Dierengekken gaan vannacht inbreken bij boeren

De Nederlandse Varkenshouders Vakbond (NVV) en de Land en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO Nederland) hebben de varkenshouders/boeren opgeroepen vanavond en vannacht waakzaam te zijn.

Extreme dierenactivisten van 269life Netherlands hebben via hun woordvoerder Remko Ehrhardt laten weten vanavond en vannacht te zullen proberen in te breken bij stallen van boeren in omgeving Apeldoorn! Zij willen dit doen om vermeend dierenleed te kunnen vastleggen. Verder is het voornemen dit live te delen via sociale media.

Goed voorbereid zijn ze. Ze werken met telefoons die niet traceerbaar zijn. De stallen waarin zij willen inbreken zullen eenvoudig toegankelijk zijn, aldus de woordvoerder.

Deel dit topic

Reacties

janv
Hopen dat politie er wel voor de boeren is...
boegie
Die reacties zijn netjes gezegd om te janken...
Denken ze dat de boeren van slag zijn omdat dat volk wil komen omdat t niet netjes zou zijn. Ik zeg s'nachts even bij die mensen in huis kijken.... Kijken wat ze er dan van vinden...
+5
Tinus
Als ze geen dierenleed zullen vaststellen dan zullen ze wel vaststellen dat de dieren "behoorlijk gestresst" zijn. En als er een boze boer aankomt dan is het "we werden door een vijandige boer van het erf gejaagd".

Tja, misschien gewoon overdag eens aankloppen??
boegie
@Tinus Exact, en veel boeren vinden het nog mooi ook om mensen het bedrijf te laten zien!
Tinus
@boegie Ook dat zullen ze weer omdraaien "het gaat ons juist om de stille boeren, die veel te verbergen hebben!".
JD6930
@Tinus bij hun is een kalf dat niet tussen 60 - 100 koeien loopt al zielig en dierenleed, snappen niet dat je alleen maar z'n leven gered hebt omdat ie anders geplet wordt...

Die puppy of kitten die ze binnen 6 weken van hun moeder weggehaald hebben en in een flatje opgesloten hebben is natuurlijk niet zielig...
+1
Fordje4600
Zo gauw als ze de schuur in zijn schuur aan alle kanten dicht maken en zeggen dat er een paar poging tot diefstal hebben gedaan
Tinus
@Fordje4600 De politie zal ze helaas gewoon weer vrij laten.
Fordje4600
@Tinus ja die sukkels die alleen maar een beetje koffie drinken en rondjes toeren kijken ook niet verder dan de neus lang is
milkman2
Als de bliksem een hele kwaaie hond aanschaffen.
+14
Tinus
Het gaat de mensen die dit soort extreme dingen doen helemaal niet om het dierenleed. Waar het hun om gaat is dat boeren staan voor alles wat zij haten, namelijk het grootbrengen van dieren voor consumptie.

Een ziek dier, of een dier wat er niet fit uitziet, is voor hun gewoon een stok om de boer mee te slaan.

Al zouden alle dieren er 100% fit uitzien. Al zouden we ze de hele dag aaien, vertroetelen, ze de tanden poetsen en op tijd naar bed brengen, dan nog zullen de activisten zoeken naar manieren om hun ultieme doel te bereiken: het einde van de consumptie van zuivel en vlees. Ze zullen lobbyen voor extra regels, extra straffen en extra maatregelen, die er voor zorgen dat er een economisch onhoudbare situatie ontstaat en praktisch alle boeren over moeten stappen op een ander vak.

Vind je het gek dat er een hoop boeren zijn die hun deuren gesloten houden voor mensen die er dit soort extreme ideologieën op nahouden. Ze staan lijnrecht tegenover het boer zijn, lijnrecht tegenover vleeseters en lijnrecht tegenover melk drinkers.

Ik doe mijn deur liever ook niet open voor hackers.
marc102
@Tinus Snap ook niet helemaal wat ze nu precies willen/hopen te filmen als ze bij ons in de kippen stal een camera op hangen dan krijgen ze (als ze geluk hebben) 1 zieke kip in het beeld maar meer ook niet. Een schokkend filmpje maken is niet zo moeilijk, je zet even wat beelden van kreupele of dode dieren met movie maker in een filmpje van 2 minuten en je bent klaar.

