Fc Twente

Wat heeft voetballen nou met melken te maken? Op zicht niet zoveel, maar wel hoe een melkveebedrijf of een voetbalclub geleid wordt, daar zie ik dan toch overeenkomsten.

fd.nl/economie-politiek/1155805/…

Deel dit topic

Reacties

jan w
U kunt dit artikel lezen, als U bent ingelogd.
weideboer
Voetbal is emotie net als boeren? alles wordt geleid vanuit de waan van dag.....? verklaar u nader zou ik zeggen
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@weideboer: verklaar u nader zou ik zeggen

Ik denk dat de overeenkomst tussen FC Twente en veel boeren is dat er te weinig 'checks and balances' zijn. Een zeer beperkt aantal mensen bepaald het beleid, bij Twente Munsterman en Van Der Laan, op een boerderij vaak de (zoon van de) boer en die bedenken argumenten bij hun doelstelling, zonder genoeg kritische massa die tegenwicht kan geven.

Bij Twente kwam daar nog de ongehoorde belangenverstrengeling van beide heren bij, en dan wordt het helemaal een zooitje. Het is de KNVB trouwens op z'n minst zwaar te verwijten dat ze niet eerder fatsoenlijke controles hebben uitgevoerd. Nu is er geen redden meer aan, maar die jaarrekeningen moeten al vele jaren ware kunstwerkjes van creatief boekhouden zijn geweest. En als de zaak dan uit elkaar klapt is iedereen er als de kippen bij om de schuld zo ver mogelijk van huis te leggen.
reality
Een voetbalclub, die een slecht beleid voert, krijgt het heel zwaar.
Cornelis
Mooi laten klappen dat spul en de betrokken bestuurders een poos op water en brood.
+1
pieta
Voor de fans en de vrijwilligers is dat niet zo mooi. Hier stonden vanmorgen wat verhalen in de krant van betrokken mensen. En het geeft dan wel te denken dat twee bestuurders een club compleet kapot kunnen maken door grootheidswaanzin. Ze konden beter die twee aanpakken en de club laten leven in mijn beleving. De club mag natuurlijk ook gerust gestraft worden maar je moet de bestuurders en de club wel apart van elkaar behandelen.
weideboer
@pieta
lijkt me voorbarig dat twee bestuursleden alles geregeld hebben, ze hebben gegokt en verloren....het hele bestuur!!!
diezel
Quote:
@pieta: En het geeft dan wel te denken dat twee bestuurders een club compleet kapot kunnen maken door grootheidswaanzin.

Die Munsterman en van der Laan waren buiten bestuurders, liefhebbers en tevens de grote privé-investeerders in die club. Die miljoenen eigen geld zijn ze ook kwijt. Lijkt me dat deze twee heren, voor Nederlandse begrippen, al ongekend hard gestraft worden. Is er tijdens de krediet-crisis of Libor-schandaal ergens een sjoemelende bestuurder ( waar het om miljarden ging) geweest die meer dan 20 uur taakstraf heeft gekregen!
Het is maar voetbal hoor. 😄
brabo
@pieta
elke andere club die het zelfde zou doen wordt ook zwaar gestraft, dus Twente ook gewoon aanpakken.
pieta
@brabo
Ik zeg ook niet dat ze ze niet aan mogen pakken. Maar volgens mij heeft de gemeente Eindhoven PSV eens uit de sores geholpen met de aankoop van de ondergrond van het stadion en was Feyenoord ook zowat failliet een paar jaar geleden door wanbeleid. En ik zou dan zeggen pak het bestuur aan maar pak niet de fans zo hard dat alles weg is. Ik ben zelf overigens voor PSV.
hans van toos
Mooi voorbeeld is Bayer Munchen gewoon schuldvrij in het toch wel sterk economisch Duitsland. Toch een cultuur verschil denk ik zo.
weideboer
Te voorbarig, ook BM was het misbruiken van gemeenschapsgelden enz. elsevier.nl/buitenland/news/…
kanniewaarzijn
Mensen, wat een geneuzel allemaal. Reality bedoelt gewoon dat FC Twente de stille reserves heeft gebruikt als inkomen, precies wat veel "ondernemers" in de melkveehouderij ook hebben gedaan. De leningen liggen inmiddels ver boven de waarde van de bezittingen.
brabo
Als het zelfs met FC Twente goed komt, dan komt het met ons ook weer wel goed.

nos.nl/artikel/…
-1
amor
Je moet gewoon de boel bedonderen,kom je in Nederland altijd het beste mee weg.Zo gaat het met de fosfaatrechten ook!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN