Hogan wil stimulans voor vrijwillige rem op melkproductie

Tot nu toe blijken er geen initiatieven te zijn ontwikkeld om met financiële steun van nationale of Europese overheden de melkproductie te verlagen. Daarnaast zoekt Hogan naar kansen om de interventiemogelijkheden te verruimen.

In een debat over de crisis in het Europees Parlement zei de EU-landbouwcommissaris dat hij met de European Milk Board en met de Europese koepel van landbouworganisaties Copa-Cogega in gesprek is om de deelname aan het vrijwillige instrument te stimuleren

Meer: boerderij.nl/Home/Achtergrond/…

Deel dit topic

Reacties

+5
matt
Stilzetten die interventie,dan komt die al dan niet vrijwillige rem vanzelf.
cs-agrar
Opkoop, interventie en vrijwillig beperken zijn volgens mij dweilen met de kraan open oplossingen
WRV70
Zal dan wel wereld wijd afgesproken moeten worden anders volgens mij geen enkel effect.
tonny60
Of je gaat een verplichte beperking in heel Europa instellen of je doet niets, iets anders werkt niet
lkool
Als je dan echt wilt ingrijpen, zet dan de kraan dicht ipv met extra dweilen aan komen zetten. Dus stimuleer om koeien op te ruimen.

Je kunt anders denken. Als die interventie nu eenmaal een gegeven is, zorg dat je eraan verdient. Investeer met een aantal boeren in poeder, boter of kaas opslag, kun je in slechte tijden dat als melkkoe gebruiken...
+1
jg
Hogan zit er voor Ierland dat procentueel het meest plust kwa melkproduktie.
Dus interventie en geen beperking is maximaal in het belang van Ierland.
BoerBart
Afspraakjes maken? Dat wordt weer geld opvergaderen. 13 oktober is het alweer voorbij, knappe kop die voor die tijd afspraken en uitvoering voor mekaar heeft.
Bullshit gezever van de bovenste plank.

Slachtpremie op iedere melkkoe die voor 1 juli geslacht wordt. Bijvoorbeeld 300 euris per koe, dat helpt beter. Om premie te krijgen moet je aantoonbaar maken dat de koe daadwerkelijk gemolken is. Geen vleesvee/jongvee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkproductie en europees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN