'Kunstmest bijstrooien bij extreme neerslag'

De laatste weken is het lokaal zeer nat geweest. Uitspoelen van stikstof maar ook zwavel en kalium ligt voor de hand. De Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen (CBGV) adviseert daarom éénderde gift bij 25-50 millimeter in één week, of een halve gift bij meer dan 50 millimeter bij te strooien.

Deel dit topic

Reacties

sil
Moet je nog wel plaatsingsruimte voor die kunstmest hebben.....
oldhuus
Zo creëer je wel weer plaatsingruimte op de rekening-courant.
paul1
Tja wat heb je liever een lege kunstmestsilo, of een lege rekening courant.
+1
Freriks
Wanneer er veel neerslag valt of wordt verwacht en veehouders hebben nog niet gestrooid, ziet de commissie enige speelruimte voor het strooien na het oogsten van een snede. Onderzoek heeft uitgewezen dat binnen 10 dagen na het maaien van een snede gestrooid moet zijn om geen opbrengst te verliezen.
valt niet mee om dit advies op te volgen met de huidige kwaliteit weerberichten. De weersverwachting voor morgen verandert met het uur, laat staan een week vooruit kijken.
weurding
Hier 30 mm in een maand gehad nog niks loos, het is verrekte verschillend dit jaar
vanloon
Hier afgelopen weken 160mm , mais is verzopen het gras deels gemaaid en koeie weer binnen. Bijstooien van kunstmest? Dan zal eerst het water weg moeten zijn en het andere probleem is dat er geen kunstmest meer aangevoerd mag worden!!!!!!!!!!
+1
verbi
Het ene probleem lost het andere op, minder ruwvoervoorraad betekend minder koeien dus minder melk dus een hogere melkprijs. (althans dat zou dan moeten)
groeier
@vanloon
Hoorde vorige week, weinig tot geen handel in kunstmest of te nat of moet eerst gemaaid worden.
brabo
Het gras wil anders ook wel zonder kunstmest groeien door de vele regen en hoge temperatuur.
de hoef
Voor dit geld kun je wel strooien heb je gelijk wat eiwit in het gras

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , grasland , stikstof , kunstmest en bemesting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2