Ik ben er zeker van dat je als je hier in Nederland een camera in een stal op hangt dat er dan weinig spannends gebeurt omdat de kippen/varkens/koeien/... ook helemaal niet gemarteld worden zoals zij graag doen geloven.
Tinus
@marc102 Helemaal mee eens. Wordt een saaie inval die hun nog een dikke beleuring oplevert ook.
+3
pieter p
Als ze bij de varkensboeren langs gaan moeten wel hun naam in de registratieboekje zetten.
En de boer even vragen om bedrijfskleding en schoensel, alle gekheid daar gelaten.
Zulke lui hebben totaal geen weet van de agraische sector, of ze willen het niet begrijpen.
+4
ronny 2
Put open leggen
ijzerdraadje in de deur opening spannen met 220 volt er op .
riek klaar zetten en niet bang zijn om die te moeten gebruiken.
bordje op de muur plaatsen verboden toegang.
hond in de stal
en morgen op het prikbord vermelden hoe het gegaan is
Titus de Wolff
Ik denk dat we maar beter wat waakzamer worden wat de witte boorden van ons roven.
KuikenenKoe
Quote:
@Titus de Wolff: Ik denk dat we maar beter wat waakzamer worden wat de witte boorden van ons roven.

nou titus ,je hebt wel een punt maar zou dit niet weg poetsen
omdat erbij deze groeperingen wordt gespeeld op gevoelens en m.b.v. framing
en om je daar tegen te verdedigen is lastig
Titus de Wolff
Quote:
@KuikenenKoe: nou titus ,je hebt wel een punt maar zou dit niet weg poetsen
omdat erbij deze groeperingen wordt gespeeld op gevoelens en m.b.v. framing
en om je daar tegen te verdedigen is lastig

Ik poets het wel weg. Het inbreken is verboden en moet streng gestraft worden. Maar het uitdragen van een boodschap hoort niet verboden te zijn. Daarmee gaan ze hun gang maar, dan maar wat aanpassen.

Ik heb eergisteren even naar het programma Fed-up gekeken, waarin de vervetting van de Amerikaanse burgers en vooral jeugd aan de orde kwam. De belangen van de boeren in de afzet van zoveel mogelijk suiker en kaas bleken nogal wat schuldig aan hun ongezonde leefwijze. Allemaal obesitas omdat boeren hun kaas kwijt willen en omdat de economie er op moet draaien. Ik vind dat een gruwel. Gelukkig zijn er altijd boodschappers. Voor je het weet ben je zelf ook te ver doorgeschoten.
KuikenenKoe
Quote:
@Titus de Wolff: Voor je het weet ben je zelf ook te ver doorgeschoten.

daarin zal ik je gelijk moeten geven om vanuit ivoren toren te denken dat wij als boeren wijsheid in pacht hebben gaat averechts werken
denk dat we wel open moeten staan voor wat in samenleving speelt
alleen met deze categorie is moeilijk discussieren
dat er in landbouw nog verbeter punten zijn is wel waar
maar op deze manier kom je er niet uit
en ook daarom net zoals jou er geen moeite mee heb als dingen bespreekbaar worden gemaakt
+3
Tinus
Ik heb gereageerd op de FB pagina van deze gekkies, maar mijn reacties werden verwijderd en ik ben geblokkeerd. Een van de gekkies vertelde me dat de consumptie van vlees de wereld kapot maakt.

