Nee, maar men wil wel veel koeien melken maar men wil met spullen werken om 80 of minder koeien te voeren. Dit is gewoon mijn mening.
Boovngrunn
Kniklader is onmisbaar geworden... dus die willen we zoveel mogelijk inzetten.naast voeren,strooien we zand in de boxen, en tillen we zo beetje alles op met de giant. (ook omdat hij overal in de stal (melkstal) kan komen om bij pech,ongeluk een dier weg te halen. een ton voerin 1keer laden mengt zich moeilijker stuk in de mengwagen dus kleine porties vinden wij geen probleem
dorpsrandhoeve
Niet weg doen dan, koop gewoon een grote "even" erbij. 😃
dorpsrandhoeve
Hoeveel is het hoogteverschil eigenlijk????
Boovngrunn
@dorpsrandhoeve
Meter, als je het goed wil hebben zonder klapperen.
dorpsrandhoeve
@Boovngrunn
Bij een verhoging is het nogal wat een meter, dat moet je niet onderschatten. Bij vorst is 20 % al heel wat, en dan heb je dus 5 meter nodig.
storm
Gewoon hoogkiepbak kopen. Een gat graven doe je altijd op de verkeerde plek en bij volle wagen krijg je hem er slecht uit vooral als het gevroren heeft. Een plateau of oprijbokjes is vragen om ongelukken en dan vooral als je een keer niet zelf laadt maar een bedrijfsverzorger of zoonlief.
Zelf ben je dan waarschijnlijk al een keer op je bek gegaan doordat je over de bokjes gestruikeld bent.
Een hoogkiepbak is wel duurder en vraagt meer onderhoud maar is een behoud voor de giek van je shovel.
wally
Ga je nooit in groepen melken ? anders moet je toch twee keer vullen en ben je weer terug bij af
zijn er helemaal geen lage 22m3 wagens ? volgens mij wel! of niet van het gewenste merk?
tweedehands zelfrijder is mogelijk optie want al dat heen en weer gerij geeft geknoei en nieuwe mengwagen + nieuwe shovel loopt lekker op

last but not least. Zit er ook een loonwerker in de buurt die voert ?
of hebben jullie arbeid over ? ga anders eens rekenen. 1 man 140 koeien heb je toch werk zat
Boovngrunn
Ik heb even 9 merken opgezocht, ze gaan niet lager dan 2,8m. we kunnen er nu ook net bij met laden dus een metertje extra is beter voor de giek. we hebben genoeg trekkers dus nog een dieselslurper voor alleen voeren is wat duur. 2 fulltimers (vader,zoon) dus arbeit genoeg
+2
nielsve
@Boovngrunn als je genoeg trekkers hebt, kub je dan al niet beter op een trekker een. Frontlader plaatsen, deze is handig voor al het zwaardere werk. En de kniklader kan je houden voor alle kleinere klusjes.
+1
marc102
@nielsve Dat is zo ongeveer de beste reactie tot nu toe +1 😀
+2
casejxu
Zou voor een laadkuil gaan. De in/uitrit zeker niet te stijl maken heb je nooit problemen met vorst. Het voordeel is dat je shovel nu altijd vlak staat en dus stabieler blijft.
+1
janv
Als het niet veel is een laadkuil maken,en anders van beton een goede oprit maken voor je sjofel.
casejxu
Of een verlaging in de mengkuip

tractorfan.nl/picture/892941/
Boovngrunn
Ga je teveel morsen?
Corne S
@Boovngrunn

Inderdaad een verlaging in je kuipbak. Desnoods een schuif, zodat je met laden de zijkant lager maakt.
willemnh
Een hefmast
+2
assink
Trioliet solomix gaat tot 20m3 met een lage bak? 20m3 is 2,95m laadhoogte
Boovngrunn
Goal is om langzaam te groeien naar 160 melkkoeien dus 20 m2 is misschien te weinig?
Petro Pelgrum
Hoe hoog kun je laden met jou knikloader?
+2
valmet 605
Stortbakje met transportband? Kan denk ik ook nog de mengtijd aanzienlijk verkorten.
bella
Trioliet kan toch een kuip op maat maken?
assink
Zo'n stortbak is niet eens zo'n gek plan, kan gewoon op stroom en is goed verkrijgbaar. Echter heb je dan maar 1 laadpunt in plaats van de hele lengte van de wagen. Of de trekker moet verplaatst worden.
valmet 605
@assink hatz motor op een transportband en je zet hem overal weg.
Wilting NH
@assink maakt ja niet uit, daar heb je ja een mengwagen voor. ik kiep ook altijd alles gewoon waar het me uit komt, dus meestal in de midden
valmet 605
Meeste transportbanden kun je makkelijk laten schranken. Even bij akkerbouwmechanisatie bedrijven kijken. die hebben van alles. super simpele inschuurlijn kan al heel veel.
pieter p
Om iets uit te proberen is het heel gemakelijk, spit een gat in de grond en laat 1 achterwiel van de voerwagen erin rijden.
Misschien kun je zo ookal laden, werkt dit kan het ook op de betonplaat maken.
Is minder werk dan een grote kuil, heb het 1 keer gezien in hier ergens in de buurt.
ronny 2
Trioliet heeft wagens met verlaagde kuip en een verlaagt as
+1
Trioliet heeft veel verschillende modellen, lage brede bak smalle hoge en daar dan weet tussenin.. Maar ik denk dat jullie wagen ook niet te breed kan zijn? (Volgensmij ben ik weleens bij jullie geweest via school) 😉 hoogkiep pelikaanbak zou ook een mooie optie zijn, gat in de beton ligt altijd in de weg op of verkeerde plek, en oprijbokjes is wachten tot het fout gaat naar mijn idee... (Zondagmorgen, en dergelijke 😃 )
+2
Of je moet een constructie achter aan de voerwagen, een soort van oprij kleppen wat je kan opklappen zo ligt het nooit in de weg en heb je het kort bij je.
Want ik neem aan dat de giant niet zo een brede bak eraan heeft zitten zodat je makkelijk van achter kan lossen.
Out of the box denken 😬

Maar dat zal niet bevorderlijk zijn voor de weegcellen oid
klaas schouten
Me buurman heeft net een laadkuil aangelegd voor zijn nieuwe mengwagen bevalt hem goed. Hij gooit zelfs een blok gras met de kuilsnijder in de mengwagen.
Boovngrunn
Kijk aan, das helemaal goedkoop laden.... kan je goed met de buurman? zou je er een foto van kunnen sturen?
+1
klaas schouten
De Fa Evenboer uit Broek in waterland heeft mooie foto s op facebook geplaatst Zij hebben de mengwagen geleverd.
walker1
Je laad nu een 10 m3 mengwagen met een Giant loader en daar wil straks met een 22 M3 wagen ook mee blijven laden? Hoeveel groot is de bak aan die Giant? 1 m3? Dan rijd je nu al 10 x heen en weer om die mengwagen te laden. Dan ga je geld steken in een laadkuil of platform en dan moet je 22 x heen en weer rijden om die 22 m3 wagen te laden, ik denk dat het dan ook snel gaat irriteren en dat je dan toch een grotere loader wilt hebben.
Als je toch met dezelfde loader blijft laden dan kan je net zo goed de 10 m3 mengwagen houden.
Mijn mening is als je efficiënt wilt werken de mengwagen en de loader (of andere laadmachine) qua grote op elkaar afgestemd moeten zijn en meest ideaal is als je met 4 á 5 volle bakken de mengwagen vol hebt.
dorpsrandhoeve
Quote:
@walker1: Hoeveel groot is de bak aan die Giant? 1 m3?

