‘Nederlandse kritieke opbrengstprijs moet omlaag’

De Belgische melkveehouders kampen net als hun Nederlandse collega’s met de lage melkprijs en een liquiditeitscrisis. Maar de Belgen hebben een andere benadering om de crisis te lijf te gaan en hun bedrijf financieel te managen. „Zij denken veel meer na over hoe ze geld kunnen verdienen”, zegt Johan Achten van advieskantoor Liba in Bocholt.

Deel dit topic

Reacties

Titus de Wolff
€De Nederlandse boer moet accepteren dat hij in de goede jaren belasting moet betalen”, aldus Achten. „Als je in een goed jaar niet je belastingen wilt betalen, hoe kun je dan in een slecht jaar de rekeningen betalen? De ‘mindset’ moet veranderen. De crisis is geen melkprijsprobleem, maar een kostprijsprobleem.”

Goede zaak om het ook eens op zijn Belgisch te bekijken. Als je geen kostprijsprobleem hebt is het ook geen crisis. Daar kan ik mij wel in vinden.
+1
Freriks
Quote:
@Titus de Wolff: Goede zaak om het ook eens op zijn Belgisch te bekijken. Als je geen kostprijsprobleem hebt is het ook geen crisis. Daar kan ik mij wel in vinden.
klinkt wel goed, maar ik heb nou niet direct het idee dat het in België heel goed gaat. De Belgische melkveehouders die geen kostprijsprobleem hebben, hebben dat veelal te danken aan een sterke akkerbouw of pluimvee neventak. deze laatste zin komt uit een ander bericht dat ik op deze site heb gelezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1