Ik reageerde met deze link en zei dat we zulke problemen als mensheid echt wel op kunnen lossen. Dat was naar hun smaak blijkbaar iets te optimistisch. Eikels.
Gerron
@Tinus Klopt die fuel economy wel? Vrachtwagens zijn nu een stuk zuiniger dan 40 jaar geleden maar ik zie vrijwel geen stijging in die grafiek. Of telt dit alleen voor vrachtwagens op benzine?
Tinus
@Gerron In Europa hebben we de Euro richtlijnen die behoorlijk hebben meegewerkt aan efficientie. De grafiek gaat echter over de US, waar er een stuk minder drijfveren waren voor zuinigere trucks. Maar misschien dat @Alex Miedema daar meer over kan vertellen?
+1
Alex Miedema
@Tinus Kan wel aardig kloppen, in Europa is het verbruik van 40-tonners ook al decennia 1 op 3. Pas onlangs haalden de eerste trucks 1 op 4. Doordat motoren steeds schoner moeten zijn, steken de ontwikkelaars daar al hun energie in, in plaats van ze zuiniger te maken. Het is al moeilijk genoeg de zelfde cijfers te behouden met een steeds schonere motor. Gelukkig is Euro 6, waar we hier in Europa nu op zitten, belachelijk schoon (je kunt nog net geen water uit een truck-uitlaat drinken) zodat de heren ingenieurs zich nu wat meer energie in het zuiniger maken van trucks kunnen steken. In de USA was brandstofprijs tot september 2001 überhaupt geen issue, dus werd er ook niet gepoogd de boel zuiniger te maken. Raar eigenlijk, want na personeelskosten zijn brandstofkosten de hoogste kostenpost voor transportbedrijven.
Gerron
@Alex Miedema Wat me trouwens opvalt is dat in Amerika er veel langer wordt doorgereden met een truck. Waar er in Nederland een truck wordt ingeruild na een dikke miljoen kilometers rijd men in Amerika gewoon het dubbele met dezelfde truck. Dat komt het brandstofverbruik (wegens versleten motor) niet ten goede. Aerodynamica houdt ineens op na de truck daar. Vrijwel geen zijschermen en een groot gat achter de hoge cabine als er met een open oplegger wordt gereden. Misschien is de gemiddelde snelheid ook nog omhoog gegaan t.o.v. toen dus meer luchtweerstand.
Alex Miedema
@Gerron en bij ons is alles keurig begrensd op ergens achterin de 80, dar zijn de motoren ook op gebouwd, om bij die snelheid zo efficient mogelijk te werken. In Amerika maak t het geen verschil of je met een auto of een truck rijdt voor de snelheidslimieten, dus in sommige staten kun je rechts ingehaald worden door een truck die net geen 140 kilometer per uur rijdt... Zondar dat hij iets illegaals doet.
marc102
@Alex Miedema Ben met school bij de DAF in eindhoven geweest, ze vertelden daar dat men in Amerika feitelijk met DAF motoren rijdt. De naam PACCAR zou volgens de gids zijn verzonnen als een soort onafhankelijke naam omdat amerikanen geen DAF op de motor wilden hebben staan. Of het helemaal waar is weet ik niet maar er stond daar een Peterbilt wagen met een PACCAR motor erin.

Of dit klopt weet ik niet maar vond het wel een leuk feitje 😀
Alex Miedema
@marc102 De naam Paccar is niet verzonnen, Paccar is het moederbedrijf van DAF, dus eigenlijk niet meer dan logisch dat de DAF motoren tegenwoordig Paccar heten. Sowieso komt veel daar nu uit Europa. Mack gebruikt Volvo motoren, Detroit is van Daimler, enzovoort.
jordi 1455
@Alex Miedema met of zonder sjoemelsoftware?
Frans1
Quote:
@Tinus: Ik heb gereageerd op de FB pagina van deze gekkies, maar mijn reacties werden verwijderd en ik ben geblokkeerd

Verspilde moeite Tinus,voor die mensen bestaat maar 1 waarheid,en dat is die van hun,en dat willen ze iedereen opdringen,en alle middelen zijn geoorloofd.
Over democratisch gesproken.
+1
Grasbaal
Het is een heel bijzonder groepje loslopende gekken, natuurlijk gaan die lafbekken vanavond niet op pad. Ze hebben zo aandacht genoeg gekregen..

De veganstreaker is tegenwoordig trouwens weer gekleed aan het actievoeren:

+2
j h p
Dus onze hond eet vannacht niet vegetarisch ? 😉
j h p
Ben wel benieuwt wat ze van zo'n Nederlandse vega-burger vindt. 😮
+1
jordi 1455
@Grasbaal Het probleem is dat dat soort veganisten zich moreel superieur voelen en denken dat ze superieurder dan een gewone vleeseter. Zo denken ze dat een veganist een zuiver mens is en niet moord en dat vleeseters beesten zijn. Maar ondertussen werd Pim Fortuyn wel vermoord door een Veganist die nu weer op vrije voeten is en weigert te werken.
groeier
Lijkt wel IS, maar dan de zieke soft versie. Een stroomdraad met 380 hangen in een nepstal.
Martichr
Dat wordt geen gezellig verjaardagsfeest met zo'n club mensen zie ik al wel..
+2
selten
Ze zijn echt niet goed snik die mensen!