Een halve m3 komt eerder.
walker1
En zeker als het vooral in de winterdag voeren is, een laadkuil kan regenwater inlopen, dus er moet een waterafvoer in, die kan verstopt raken, bv door knoeien met laden, maar ook bv blad van de bomen, modder, etc. Bovendien kan bij vorst het talud glad worden waardoor je er moeilijker uit kan rijden. Een platform moet je ook op en af rijden en kan in de winter ook glad worden.
julian2003
Je kunt ook bijde doen de shovel een stukje omhoog en de mengwagen omlaag
storm
Jeetje wat een gezwets, kijk bij Holaras op de website naar een goede hoogkiepbak en je bent overtuigd!! Behoud van de giek van je shovel en geen irritant geklapper meer omdat je de bak net niet hoog genoeg kan krijgen. Met een 5 tons shovel kun je met hoogkiepbak al minstens 3,5 meter hoog laden
christo
Super bakkie.
-1
Freriks
Waarom heeft nog niemand een zelfrijdende voermengwagen geadviseerd. Of een voerrobot. Of loonvoeren? Dat zou je een paar maand kunnen proberen om te testen of het bij je past. en anders heb je ruim de tijd om je te oriënteren op verschillende opties.
Boovngrunn
Prima opties! Wij hebben arbeid (over) en machines zelf dus loonvoeren is niet snel rendabel te rekenen. Loonwerker hier is er 2 jaar geleden al mee gestopt.
walker1
@Boovngrunn Je komt nu over als: "we hebben arbeid over, dus we hoeven geen efficiënte manier van voeren te hebben." Zoals ik al eerder schreef, een grotere mengwagen is naar mijn menig alleen efficiënt als er ook een grotere loader bij staat, anders kan je net zo goed met de bestaande mengwagen verder gaan. Maar goed, je hebt arbeid over, dus geef die overtollige arbeid een spa en een kruiwagen en laat de overtollige arbeid maar vast aan de laadkuil beginnen.
Boovngrunn
@walker1
Dat het zo over kan komen is de schuld van een online forum, je kunt nooit in 1 x het hele verhaal vertellen zodat iedereen weer iets anders kan denken over dat geen wat je schrijft. Onze kuilblokken blokken staan naast de mengwagen, net als de maisbult. In het weekend gebeurt alles alleen dus dan moet het ook alleen kunnen. Grote shovel en verreikers passen gewoon niet op het bedrijf kwa grote en kwa mensen die het erf betreden en mee helpen (tieners,kids) die kunnen nu prima iglo's s schoonmaken met de giant bvb. 2,5m3 kuil laden in 1 keer wil makkelijk (als je dat zou willen). We laten de mengen wagen 25 minuten mengen dus als je dat 2x wil doen ben je weer een krap uur verder. (Niet efficiënt dus)
Wilting NH
@Boovngrunn blixem, 25 min mengen?? wat voor merk mengwagen heb je nu ? gehakseld gras?
Gerron
@Boovngrunn
Wat als je 2 mengwagens hebt? Eerst laad je 1 en in de tijd dat die staat te mengen laad je de ander. Dan los je nummer 1 terwijl nummer 2 mengt en daarna dus nummer 2 lossen. T.o.v. 1 grote mengwagen gaat dit sneller want ook bij die grote mengwagen zou je moeten wachten op het mengen.
Bijkomend voordeel is dat je bij storing van een mengwagen nog met de andere kan voeren.
+1
spotmelker
Quote:
@Boovngrunn: Grote shovel en verreikers
Tussen deze en jouw Giant is ook nog wel wat te krijgen en anders probeer je toch een tijdje een 4 of 5 tonner al dan niet met telescoopgiek/afschuiver? Ik zou i.i.g. nooit met kuilen, plateau's of bokken willen prutsen, niets is handiger/veiliger dan alles gelijkvloers te hebben.
JCfendt307lsa
Bokken lassen zou ik zelf niet aan beginnen.. stel je voor dat je er net niet helemaal lekker op staat, en je schiet met een wiel van de bok af dan zijn de gevolgen niet klein.
BEboer
Heb Stage gelopen bij een bedrijf die met dezelfde issue zat, deze veehouder kon over zen 12m3 net hoog genoeg en wat klapperen en dat lukte net, nu heeft hij 24m3 en heeft hij een hoogkipbak bij "devos" gekocht een contstructiebedrijf maken trouwens ook mengwagens op maat volgens mij devosagri.com/nl/
+2
Mc_douwel
encrypted-tbn2.gstatic.com/images/…
is dit geen optie dan heb je maar 1 machine nodig voor het uitkuilen
+3
Jos1980
Als je je minishovel graag heel en rechtop houd ga dan geen 160 koeien voeren met een hoogkiepbak. Die bakken zijn ook duur ik denk dat je met een extra shovel beter af bent.
Volop keus tussen de mengwagen fabrikanten. Langere levensduur giant. Goed gebruikte shovel is goedkoper dan miniloader. Anders is het nu mengwagen en hoogkiepbak en volgend jaar miniloader aan gort
dorpsrandhoeve
Dat klopt. Je kunt al na een jaar je pennen en bussen vervangen van je Giant als je met een hoogkiepbak aan de gang gaat. En dat zijn nog maar de kleine kosten.
+1
cs-agrar
Zo'n verlaging cq kelder kan ook prijzig dingetje worden, moet wel goed aangepakt want je staat met volle gewicht altijd op de rand te lossen. Denk dat je voor zelfde geld een voorlader hebt. Dan blokken op voor snijden met U snijder. Kan jij snel laden. Kan je mengwagen zulke blokken niet snel verwerken? Verkeerde wagen gekocht
weurding
Misschien een optie om een gedeelte van de zijwand hydraulisch neerklapbaar te maken? heb hier een mestwagen staan waarbij de bovenste 40 cm zijwand om te klappen is om laden met een kleine shovel mogelijk te maken
IHC forever
Onze ervaring met een laadkuil; ondingen. Jaren zo'n kuil gehad omdat de we de voordelen wel zagen maar niet de nadelen, en die zijn.
Altijd zit je waterafvoer verstopt door voerresten,bladafval enz.
Bij gladheid eerst weer met zout aan de slag om de wagen uit het gat te krijgen.
Het ding zit altijd op de verkeerde plaats bij uitbreiding aantal silo's.
Onze oplossing; schaf een wagen aan die zowiezo niet hoger is dan 3mtr. (denk ook aan je nek bij het laden).
Wij laden al jaren met een grote voorlader die ruim 4mtr. hoog uitkiept in een 22kuubs wagen. Werkt supersnel zeker met een bak waar 1600kg mais in kan. In noodgeval wel eens met ons shoveltje geladen; je wordt er gestoord van omdat; duurt veel te lang, geen comfort, onveilig enz.
hobbyboer
Is die 10m3 wagen al versleten?
Andre150
Zou ook voor een op te bouwen voorlader gaan. Kan hoog genoeg en is sterk. Koop er wel een met elektrische bediening. Is de meerprijs dubbel en dwars waard.
Pascal
Kuilhapper aan een hefmast en gaan
trean

