Gaseraf

Eerst de eigen sector

Tot 2018 wil Rusland grens voor zuivel dicht houden!

Een vooraanstaande Russische zuivelanalist heeft tijdens de zuivelconferentie gezegd dat de kans groot is dat de Russische grens voor zuivel tot 2018 dicht blijft. De Russen willen eerst de eigen sector een voorsprong geven.

Michael Mischenko, schrijver voor het Russische zuivelnieuws, zegt dat het beter is om Rusland te vergeten, aldus Agriland. De ban op zuivel wordt tot tenminste 2018 niet geschrapt. Dit omdat de Russische populatie, regering en de agri markt de grens niet willen openen.


Wie interesse heeft in Rusland moet investeren


Tot nog toe zijn de Russen er niet in geslaagd om deze kansen te benutten, maar toch geeft Mischenko aan dat de dichte grens een gouden kans is. De analist gaf ook aan dat iedereen die geïnteresseerd is in de markt daarin moet investeren.

'Er kan geld geïnvesteerd worden in Rusland.' Hij noemt hier het voorbeeld van Stefan Duerr. Een geboren Duitser met 2.000 hectare grond. Ook het Duitse DMK investeert.

Dit alles neemt echter niet weg dat de consumptie sinds 2012 daalt. Het in de ban doen van Europese producten heeft de consumptie nog verder laten dalen.

Boerenbusiness.nl

Deel dit topic

Reacties

+1
jg
Inderdaad , minder aanbod is de manier om prijsniveau te verbeteren en milieu-randvoorwaarden te halen. Er is simpelweg overcapaciteit.
+1
pieter p
Quote:
@jg: Er is simpelweg overcapaciteit.

Dat is zeker en met de mentaliteit van gas erop wordt het echt niet beter van
+1
jan is hobbyboer
Toch is gas erop het beste, en solidariteit bestaat sinds 2 juli 2015 natuurlijk al helemaal niet meer in de sector. Sommigen verwachten zelfs weer een nieuw melkquotum dus veel minder melk en veel minder koeien lijkt me een illusie de komende maanden.
Nick83
Quote:
@jan is hobbyboer: Sommigen verwachten zelfs weer een nieuw melkquotum

Geen melkquotum. Maar zou niks vreemd opkijken als er toch nog wel een peildatum of referentie jaar komt voor iets wat nog verzonnen moet worden.
jg
Jan , het lastige is dat je in Nederland bezeikt wordt met regelgeving waarmee belangenbehartigers accoord gaan. Onder het mom van het belang van de sector. Niemand vertrouwd op het huidige beleid.
+2
Freriks
Quote:
@jan is hobbyboer: solidariteit bestaat sinds 2 juli 2015 natuurlijk al helemaal niet meer

was die er voor die tijd wel dan? Als we terugkijken naar 30 jaar melkquotering is de eerste conclusie dat het aantal melkveehouders in Nederland in die periode gedecimeerd is. Is vast voortgekomen uit solidariteit.
@george melkquotum was al duur lang voordat er sprake was van peildata zoals we die tegenwoordig kennen. Daar heb jij op jouw manier gebruik van gemaakt. Prima, geen enkel probleem mee. Maar hou op met dat 'vroeger was alles beter gelul'. Mijn vader moest op zijn 12e uit werken om centjes te verdienen. Werken voor kost en inwoning en een beetje zakgeld. 1x per 2 weken een dag vrij. Dat soort armoe was er vroeger ook in Buul.
amor
Maar toen waren de mensen tevredener dan nu!
+1
Freriks
@amorhet geheugen is nogal selectief
+5
George
Dat doen ze wel goed die boeren gek maken met allerlei peildatums en de een nog banger is dan de ander om achter het net te vissen en daardoor maar lekker veel verliesgevend blijven produceren. Lekker veel en goedkope grondstof. Het begon al met het kopen en leasen van quotum tegen onrendabele prijzen en superheffing voor lief nemen om zogenaamd maar klaar te zijn voor 2015. Maar ja daar hebben we nu wel fosfaatrechten voor is dan hun eigen goedpraterij. 😄 En nu in een overvolle markt gewoon stug door produceren want er komen vast nog meer peildatums. 😄
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@George: Het begon al met het kopen en leasen van quotum tegen onrendabele prijzen en superheffing voor lief nemen om zogenaamd maar klaar te zijn voor 2015. Maar ja daar hebben we nu wel fosfaatrechten voor is dan hun eigen goedpraterij. En nu in een overvolle markt gewoon stug door produceren want er komen vast nog meer peildatums.