Krijg de foto er niet goed bij @Tinus

Todi
Selten pas op want hun vriend Rutte bemoeit zich er ook mee. Zie de pieten discussie.
JD6930
@selten

Schelden met kanker zegt al meer dan genoeg over dat tuig.

Criminelen zijn het. Jammer dat de politie niks doet. Ze breken in en filmen het... in feite zorgen ze meteen voor bewijsmateriaal tegen hen. Als ik een van de hoge LTO mannen zou zijn had ik nu een bedrijf ingeschakeld om op ieder bedrijf in de omgeving van Apeldoorn camera's op te hangen op verdekte plaatsen en morgen de politie ingeschakeld en als die niks doen de beelden online pleuren met kentekens etc en de gezichten breed uitgemeten. Niks privacy schending! Hun schenden juist de privacy van anderen door zonder toestemming een privé terrein te betreden en in te breken.
B4CaseIH
Niet te geloven... Geel stokje klaarzetten 😅 . Laten we hopen dat dit een actie is om publiciteit te winnen.
+5
walker1
erik9831
Gek zijn ze dus wel ja ...

ach ja ... Je weet het nu wel allemaal, iedereen moet maar veganist worden. Geen melk, geen eieren niks. Alleen snap ik dan niet waarom ze dierenleed proberen aan te klagen, want het gaat puur over een veganisten clubke.

PS: iemand het lef om volgende vraag te stellen op die facebookpagina ? 😁

Jullie zijn tegen het vermoorden van dieren door de landbouwer, wat is jullie kijk op het vermoorden van kippen door een vos ? Wat denken jullie over een uil die muizen eet ?
@erik9831 Dan zeggen ze: Zo is natuur....
+1
erik9831
@Tim van de Bakker wat de mens doet is ook de natuur in feite. Zij hebben het over landbouwers, daarom dat ik het zo vermeld.

Vreemd wel dat zo een bizar persoon zo een groepering kan leiden en nog een 1000 volgers heeft. je kan daar zeggen en schrijven wat je wilt, de oogkleppen staan daar voor de ogen, is éénrichtingsverkeer daar
@erik9831 En miss van landbouwer slager maken want de meeste boeren slachten geen beesten...
mijnietgezien
En vergeet niet dat er ook een hoop muizen uitgemoord worden om ze weg te houden uit hun tofoe, en ander groenvoer.
+1
friese stabij
Mochten ze nou echt filmpjes maken die niet de waarheid laten zien zou ik iedereen willen oproepen zelf een filmpje te maken van de "vreselijke" dingen op de boerderij, zoals rustende koeien, kalveren in de wei, tevreden varkens etc, en dit als reactie via social media delen.
Fordje4600
2 bordjes ophangen 1 met verboden voor onbevoegden en 1 met verboten foto/film materiaal te maken en die bordjes op een klote plek ophangen zodat ze het niet zien. zo gauw als ze de schuur in zijn huppa schuur dicht aan alle kanten. kun je zeggen ja ik zag inbrekers die poging tot diefstal deden en ze zijn zonder toestemming van mij zo maar in de schuur gekomen zonder de verplichtte werkkleding en ze hebben mijn privacy geschend misschien kun je er geld voor eisen. word het wel positiever van
+1
MARTIJN G
Risico van het vak als inbreker.
Jannus
....Prikkebord..?? 😃 😃 😃
milkman2
Nieuwe acupunctuur van Kim Holland.
paul1
Inbrekers worden hier niet getolereerd
jasper01
Mogen bij bekende van me komen lieve hond tot je weg wil kunnen gezellig blijven ontbijten
JD6930
Ze zijn in kippenstallen bezig. Alle pluimveehouders in die omgeving kijk uit je raam! Ook andere boeren in de buurt van pluimveehouders. Ze zijn serieus bezig. 😮

Edit: Ohw wacht, of ze serieus bezig zijn weten we morgen pas zodra er aangifte gedaan wordt van inbraak/er met de media gecommuniceerd wordt.

