Frans Keurentjes volgt Piet Boer op als voorzitter FrieslandCampina

Melkveehouder Frans Keurentjes uit Hornhuizen (GR) is gekozen als nieuwe voorzitter van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen van FrieslandCampina. Dat werd dinsdag bekend gemaakt na een vergadering van de ledenraad van de zuivelcoöperatie.

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Ons kent ons
Freriks
Ik ben benieuwd wie je wel geschikt zou vinden om die kar te trekken
-1
jan is hobbyboer
Quote:
@Freriks: ik ben benieuwd wie je wel geschikt zou vinden om die kar te trekken

Waarschijnlijk is het een goede keus, old boys netwerk van de landbouw heeft touwtjes stevig in handen en de meerderheid van de leden is hier erg blij mee.

Ikzelf zou Frits van der Schans voordragen, bestuurlijk vaardig, verfrissende mening en een onafhankelijke geest. Daarnaast heeft ie een visie op de toekomst van de landbouw die in mijn ogen veel meer toekomst gericht is dan de huidige industriemelk visie waar de meerderheid van de leden incl. het 'ons kent ons' bestuur voor gaat. Maar omdat we een democratisch bestuur hebben vind ik deze man goed passen bij de richting die RFC op wil.
pieta
Quote:
@jan is hobbyboer: Ikzelf zou Frits van der Schans voordragen, bestuurlijk vaardig, verfrissende mening en een onafhankelijke geest.

Een week na aanstelling kom je er dan achter dat alleen bestuurlijk vaardig is overgebleven. Voor de rest preekt ie dan net als nu voor eigen parochie. 😄 Wiens brood men eet wiens woord men spreekt toch.
pa
@pieta Geen vertrouwen in de keuze??? Stel je beschikbaar.
arie.j
Quote:
@jan is hobbyboer: Frits van der Schans

Is dat dan een FC lid en melkveehouder?
arie.j
Quote:
@pieta: Wiens brood men eet wiens woord men spreekt toch.

Ze zullen best wat een aardige vergoeding voor de bestede uren krijgen .
Maar het is geen directeur, zonder die baan had Piet Boer en ook de nieuwe man een bedrijf,waar ze op zich ook best van kunnen leven.
hans1980
@arie.j
aardige vergoeding = minister salaris
pieta
@pa
Ik reageer slechts op het voorstel van JIH. Zoek de grap zou ik zeggen. 😄
pieta
@arie.j
Zie reactie op pa. Ik heb zo geen mening over Keurentjes. Ik ken hem alleen van naam. Frits van der Schans is van CLM meen ik met een nogal afwijkende mening tov gemiddelde melkveehouder dacht ik zo. Dus dan zou ie snel zijn mening aan moeten gaan passen.
+1
arie.j
@pieta
Piet Boer was me bekend, Keurentjes weet ik niet meer van dan ik nu lees.
Frits van der Schans was natuurlijk maar een dolle opmerking van Jan.
Een bestuur van een zo grote coöperatie moet nog wel ergens een lid kunnen vinden die voorzitter kan zijn. Iemand van buiten zou ik als een blamage zien.
Verder is die CLM vent zij mening voor 3/4 van de FC leden onacceptabel, dus een dergelijke verkiezingen zou het failliet van de coöperatieve verkiezingen hebben aangetoond.
-1
jan is hobbyboer
Quote:
@arie.j: Frits van der Schans was natuurlijk maar een dolle opmerking van Jan.

Aan de ene kant mag ik natuurlijk graag beetje stangen 😄, maar aan de andere kant lijkt het met de uitdagingen die er op de boeren afkomen en de ongekende tunnelvisie die er heerst wel heel nuttig dat er een wat frissere wind door het coöperatieve bestuur waait. Met de huidige visie die alleen gericht is op industriemelk (en naar ik hoor ook nog meer wilde investeringsplannen) zie ik RFC snel Vion achterna gaan. Imploderen duurt altijd veel korter dan opbouwen.
pieta
Quote:
@arie.j: Verder is die CLM vent zij mening voor 3/4 van de FC leden onacceptabel, dus een dergelijke verkiezingen zou het failliet van de coöperatieve verkiezingen hebben aangetoond

Daarom zou ie dan ook snel zijn mening aan moeten passen. 😄 Daarom reageerde ik JIH dat ie waarschijnlijk na een week alleen zijn bestuurlijke vaardigheid over zou hebben.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Daarom zou ie dan ook snel zijn mening aan moeten passen. Daarom reageerde ik JIH dat ie waarschijnlijk na een week alleen zijn bestuurlijke vaardigheid over zou hebben.