Niet alleen door produceren, maar oudmelkt omruilen voor verse vaarzen. Weer een nieuwe vorm van anticiperen. Dan ben je natuurlijk wel klaar voor het moment dat de melkprijs omhoog schiet.

Oh ja, het meervoud van peildatum is peildata. Jij ook nog wat bijgeleerd vandaag.
groeier
Hoorde dat veel landen in en buiten Europa nu al minder gaan melken.
+1
George
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Oh ja, het meervoud van peildatum is peildata. Jij ook nog wat bijgeleerd vandaag.

Nu had ik altijd al gedacht dat ik van jouw wat kon leren Sjakkie. Alleen die dag wilde maar niet komen maar vandaag is het eindelijk de dag. 😄
+1
George
Quote:
@groeier: Hoorde dat veel landen in en buiten Europa nu al minder gaan melken.

Dat hoor jij al maanden.
+1
jg
@groeier
Dat HOOP jij......
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@George: vandaag is het eindelijk de dag

Hoop dat het wachten de moeite waard was.
+4
Jack Rijlaarsdam
@jg
Jij ziet ondertussen toch ook wel in dat het beste wat de sector kan overkomen een half jaar 20 cent voor de melk is? Er moeten gewoon beslissingen geforceerd worden. We zijn met teveel en we willen te graag.
pieta
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Jij ook nog wat bijgeleerd vandaag.

Aldus de Nederlands sprekende turk. 😄
Nick83
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Jij ziet ondertussen toch ook wel in dat het beste wat de sector kan overkomen een half jaar 20 cent voor de melk is?

Da is makkelijke praat voor als je zelf langs de zijlijn staat. Besef wel dat het uiteindelijk de wat kleinere familie bedrijven zijn die vooral omvallen. Hier een daar gaat ook een grote intensive groeier kapot. Da komt dan uitgebreid in het nieuws, met "mooie" plaatjes van grote hagelnieuwe lege stallen en daardoor lijkt het alsof het vooral dat soort bedrijven zijn die het zwaar hebben. Maar vele kleinere komen niet int nieuws. Niet interessant genoeg.
Campagne
@Jack Rijlaarsdam 20 cent is al dichtbij, de vooral door de Nl zuivel gebruikte interventie schiet weer vol. Dan eens zien of FC werkelijk kan verkopen ....
ec.europa.eu/agriculture/milk-market-observatory/…
jg
@Campagne
Als de interventie vol is gaat Rfc aanvoermaatregelen / beperkingen doorvoeren . Zie Melk van Rfc. Piet Boer Nieuwe Balans.
matt
@jg
Ook gelezen colum piet boer.
Nick83
@jg
Juist. Op basis waarvan? Op basis van een referentie periode, en die is nu. Flink doormelken dus, zodat je straks ook nog wat mag blijven leveren...
brabo
Quote:
@George: Nu had ik altijd al gedacht dat ik van jouw wat kon leren Sjakkie

dat valt weer wel mee George.
datums is gewoon het goede woord in dit geval.

meervoudvan.com/datum/
kanniewaarzijn
Quote:
@brabo: meervoudvan.com/datum/

En dan te bedenken dat "Latijns" "Latijn" moet zijn!
George
Quote:
@brabo: dat valt weer wel mee George.datums is gewoon het goede woord in dit geval.

