FC houdt garantieprijs gelijk, biologische melkprijs lager

De garantieprijs van FrieslandCampina blijft over juni ongewijzigd op 25,00 euro per 100 kilo. De zuivelcoöperatie geeft aan dat in de garantieprijs van juni een negatieve correctie is verwerkt van 0,41 euro voor de te hoog ingeschatte garantieprijs in april.

Deel dit topic

Reacties

zeppmann
Daling biologische garantieprijs is het gevolg van een hoog aanbod. Gaat dat wel goed met zoveel omschakelaars in de startblokken?
arie.j
Vind een garantieprijs die 21 cent hoger ligt dan gangbaar nog steeds erg royaal.
Wel hebben ze in juni 2,7cent extra seizoenkorting, maar in de herfst en winter is dat wel weer meer dan gangbaar
+5
Nico96
Het zijn vooral de bestaande biobedrijven die flink melken, de omschakelaars komen daar nog bij. Hopelijk kan de markt de extra melk goed opvangen. Overigens ben ik van mening dat de bioprijs niet hoog is, maar de gangbare prijs veel te laag.
arie.j
Quote:
@Nico96: Overigens ben ik van mening dat de bioprijs niet hoog is, maar de gangbare prijs veel te laag.

Ja, dat zal de rest van melkvee houdend Nederland ook wel vinden, maar van die mening gaat de melkprijs niet omhoog.
Wanneer de normale (of gangbare) melk behoorlijk in prijs stijgt, dan zal, zo denk ik, het gat kleiner worden.
Nico96
@arie.j als de gangbare melk behoorlijk in prijs stijgt zal het aantal omschakelaars weer afnemen. Hopelijk is tegen die tijd het evenwicht in de markt niet teveel verstoord.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , melkprijs , campina en garantieprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1