Ken Frits al bijna 30 jaar, vrij onafhankelijke geest, veel minder meeloper dan de meesten als ze paar knikkers voorbij zien komen. Zou een verademing zijn in landbouw vertegenwoordiging, maar zoals jullie al aangeven, volledig onacceptabel voor groot gedeelte van de verkokerde achterban.
Freriks
@jan is hobbyboer Je had hem al kunnen voordragen als voorzitter voor LTO Nederland. Frits is toch pro KLW? CLM heeft indertijd minas ontwikkeld en daarmee de voorloper van de KLW. was jij volgens mij geen fan van.
En als voorzitter van RFC moet je natuurlijk melkveehouder en lid zijn van de coöperatie. Naast een aantal leden melkveehouders zijn er ook 3 externe commissarissen.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Freriks: CLM heeft indertijd minas ontwikkeld en daarmee de voorloper van de KLW. was jij volgens mij geen fan van.

Op iedereen valt wel wat aan te merken, op Frits ook wel. Ik kijk liever naar de grote lijn van denken van iemand. Frits is een onafhankelijke geest die in oplossingen denkt en absoluut niet met de rug naar de samenleving staat.

Dat vind ik positieve eigenschappen die ik bij veel landbouwbestuurders heel erg mis. Hebben vaak allerlei belangetjes hoog te houden (ons kent ons immers), zijn bang voor hun achterban, vinden de samenleving een zeurderige bedreiging en hebben op basis van deze eigenschappen niets anders kunnen bedenken dan bulkproductie de weg is om in te slaan in dit hoge kostenland. Briljant. Daar gaan we het als sector op termijn echt mee redden. Het is echt hoog tijd voor fri(T)sse ideeën.

Frits z'n broer is overigens gewoon een echte industriemelker.
arie.j
Quote:
@jan is hobbyboer: overigens gewoon een echte industriemelker.

Ook de eigen mening zo nu en dan kritisch beschouwen kan geen kwaad.
Kritiek kan nuttig zijn, maar anderen gaan stigmatiseren met termen als 'industriemelker' slaat de discussie dood.
+2
Freriks
@jan is hobbyboer je begint af en toe knap op Marianne Thieme te lijken. die wil ook niet zien welke stappen we hebben gezet op gebied van dierwelzijn, reductie antibiotica, vermindering CO2 uitstoot, meer productie met minder mest en ga zo maar door.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Freriks: die wil ook niet zien welke stappen we hebben gezet op gebied van dierwelzijn, reductie antibiotica, vermindering CO2 uitstoot, meer productie met minder mest en ga zo maar door.

Dat vonden varkenshouders ook altijd, dat ze technisch zo goed bezig waren, dat die varkens zulke mooie schone stallen hadden enzo. Tunnelvisie heet dat. Bedrijven worden steeds groter, koeien komen nog minimaal buiten, meeste weilanden zien er uit als een biljartlaken, daar wringt het volgens mij bij veel burgers.

Jouw argumenten vond ik ook niet zo sterk. Dierwelzijn = opstallen?, antibioticagebruik was ook schrikbarend hoog, kon zomaar de helft vanaf zonder dat er een koe omgevallen is, toch complete gekkigheid, last resort middelen zoals Excenel gebruiken voor koeien omdat je dan geen wachttijd voor de melk hebt. Vermindering CO2 uitstoot is me nix van bekend? Meer productie met minder mest, volgens mij wil de burger minder productie met minder koeien op een meer natuurlijke wijze. Jouw argumenten zijn de LTO argumenten waarmee de sector richting de bulkproductie gaat, technisch is het allemaal prima voor elkaar, maar onderscheidend is het niet, dus gaan we de varkens achterna. Hiep hoi.
jan is hobbyboer
Quote:
@arie.j: Kritiek kan nuttig zijn, maar anderen gaan stigmatiseren met termen als 'industriemelker' slaat de discussie dood.