Groots roepen met live streams te werken, en nu ineeens niet meer.... Niet echt geloofwaardig dit...

facebook.com/269lifeNetherlands/
marc102
@JD6930 Op die beelden die ze gemaakt hebben kan ik geen mishandelde of verwaarloosde dieren vinden. Het zijn niet de jongste kippen meer (aan de veren te zien) maar eigenlijk niks mis mee. Dat ze snachts in het donker binnen komen en dat ze stil zitten en niet bewegen is dan ook niet bepaald raar. We moesten eigenlijk eens snachts bij hun met een zaklamp de slaapkamer binnen komen om te kijken hoe fris en vrolijk hun zelf rond scharrelen
deerejohn
Gevonden op een ander forum
walrus
@deerejohn hoe is dit ooit gebeurd?
deerejohn
Met als onderschrift ik heb er ene
jan is hobbyboer
En......??? Zijn alle schuren vannacht leeggehaald?
erik9831
Ik stel voor, meld de groep gewoon bij Facebook ... Richtlijnen bij Facebook zijn zo, dat ze geen criminele activiteit mogen hebben, wat ze wel duidelijk doen door in te breken.

Rapporteer zoveel mogelijk, dan krijgen ze bij Facebook het ook door dat er iets scheelt. Want blijkbaar zien ze het niet.
Koeienpraat
Al gedaan. Is volgens Facebook geen criminele activiteit.. maar wie weet als we het inderdaad massaal rapporten..
buorman
Heeft er al iemand braakschade dan
+1
jordi 1455
@erik9831 Facebook meet met meerdere maten zo wordt de kritiek op de islam en vluchtelingen vaak gecensueerd. Zelfs een despoot als Erdogan belachelijk maken is al rede tot censuur. Maar het gekke is dat holocaustvergelijkingen en lugubere foto's wel kunnen.
selten
@erik9831
Is bpijkbaar toegestaan...
Grasbaal
Mooie reclame voor de pluimveehouderij lijkt mij:
diezel
Quote:
@Grasbaal: Mooie reclame

Zal er niet veel meer aan helpen. Deze sector is eerder uit Ndl. verdwenen dan de nertsenhouderij. Met dank aan ........... 😞

Het Oekraïense pluimveebedrijf MHP, kort voor Myronivsky Hliboproduct, is in een nieuwe pluimveevleesverwerkingslocatie in Veenendaal de productie aan het opstarten.
boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/…

'Veenendaalse plofkipfarm uit Kiev krijgt EU-steun'
geenstijl.nl/mt/archieven/…
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@diezel: Met dank aan ...........

Met dank aan de keuze voor bulkproductie en daarmee de laagste kostprijs. En ook voor kipjes blijkt dat niet in Nederland te zijn, veel te duur hier. Enige manier hoe Nederland kan overleven is door toegevoegde waarde, iets simpels als een gloeilamp wordt ook allang niet meer in Nederland gemaakt, in plaats daarvan hebben we in Eindhoven tegenwoordig een High Tech Campus waar wel slimme dingen uitgedacht worden, waarom dan wel bulkproductie van voedsel? Compleet gebrek aan visie bij landbouwvoormannen. Hoeven we ons nu niet druk meer over te maken, keuzes zijn laatste 10 jaar al gemaakt en afgelopen zomer heeft LTO definitief kleur bekend, nu is het alleen nog een generatie spartelen (niets verdienen en eigen vermogen opbranden) en dan is het over. Heel jammer allemaal. Varkens hebben die fase al gehad, die zijn gaan spartelen ergens na 1990, nu gaat het licht definitief uit. Wat een vooruitzicht.
+1
marc102
@jan is hobbyboer Heb zelf ooit eens de volgende stelling gehoord

"Je moet eens aan een boer vragen wat er allemaal voor een techiek in zijn stal zit en hoe dat werkt, dan weet hij alle details en precies hoe hij het maximale rendement kan halen. Maar vraag je hem of er wel markt is voor zijn producten en wie zijn consumenten precies zijn dan geeft hij een antwoord als: tja dat weet ik niet ik lever al 15 jaar mijn melk/eieren/varkens aan ... maar waar het product precies terecht komt geen idee"