Is het een idee om zoiets te bouwen met een vaste bak die eerst nog een stukje recht omhoog gaat voor hij kiept.
spotmelker
@ trean Dat werkt niet omdat je bij die kantelaars de kist of in jouw idee de stort-voerbak al op een dusdanig hoog niveau moet staan omdat die anders ook niet over de rand van de mengwagen kan lossen. Dan zou ik eerder aan zoiets denken maar dan een eendelige.
Noorderling
Voor mais is het nog wel wat, maar hoe zal het gaan met blokken gras, bijproducten en losse grondstoffen? Daarnaast duurt het ook erg lang om nauwkeurig te laden omdat de band telkens leeg moet zijn. Of je moet al weer investeren in weeg apparatuur op de shovel. Dan ben je denk ik beter af met een lompe shovel, hoe groter hoe goedkoper ze worden.
trean
@spotmelker daarom staat er ook dat die eerst recht omhoog moet. Als je twee rollen aan beide kanten in een eerst recht en dan krom u profiel laat lopen kan het wel wel zo.
+1
jannickmarmix
Een marmix voermengwagen, zowel 22 als 24 m3 is laag genoeg om met een Giant te laden aan de achterzijde! 😄
+1
hobbyboer
Misschien is het een optie om met de nadelen en de kosten van alle bovengenoemde 'oplossingen' in het achterhoofd gewoon een half uurtje extra te besteden aan het 2 maal daags voeren met de bestaande mengwagen?
Het verdiende/bespaarde uurloon zorgt waarschijnlijk voor een grote glimlach op je gezicht gedurende dat ene half uurtje.
robotboertje
Het maakt mij verder niet uit, maar als ik zie hoe creatief we met z'n allen zijn om een best wel beperkt probleem (sorry hoor) op te lossen met onmeunig ingewikkelde oplossingen, dan vraag ik me af waarom sommige mensen melkveehouder geworden zijn en geen Willy Wortel 😄