Hoe wil je iemand die op industriële wijze melk produceert, waarbij het natuurlijk element dat altijd zo kenmerkend was voor het boeren zoveel mogelijk uitschakeld, dan wel noemen? Het maakt de discussie juist wat duidelijker. Hoe moet ik het dan noemen, de (Z)LTO boer versus de hobbymelkers?
pieta
@jan is hobbyboer
Je kunt wel onderscheidend willen zijn. En ik weet niet wat nog meer allemaal. De maatschappij vervelend vinden. Maar dan komt het punt dat de gemiddelde NL-burger het goedkoopste eten koopt wat hij vinden kan. En dan kunnen dus maar een paar mensen dure producten verkopen.
+5
arie.j
@jan is hobbyboer
Kletskoek Jan, en dat weet je
Het is gewoon een scheldwoord dat je zelf verzonnen hebt.
Industrie daar wordt meestal mee bedoelt : 'Met behulp van machines'.
In tegenstelling tot Ambachtelijk, dat is :"Met de handen gemaakt".
Nou die tegenstelling is het helemaal niet, want jij melkt ook niet met de hand , je ruwvoer wordt helemaal met mechanes verwerkt, de mest breng jij niet met de hand op het land enz. enz.
Nee, waar jij het over hebt is kleinschalig en meestal extensief, tegen over grootschalig en meestal intensief.
Maar het industrie tegenover handwerk noemen is onzin.
-4
George
Quote:
@arie.j: Kletskoek Jan, en dat weet jeHet is gewoon een scheldwoord dat je zelf verzonnen hebt.

Arie schei uit man , wat zever je nu weer.
+1
casev

technisch is het allemaal prima voor elkaar, maar onderscheidend is het niet, dus gaan we de varkens achterna. Hiep hoi.

@jan is hobbyboer

Ik ben het helemaal met je eens Jan. 90% van ons produceerd gewoon een bulkproduct, waar de industrie voor op hun tenen moet lopen om er nog een (kleine) meerwaarde aan te geven.
+2
Cornelis
@GeorgeInhoudelijk een onvoldoende Sjors.
Freriks
@jan is hobbyboeroh jee, jan krijgt iets tegenspraak. en dan begint hij weer wild om zich heen te slaan. Zo jammer.
Ik noem een aantal onderwerpen waarop we afgelopen jaren flinke stappen hebben gemaakt in de maatschappelijk gewenste richting. Of je ziet het niet, of je wilt het niet zien (CO2is me niks van bekend).
En hoe kunnen we met de rug naar de maatschappij staan als er jaarlijks honderdduizenden mensen op onze melkveebedrijven komen.

Misschien moet jij eens uit je tunneltje komen 😄
Freriks
Quote:
@jan is hobbyboer: Dierwelzijn = opstallen?, antibioticagebruik was ook schrikbarend hoog, kon zomaar de helft vanaf zonder dat er een koe omgevallen is, toch complete gekkigheid, last resort middelen zoals Excenel gebruiken voor koeien omdat je dan geen wachttijd voor de melk hebt. Vermindering CO2 uitstoot is me nix van bekend? Meer productie met minder mest, volgens mij wil de burger minder productie met minder koeien op een meer natuurlijke wijze.

leuk dat je voorbeelden noemt waarop melkveehouders goed hebben gereageerd op terechte kritiek uit de samenleving. Bij antibiotica hebben we meer en sneller gedaan dan ons was gevraagd. Met complimenten van de SDa. Misschien heb je dat ook gemist.
Met koeien op meer natuurlijke wijze bedoel je het niet meer aanbinden op een grupstal?
De burger die minder productie wil geloof ik niks van. Ja, een enkele malloot zoals de partij voor de dieren en Wakker dier.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: En dan kunnen dus maar een paar mensen dure producten verkopen.

En misschien is dat wat jij noemt wel precies de reden dat de bulk-productie van voedsel uit NL gaat verdwijnen en dat er maar plaats is voor een beperkt aantal boeren dat voor een premium markt levert. Dat hadden ze rond 1860 in Twente ook niet kunnen denken, dat ze daar ondanks de gigantische efficientie en productietoename in vrij korte tijd allemaal het loodje zouden leggen. Nuttig leesvoer voor een immigrant-oosterling:
historien.nl/de-opkomst-van-de-twentse-textielindu…
+2
m uut m
Een zeer goede keus

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , campina , melkveehouder , boer en ledenraad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
8