En hier zit een kern van waarheid in helaas, heel herkenbaar
jordi 1455
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Nederland kan overleven is door toegevoegde waarde
De nederlander wil het goedkoopste van het goedkoopste, die toegevoegde waarde gaat het niet redden.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Met dank aan de keuze voor bulkproductie en daarmee de laagste kostprijs. En ook voor kipjes blijkt dat niet in Nederland te zijn, veel te duur hier. Enige manier hoe Nederland kan overleven is door toegevoegde waarde, iets simpels als een gloeilamp wordt ook allang niet meer in Nederland gemaakt, in plaats daarvan hebben we in Eindhoven tegenwoordig een High Tech Campus waar wel slimme dingen uitgedacht worden, waarom dan wel bulkproductie van voedsel? Compleet gebrek aan visie bij landbouwvoormannen. Hoeven we ons nu niet druk meer over te maken, keuzes zijn laatste 10 jaar al gemaakt en afgelopen zomer heeft LTO definitief kleur bekend, nu is het alleen nog een generatie spartelen (niets verdienen en eigen vermogen opbranden) en dan is het over. Heel jammer allemaal. Varkens hebben die fase al gehad, die zijn gaan spartelen ergens na 1990, nu gaat het licht definitief uit. Wat een vooruitzicht.

Ik heb het wel eens eerder gezegd , het is gedaan met de boeren.
+1
de hoef
Quote:
@George: het is gedaan met de boeren.

BULL SJIT
George
Quote:
@de hoef: BULL SJIT

He Hoef niet zo zwaar op de hand.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @George:
He Hoef niet zo zwaar op de hand.

Valt mee: specialshit.com/products/
KuikenenKoe
Quote:
@diezel: n. Deze sector is eerder uit Ndl. verdwenen dan de nertsenhouderij.

denk dat dat wel wat mee valt
KuikenenKoe
Quote:
@jan is hobbyboer: nu gaat het licht definitief uit. Wat een vooruitzicht.

je onderschat een beetje deze dieren vrienden ,waar het in dit topic om gaat
als jij in winter deze heren / dames op bezoek krijgt en koeien liggen aan ketting
en ze plaatsen zielig muziekje er bij dan gaat zelf jih de bieten brug op
zelfs aan schandpaal als dat zou kunnen
al hoe goed je op koeien past geen pardon het uiteindelijke doel van deze groeperingen is veganisme ,en geen enkel middel wordt dan geschuwd
KuikenenKoe
Quote:
@George: Ik heb het wel eens eerder gezegd , het is gedaan met de boeren.

praat van stront george
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@KuikenenKoe: zelfs aan schandpaal als dat zou kunnen

Dat weet ik ook wel, maar moet ik me daar dan druk over maken. Als je iets kwaads willen hou je het toch niet tegen. Het is naïef te veronderstellen dat je dat tegen kunt houden.
George
Quote:
@KuikenenKoe: praat van stront george

Praat me niet over stront jonguh.
spotmelker
Quote:
@jan is hobbyboer: dat je dat tegen kunt houden.
Moaah;
KuikenenKoe
@George
zit zelf ook beetje in sector die er behoorlijk van langs heeft gekregen van deze groeperingen
en de slimheid van hen is verdeel en heers,als je 1 sector pakt stuk voor stuk
dan houden de anderen zich stil omdat ze denken :zo gaat ons deurtje mooi voorbij
en zo wordt elke dierlijke sector stuk voor stuk afgewerkt
de melkvee sector verwacht ,zal met ons wel wat mee vallen,verwacht ook hier zulke actie s
als een vakgenoot in zelfde topic er ook nog eens boven op gooit dat het met ons gedaan is ,ja dan prikkelt dat

doe dat dan in een zuivel topic ,heb dan minder last van zulk praat
jan is hobbyboer
Quote:
@KuikenenKoe: vakgenoot

Sinds wanneer wordt ik als een 'vakgenoot' gezien, dat is selectief shoppen. Normaal wordt ik gewoon als een (bijna gestopte) outcast gezien, vakgenoot wil ik me allang niet meer noemen, enige overeenkomst met gewone boeren die ik nog heb is zo ongeveer dat ik beetje melk aan RFC lever, verder zijn op het moment de verschillen veel groter dan de overeenkomsten.
KuikenenKoe
Quote:
@jan is hobbyboer: de verschillen veel groter dan de overeenkomsten.

dat is wel beetje waar jan, wij beide hebben menig keer verschil van inzicht op zaken
ondanks dat ik altijd gelijk heb vindt ik het wel mooi dat er mensen zijn met andere gedachten ,anders zou ik beter alleen kuikenenkoe forum kunnen beginnen
en iedereen verwijderen met andere mening

mijn eigen mening wordt wel mede bepaald door goed te luisteren naar anderen,dat dan weer wel
en daar ook over na te denken

denk wel dat onze zienswijze hoe om te gaan met ons vee wij dichter bij elkaar zitten dan dieren activisten
het feit wat me zorgen baart is dat een van dam ook al vraagtekens plaatst bij vleeskalveren
kan in toekomst voor iedereen die melkt nog wel eens dingetje worden
de vermenselijking van dieren is wat er speelt volgens mij
terwijl ik ook vind dat dat een boer goed op zijn vee moet passen
en beeld wat ik van jou heb is dat koeien en paarden goed leven hebben bij jou
dus zodoende noemde ik jou en george vakgenoot
maar exuses daarvoor dan
had jullie adres niet anders had wel een bloemetje gestuurd om goed te maken ,ok?
+2
spotmelker
Quote:
@KuikenenKoe: ondanks dat ik altijd gelijk heb
😄 😄 😄
diezel
Quote:
@KuikenenKoe: denk dat dat wel wat mee valt

... als je maar omschakelt naar het "Nederlandse concept-vlees".
.... als je maar niet in hun vaarwater gaat zitten! 😞

Rabobank: kansen voor onderscheidend pluimveevlees
boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/…
KuikenenKoe
@diezel is hier ook de bedoeling om om te schakelen naar ander concept
had ook niet verwacht dat dit in nederland op zo n grote schaal en zo snel zou gebeuren
heeft me echt verbaasd, dacht altijd prijs is baas voor consument
maar in nederlandse winkels wordt al bijna geen gangbaar meer verkocht dus consument kan niet kiezen
inkoper van slachterij vertelde me dat in de lidstaten om ons heen ook al vraag ontstaat naar concept vlees , niet voor export buiten eu ,want daar is dierwelzijn geen item
diezel
@KuikenenKoe
En in Veenendaal kunnen ze binnenkort al dat Oostblok-vlees zomaar gaan "omkatten". Land van herkomst: Nld. "Oostblok-concept". 😞
KuikenenKoe
@diezelkan me niet voorstellen dat dit vlees niet aan die voorwaarden hoeft te voldoen

mocht dat wel zo zijn dan verwacht ik daar wel reactie s op uit meerdere hoeken
diezel
Quote:
@KuikenenKoe: dan verwacht ik daar wel reactie s op uit meerdere hoeken

Probeer eens één "hoek" te verzinnen. Mij lukt het (buiten de individuele kuikenmester) nl. niet ! 😞
KuikenenKoe
@diezel
je hebt wel gelijk dat dit een punt van aandacht is

maar dat er in nederland straks alleen conceptvlees in schappen ligt is vooral ontstaan door de druk die wakker dier op winkels heeft gelegd
als ze dit laten gebeuren is dat voor hun ook afgang ,en hoeven ze op vervolg actie s tegen dierlijke sectoren geen enkel medewerking van wie dan ook te verwachten

daarnaast lijkt mij dat je toch van de politiek ook wel wat mag verwachten
ook binnen pluimvee sector zijn er wel enkelen die dit onder aandacht kunnen brengen
gelukkig zijn er binnen sector ook nog wel boeren die met een goed en eerlijk verhaal kunnen aantonen dat het omgekeerde wereld is om op deze manier te gaan werken
daarnaast ben ik niet blind voor wat in samenleving speelt, dierwelzijn gaat wel degelijk mee spelen in aankoop gedrag van de europese consument omdat die dat kunnen/willen betalen
in andere landen waar levens standaard lager is maakt men zich niet druk om dierwelzijn
dat zijn enkele redenen dat ik denk dat oostblok vlees ons niet van markt blaast
diezel
Quote:
@KuikenenKoe: gelukkig zijn er binnen sector ook nog wel boeren die met een goed en eerlijk verhaal kunnen aantonen dat het omgekeerde wereld is om op deze manier te gaan werken

Moet je eens kijken hoe goed deze maffia-staat geïnfiltreerd is in "onze witteboorden-wereld".
Boeren-media en Boeren-bank lijken gezamelijk het startsein te hebben gegeven voor het grote charme-offensief. Er lijkt grote haast bij te zijn ......... 😞
p.s. Zo kan ie wel weer. Bij het ondertekenen van het TTIP-verdrag kunnen we het nog wel eens over @Kuikens hebben. De chloor-variant! 😞