Alle opties zijn genoemd lijkt mij, dus daar ga ik verder mijn mening maar niet meer over geven. Wij zijn iig erg te spreken over een zelfrijder, kost wat maar brengt heel veel tijdwinst en super nauwkeurig laden. Ditzelfde zou ook bereikt kunnen worden met een Vector bijvoorbeeld... die schuift ook nog aan!
Rood bloed
Een mengwagen laden met een minishoveltje voor min. 140 koeien is gekkenwerk. In bovenstaande reacties wel zo'n beetje alle nadelen voorbij zien komen. Voor 140 st. melkvee
minimaal een 20 kuubs wagen nodig met een robuust laadwerktuig zoals een 4wd tractor (> 100pk) met een zware voorlader. Verreiker of normale shovel kan uiteraard ook, is alleen riskant bij aanschaf tweedehands. Een klus die min.365 keer per jaar gedaan moet worden; mensen hou het simpel en neem het robuust. Zeker als je ook nog gemengd voeren 2.0 gaat toepassen.
Petro Pelgrum
Hier hebben we een 19 m3 mengwagen en kan een rantsoen maken voor 175 koeien in één keer.

Wat is gemengd voeren 2 dan weer?
jan w
Daarom heeft Agrifirm Feed Gemengd Voeren 2.0 ontwikkeld: dé strategie voor gemengd voeren die selectie op uw bedrijf uitbant.

agrifirm.com/gemengd-voeren/
Boovngrunn
Hoeveel%gras,mais? Hier 2/3 1/3. Water maakt het mengel natuurlijk iets "compacter" dat doen wij ook dus we zouden kleiner kunnen? Minimaal het proberen waard!
cs-agrar
@jan w
lekker repreentatief filmpje erbij... Die bonk kuil op de vijzel gaat ie zo nooit mee mengen
Boovngrunn
Voer je nog steeds met de usa wagen? wij gaan volgende week een paar demo`s draaien,en misschien is het daarna nog een mogelijkheid om even in denemarken te kijken.ook om te kijken wat werkt en past binnen ons bedrijfsvoering. nog tips met betrekking op het compactvoeren? in het filmpje van 2jaar terug gaf je al een paar:)
Petro Pelgrum
@Boovngrunn
Nee we hebben nu sinds een jaar een zelfladende en rijdende horizontale mengwagen.
cs-agrar
Quote:
@Rood bloed: Voor 140 st. melkvee
minimaal een 20 kuubs wagen nodig met een robuust laadwerktuig zoals een 4wd tractor (> 100pk) met een zware voorlader.