Verdorie dan moet ik toch weer op de dag wachten dat ik wat van Sjakkie kan leren. 😄
brabo
@George
die dag gaat heus wel komen, Sjakkie is geen domme jongen dus gewoon effen geduld hebben.
pieta
@brabo
Hij kan in ieder geval nog leren dat in de door jou aangehaalde zin jou zonder w gebruikt had moeten worden. 😄
+4
brabo
@pieta
tja pieta, als er niet meer mee geprikt mag worden als je de Nederlandse taal niet goed beheerst, dan zal het hier wel heel erg rustig worden. 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: Sjakkie is geen domme jongen

Dat kan ie bewijzen door dat grote hok van hem maar af te blazen, anders vraag ik me af of ie echt wel zo slim is.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@kanniewaarzijn: dan te bedenken dat "Latijns" "Latijn" moet zijn!

Mijn leraar Latijn gruwelde echt van dit soort spelfouten. Hij was in staat je schriftelijke overhoring te verscheuren. Dat leert snel.
+3
KuikenenKoe
@brabo
Als we wedstrijdje gaan houden wie de minste spellings/schrijf fouten maakt,beginnen karst en ik een nieuw forum
diezel
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Mijn leraar Latijn

Moet op het Gymnasium vast ook een verrassing geweest zijn dat er iemand van hen boer wou gaan worden! 😄
gezienus
@KuikenenKoe
heb ´je al een naam voor het forum
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@pieta: in de door jou aangehaalde zin jou zonder w

Mijn jongens zeggen steevast in plaats van dat is "van mij/mijn" of "van jou/jouw", "mijnes" en "jounes". De oudste leert nu lezen en dan kom je er weer achter hoe lastig de Nederlandse taal soms is en hoeveel uitzonderingen er zijn. Hier op het bord zijn sinds noordhollander zich heeft terug getrokken de meeste teksten goed leesbaar, hoewel sommigen inhoudelijk wel eens onbegrijpelijk zijn.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: dat grote hok van hem maar af te blazen

Start de "Ot en Sien" melk maar op. Ik heb ff gezocht op zolder en de melkstellen voor de Zuid-Hollandse grupstal liggen er nog, dus ik haak zo bij je aan.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@matt: Ook gelezen colum piet boer.

Heb de RFC-promo maar uit het plastiek gehaald. Twee opvallende uitspraken in de column van opperPiet:
1 "Helaas zien we ook steeds meer melkveehouders onder de druk bezwijken."
Nu zitten hier op het bord veelal toppers, maar ik mis nog niemand. Iemand een idee waar hij op doelt? Psychische problemen?
2 ".....zullen we aanvullende maatregelen treffen om de productie te beperken.........zo zullen we overwegen dat te doen op het moment dat we voor een deel van de melk het EU-interventieprijsniveau niet kunnen realiseren."
Dat is duidelijke taal. Er staan nieuwe maatregelen klaar om de productie te ontmoedigen, het is slechts de vraag hoeveel weken het nog duurt voordat deze worden ingezet.
matt
@Jack Rijlaarsdam
1 denk dat hij doelt,op de recente gevallen van dierverwaarlozing.
KuikenenKoe
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: inhoudelijk wel eens onbegrijpelijk zijn.

omdat jij daar anders over denkt kun je dat nog niet wegzetten als onbegrijpelijk
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@gezienus: heb ´je al een naam voor het forum

Mislukte type forum 😞
MTSTAMMINGA
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Dat is duidelijke taal. Er staan nieuwe maatregelen klaar om de productie te ontmoedigen, het is slechts de vraag hoeveel weken het nog duurt voordat deze worden ingezet.

Ik denk dat we net bij het ravijn langs gaan in plaats van er in storten
Met de postief zuivelwaardes van de laats weken
+2
matt
@MTSTAMMINGA
Denk dat we er langdurig,langs gaan lopen met die interventie.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Ik denk dat we net bij het ravijn langs gaan in plaats van er in storten

Je blijft positief ingesteld. Ik zie alleen geen aanwijsbare reden voor deze stijging.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Mislukte type forum

Er zijn thuiscursussen om te leren typen, als dat het probleem is: Typevaardigheid
groeier
@jg
Dat is ook zo dat veel andere landen minder gaan melken.
KuikenenKoe
Quote:
@groeier: Dat is ook zo dat veel andere landen minder gaan melken.

daarom
piet hoeft zich geen zorgen te maken als ze daar de rem er maar genoeg opgooien is er hier niks aan het handje ,verwacht ik
KuikenenKoe
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: . Ik zie alleen geen aanwijsbare reden voor deze stijging.

hoeft ook niet
een reden is ook niet nodig als die maar wat stijgt
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@KuikenenKoe: een reden is ook niet nodig als die maar wat stijgt

"Inhoudelijk onbegrijpelijk."
jg
@groeier
Dus zul je als Nederland mee moeten , er was iets met gunnen van derogatie ......
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Start de "Ot en Sien" melk maar op.

