Boeren blokkeren bus ministers

Boze melkveehouders hebben de bus met landbouwministers maandagavond voor een klein uur geblokkeerd. Daarmee wilden ze aandacht vragen voor de nijpende marktsituatie en de problemen die fosfaatrechten hen brengen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
De Landbouwministers zullen denken; Fosfaatrechten wat zijn dat??
Grasbaal
Innovatief uit de Knel vertegenwoordigt een groep van twintig melkveehouders uit Noord-Brabant. Zij investeerden in de afgelopen jaren in nieuwe duurzame en innovatieve stallen. Een van die stallen werd maandagmiddag bezocht door de landbouwministers.

De bouwplannen van de twintig bedrijven dateren van 2010-2013. Van een fosfaatrechtenstelsel was toen nog geen sprake. Wel was duidelijk dat de melkquotering in 2015 zou verdwijnen. Door de invoering van de fosfaatrechten komen deze boeren in de knel, omdat ze dure stallen hebben gebouwd, maar deze niet meer vol krijgen.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…
Greetje
Nú fosfaatrechten kopen zou ik zeggen. Op het moment dat het iedereen duidelijk wordt dat de kringloopwijzer een doodgeboren kindje is en de melkprijs aantrekt zal het een goede investering blijken.

Innovatief uit de knel!
jan w
Quote:
@Greetje: Nú fosfaatrechten kopen zou ik zeggen.

Er zijn nog helemaal geen fosfaatrechten, waarom zou je die dan nu al kopen.
+3
Cornelis
Quote:
@Greetje: Innovatief uit de knel!

Dat is toch dat clubje met een grote nieuwe stal die willen dat wij wat extra inleveren om hun stal vol te zetten?
verbi
Had van jou als ledenraadslid een wat neutralere houding verwacht je staat toch voor alle boeren geeft maar aan hoe RFC erin staan.Bovendien toen deze mensen bouwden was er nog geen fosfaatstelsel en konden ze dat ook niet weten dus vindt het terecht dat ze aandacht vragen voor hun probleem.Dat hebben de extensive ook gedaan met hun latente ruimte vol te claimen en gewonnen, vraag me overgens wel af of de rechten ooit benut gaan worden of dat ze te gelde gemaakt worden zou helemaal een kwalijke zaak zijn.
+2
Cornelis
Quote:
@verbi: nraadslid een wat neutralere houding verwacht je staat toch voor alle boeren geeft maar aan hoe RFC erin staan

Toe maar! Wat heeft mijn mening met FC te maken?

En nee ze konden het niet weten natuurlijk, nooit iets over geschreven, Bleker heeft ook nooit iets gezegd. Zit je zelf ook bij de club?
Cornelis
Quote:
@verbi: ledenraadslid

Er zijn er die voor de bus met EU ministers gaan staan, beter verbi?
+4
Noorderling
Quote:
@Greetje: Innovatief uit de knel!

Bedoel je niet intensief in de knel?
Greetje
Nee, zekers niet, ik denk zelfs dat intensief helemaal niet in de knel hoeft komen te zitten, voor zover je grondgebondenheid geregeld hebt natuurlijk.

Daarom zeg ik, neem het heft in eigen hand, dan hoef je niet om genade te smeken in den haag of amsterdam, daarmee val je naar mijn idee uit je rol als topondernemer.
paul1
Als de bank het heft in handen neemt heb je weinig meer in te brengen Greetje, kan zelfs jou overkomen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3