Internationaal onderzoek naar ammoniak

Wie zal de opdrachtgever hiervoor zijn, en welke wetemschappers vinden het oude onderzoek onbetrouwbaar???

Internationaal onderzoek naar ammoniak Internationaal onderzoek naar ammoniak

Wetenschappers uit Nederland, Frankrijk en Zwitserland onderzoeken in Dronten de uitstoot van ammoniak. In een weiland hebben zij mest uitgereden om de emissie van ammoniak te meten met laserpulsen en licht.

De huidige methode om de uitstoot van ammoniak te meten is bijna 30 jaar oud. Volgens de wetenschappers zijn die metingen onvoldoende betrouwbaar.
Nieuwe technieken en snelle computers maken het mogelijk om de uitstoot zeer nauwkeurig en per seconde te meten.

De uitstoot van ammoniak is van grote invloed op het milieu. Het gas is één van de oorzaken van zure regen. Een nauwkeurige meting van ammoniak is belangrijk voor de landbouw, omdat de uitstoot bepaalt hoeveel mest een boer op zijn land mag uitrijden.

Bron: omroepflevoland.nl/nieuws/136490/…

Deel dit topic

Reacties

+3
hans1980
Ammoniak gaat in lucht al snel verbindingen aan ....
zure regen heeft nooit bestaan
kanniewaarzijn
Quote:
@hans1980: ammoniak gaat in lucht al snel verbindingen aan ....
Op dat idee zijn ze nog niet gekomen. Weten wel te vertellen hoeveel landen maar niet snappen dat ze een geweldig probleem hebben....................
kanniewaarzijn
Quote:
@hans1980: zure regen heeft nooit bestaan

Heeft wel degelijk bestaan; had alleen een andere oorzaak (zwavel en andere zuur-reagerende gassen). Ammoniak is een van de weinige basisch-reagerende gasvormige stoffen. Ammomiak neutraliseert, zonder ammoniak zou de lucht dusdanig verzuurd zijn, dat er al bijna geen leven meer mogelijk was.
Frans1
Quote:
@kanniewaarzijn: zonder ammoniak zou de lucht dusdanig verzuurd zijn, dat er al bijna geen leven meer mogelijk was.

Tuuuurlijk
gaitoetklooster
LLLLLTTTTOOOO kom direct in actie, en snel het hele gedonder begint weer van voren afaan. We gaan eerst het vliegverkeer met 90% reduceren.
+1
spotmelker
Beetje toelichten, het onderzoek is 2 jaar geleden o.b.v. een SBIR (bijdrage van EZ) gestart met een 'zoektocht' naar een alternatief voor zodebemesten op (zware) kleigrond. Na 2 seizoenen tunnelkasonderzoek te hebben gedaan was nu het moment om een praktijk-veldmeting te doen. Omdat daarvoor heel veel dure apparatuur en mensen nodig zijn is gekeken wat er nog lag aan (internationale) onderzoeksvoorstellen m.b.t. ammoniakemissie. Deze zijn hierin meegenomen waardoor het een omvangrijk gebeuren is geworden. Dit onderzoek kan een update betekenen voor de meetgegevens uit de jaren '90 waarop het emissiebeleid gebaseerd is. De 'oude' meetmethode wordt vergeleken met een aantal nieuwe geavanceerde meetmethodes.
gaitoetklooster
OOOOOOOO wat een probleem .Geloofd de spreker zelf wel wat ie LULT(uit z n nek) Aan de uitdrukking op zijn gezicht te zien niet.
Wiebren
Er zijn 4 alternatieven -in verschillende stadia van gereedheid- in beeld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , landbouw , emissie , frankrijk , milieu , ammoniak , uitstoot , boer , zwitserland , meten en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4