Niet zuur gaan doen, er is ook vast wel een tussenweg te bedenken, tussen 'Ot en Sien' en megalomaan.
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Ik denk dat we net bij het ravijn langs gaan in plaats van er in storten

Niet zo somber Karst, valt reuze mee bij de meesten. Ik denk dat het ravijn voor velen dichterbij komt wanneer er een keer een dierziekte uitbreekt en er bijv 6 weken geen melk geleverd mag worden, zoals jaar of 15 geleden bij de varkenspest is gebeurd, alles vol met biggen en varkens. Dan is dit geneuzel over een paar centen minder voor melk echt peanuts. De zon schrijnt, het komt echt allemaal goed, zeker voor familie Tamminga.
Campagne
@matt, het was toch N. Zl. die lekker kon groeien? Dat hebben we snel ingehaald. Onze interventie bedraagd al 75% van de N Zl jaarproductie.
agriland.ie/farming-news/…
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Hier donker weer met motregen
En een hoekje gazon gemaait om te kuilen 😞
weurding
Quote:
@matt: Denk dat we er langdurig,langs gaan lopen met die interventie.

aan de rand heb je wel de mooiste uitzichten 😉
Cornelis
@weurdingEn daar bloeien de mooiste bloemen. 😄
meelezer10
@Cornelis
Groeien de mooiste bloemen niet langs de wand? Die kun je dus alleen maar zien als je over de rand stapt en naar beneden valt. Ofwel hoogmoed komt voor de val.
Cornelis
@meelezer10Heb het even nagezocht: aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen. Wat een geluk: we hoeven niet over de rand te stappen.
weurding
Quote:
@meelezer10: Ofwel hoogmoed komt voor de val.

parachute verplicht! 😉
meelezer10
@weurding
Als je geen nieuwe stal voor 200 koeien hebt gezet. En als je dan nog wat grond in eigen dom hebt kun je dit zien als parachut.
weurding
@meelezer10en toch gaat de schaalvergroting het redden altijd nog zo geweest, bedrijven als de onze gaan verdwijnen op de lange duur
+2
matt
@meelezer10
Als je maar genoeg grond hebt,gooi je dat ravijn gewoon mee dicht 😄 )
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: bedrijven als de onze gaan verdwijnen op de lange duur

Is dat nou zo erg dan? als je niet meewilt/kunt in die gekke ratrace dan is het toch beter wat anders te gaan doen. Als ik moet kiezen tussen het melken van 240 koeien of iets anders dan boeren te gaan doen hoef ik niet eens na te denken. Denk dat er genoeg zijn die nu rond 200 koeien melken en daar flink spijt van hebben, omdat het zowel financieel als qua arbeidsbezetting en regeltjes nogal wat anders is dan 60 koetjes met je pa melken.
weurding
@jan is hobbyboer absoluut niet erg, net waar je voor kiest, zie absoluut geen meerwaarde in meer werk minder verdienen 😉
+1
wally
Boycot melk is zo voorbij als we ook ff geen broedeieren leveren !!!!

russen boycotten alleen wat ze kunnen missen

word tijd dat we beetje harder gaan onderhandelen : geen zuivel dan ook geen broedeieren en ook geen stalinrichting en ook geen kennis en advies meer.

en ondertussen timmermans ff rekening sturen van boycotkosten

heb begrepen dat er nog 30 miljoen ligt te wachten !!
+1
George
Quote:
@wally: boycot melk is zo voorbij als we ook ff geen broedeieren leveren !!!!

Tja dan zul je de broedeieren leveranciers aan jou zijde moeten krijgen , succes.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , investeren , zuivel , grond , dmk en 2012 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
64
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
7