Minister sluit bedrijfsverplaatsingen niet uit

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz-Verhagen wil landbouw niet ontzien bij het verbeteren van de waterkwaliteit. Ze sluit bedrijfsverplaatsingen niet uit.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
"Koren op de molen van PvdA en PvdD. Lutz Jacobi en Frank Wassenberg vroegen de minister daarom om de landbouw strenger aan te pakken. Dat ging andere partijen weer te ver. Jaco Geurts (CDA) vond dat niet alle ballen op landbouw moeten worden gericht. Roelof Bisschop (SGP) wees erop dat waterschappen nog jaren de tijd hebben om de doelen van de KRW te realiseren, terwijl de landbouw nu al de maat van de Nitraatrichtlijn wordt genomen. Volgens hem worden daarom enkel de boeren aangepakt, terwijl waterschappen andere bronnen van nutriënten links laten liggen. Hij wees op het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat volgens hem wel onderzoek had gedaan naar deze bronnen, met als resultaat dat de normen voor landbouw naar boven moesten worden bijgesteld. Hij wil daarom dat waterschappen snel een goede analyse maken van de herkomst van nutriënten, en de normen dan bijstellen.

Het rapport van de adviescommissie geeft Bisschop daarbij een steuntje in de rug. Volgens de commissie zijn niet de landbouwers, maar de waterschappen verantwoordelijk voor de waterkwaliteit. Zij moeten meer nadrukkelijk regisseur worden van de waterkwaliteit."

Ok, dus er is al aangetoond dat het spul weer es niet klopt, maar daar wordt dan niets mee gedaan??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , milieu , structuur en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2