MHP: 'Nederland is de poort naar Europa'
30 mei 2016

boerderij.nl/Pluimveehouderij/Achtergrond/…
walrus
Allemaal leuke hysterische berichten maar is er nog wat gebeurd afgelopen nachten?
JD6930
@walrus

Als we die criminelen moeten geloven hebben ze vrijdag op zaterdag nacht in drie stallen ingebroken. Op de filmpjes was niks geks te zien. Kan om een of andere reden wel op hun evenementpagina reageren maar niet op hun gewone pagina...
Grasbaal
Inbraken van dierenactivisten bij een pluimveebedrijf en varkensbedrijf, video van slapende kippen en varkens in donkere stallen: facebook.com/269lifeNetherlands/

Dierenactivisten hebben in de in de nacht van 27 op 28 mei ingebroken bij een pluimveebedrijf in Dalfsen en ook een varkensbedrijf is illegaal bezocht om te filmen. De oproep aan boeren van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders NVV en LTO om alert en waakzaam te zijn blijft van kracht.

De activisten van de organisatie '269life' waarschuwden deze week op internet en via verschillende media voor een tweedaagse actie om met het filmen in veehouderijstallen aandacht te vragen voor 'dierenmishandeling'.

De dierenactivisten filmden onuitgenodigd in de stallen van een pluimveebedrijf in het buitengebied van Dalfsen. De pluimveehouder maakte op Facebook zelf melding van de inbraak. Volgens hem zijn er in zijn stal videobeelden gemaakt die geplaatst zijn op de facebookpagina van 269life.

De Tweede Kamer heeft, op initiatief van het CDA inmiddels een brandbrief gestuurd naar de minister van Veiligheid en Justitie, Van der Steur, waarbij er om actie wordt gevraagd. De minister heeft gezegd dat de dreiging van de activisten zijn aandacht heeft en dat hij de zaak nauwgezet volgt.

bron: NVV / De Stentor
+2
pizza power
Stelletje smeerlappen op ze'n kop in de gierput hangen kunnen ze gelijk het welzijn van de shit controleren. En jaren terug was er ook zoon club van die gekken en die kwamen bij en boer langs en die riepen dat zen koeien slecht behandelt werden die boer: ik behandel mijn koeien goed hoor ik laat ze zelfs loslopen kijk maar. Hij trekt en hek open komt er opeens en grote stier naar buiten en gaat achter die actievisten aan en hun rennen rennen en die boer bleef maar lachen. 😄 Toen kon dat nog nu word je gelijk in en cel gegooidt.
delavalboer
Ik heb hun facebook pagina (269 live) bezocht een bericht achtergelaten en bij de facebookorganisatie gemeld dat zij een criminele organisatie zijn. Die inbreken bij bedrijven en dit ook nog uitdragen via fb. Ze beledigen mensen en zaaien haat. Dit is tegen alle fatsoensnormen van facebook Als iedereen fb hiervoor benaderd dan zijn ze zo weer van fb af.
Geen woorden maar daden...kan iedereen doen...je kan natuurlijk altijd nog klagen op prikkebord ....maar dat helpt niet!!!
Grasbaal
Ben benieuwd hoelang je bericht daar blijft staan: facebook.com/269lifeNetherlands/?rc=p
JD6930
@delavalboer vandaag op de radio gehoord dat Facebook en Twitter hier samen meer aan willen gaan doen en binnen 1 dag aankondigingen etc van criminelen praktijken willen verwijderen... Ben benieuwd!
hm74
Het tijd voor een knokploeg oprichten hadden ze vroeger ook in de oorlog
jordi 1455
@hm74 als je er 1 knock out slaat dan ben jij degene die het gedaan heeft.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@hm74: Het tijd voor een knokploeg oprichten hadden ze vroeger ook in de oorlog

Jullie zijn er maar druk mee, ik heb er nog geen minuut van wakker gelegen. Wat komt dat komt toch wel, daar ga ik m'n humeur niet aan verdoen.
ronny 2
Bivak muts

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nvv , lto , dierenactivisten en stallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
101
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
14