Dat duurt dan ook allemaal lang genoeg, zeker als silo naar achter leeg begint te raken. Die gebaksprikker vooraop kan gewoon te kort meenemen. Uiteindelijk is shovel of verreiker gewoon het laadwerktuig. Of een zelfrijder. Dat scheelt je veel tijd en gerace over erf. Is duurder,maar je verslijt er ook geen extra trekkers op
Andre150
@cs-agrar shovel kan alleen als de erfverharding dat ook toelaat. Nogal wat gewicht op een relatief kleine oppervlakte
@Andre150 wat weegt een volle 20m3 voerwagen? Gaat al gauw richting de 10 ton.. Of je nou een shovel van 10 of een voerwagen van 10 maakt ook niet uit
Andre150
@ronald-deutz-fahr dat maakt nogal wat uit. De meng wagen maakt het ritje maar 1x per dag met dat gewicht. De shovel moet nogal wat vaker heen en weer. En alle gewicht op de vooras met een volle bak.
Petro Pelgrum
Ik weet nog wel een aantal mengers met een laag laadhoogte waar je 160 koeien mee kunt voeren.
Gebruikte en helemaal gereviseerd als nieuw en voor weinig.
Boovngrunn
Is dit bedrijf in Denemarken of Holland?
Petro Pelgrum
Hier in DK, als je interesse hebt wil ik je wel helpen.
cs-agrar
Nolan?
Petro Pelgrum
Seko of Storti
RTSR97
Zelfladende voermengwagen?
Petro Pelgrum
Nee gewoon achter de trekker
RTSR97
@Petro Pelgrum
Ik bedoel een mengwagen met een mes die het gras/mais uit de kuil snijdt
Andere optie is met de u Snijder blokken bij de kuil zetten, en met een mengwagen met laadklep opscheppen
Petro Pelgrum
@RTSR97
Hoe wil je bij die laatste optie dan op 5 kg nauwkeurig laden?
RTSR97
@Petro Pelgrum
Dat is niet mijn afdeling
Ik geef alleen een optie
@Petro Pelgrum alsof je met een happer op 5kg kan laden.. En rij je daar apart voor terug naar de bult voor 10kg?
+1
deJong
@Petro Pelgrum

jah je gooit neffens mij eerst gewoon wat kuil erin toch (in iedergeval zoveel je nodig hebt voor een dag) en daar ga je je bijproducten op laden > dan maakt dit 5kg dat niet noemenswaardig is voor mij ook niet uit. een 100 koeien vreten zon 1900 kg drogestof die 5 kg kuil is maar anderhalf kg drogestof aldus maar een 0.08 procent van het totaal rantsoen haha.
+1
syler
Vorkheftruck met kuilhapper en/of laadbak! Werkt perfect! Heel weinig slijtage en goedkoop in aanschaf. Groot nadeel kan niet van de beton. Nu voeren we sindskort wel met een zelfrijder (living the dream)
walker1
@syler Een ruwterrein heftruck kan wel terrein in. Dan kan die bv nog gebruikt worden voor balen laden of zo.
Voordeel van een heftruck is vooral de bereikbare hoogte, zeker met een uitschuifbare mast kan er elke mengwagen mee geladen worden. Heftruck is met brandstof ook stuk zuiniger dan bv een loader.
robbin lamers
@syler ja Dat is nou een goed idee. Lekker makkelijk. Heftruck draait ook ongeveer om z'n eigen as, dus ruimtegebrek in de silo ook geen probleem.
+1
Perry JD
Mijn advies is een voorlader op een grote 4 cilinder trekker. brede pelicaanbak voor op kuilvoersnijder achter op. kost je nog geen 15.000 en voert prima. mais kun je zo pakken met de Bak kuilgras snijd je uit rijd je naar de gewenste plek. zo kun je het dicht bij de voerwagen opladen. en heb je ook nog eens een strak snijvlak. wat wil je nog meer.
deJong
@Perry JD
wij hebben gewoon een hoogkiepbak bij de shovel gekocht voor 750 euro haha. paar nieuwe pennen en slangen en waren we voor onder de 1000 euro klaar en een berg plezier er mee.

tractorfan.nl/picture/934856/
+2
IHC forever
Je hebt een probleem; voermengwagen te hoog/ laadwerktuig kan niet hoog genoeg.
Bijna alle oplossingen alhier genoemd zijn op den duur flutoplossingen.
Te onhandig, te onderhoudsgevoelig te willy wortelachtig enz. enz.
Los het probleem bij de basis op. Koop de juiste voermengwagen en/of de juiste loader.
De belangrijkste machines op het bedrijf moeten goed zijn bij een inzet van 365 dagen per jaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , shovel , mengwagen , koeien , voer , mengen en put geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
100
DEELNEMERS
49
WEERGAVES
37