Vergoeding zaterdaghulp

Ik krijg binnenkort een jongen voor op de zaterdagen te werken en voor de piekmomenten en in de vakanties.
Welke uurtarief geven jullie aan zo`n iemand ?

Deel dit topic

Reacties

avondrood
Wat is de leeftijd en evt. kennis en ervaring? Zit toch verschil tussen een leergierige en aanpak jongen of schooljongen die blij is om op een boerderij te mogen zijn.
avondrood
De vergoeding voor een 17 jarige die weet van aanpakken mag rond de 5 euro liggen. Bij meer kennis en verantwoordelijkheid zal de prijs met een euro of wat omhoog gaan lijkt me.
Greetje
4 a 5 euro per uur doen wij altijd. Als je 't via AB oost payroll doet kost het je 1,8Xnetto uurloon meen ik.
George
Quote:
@Greetje: 4 a 5

Hoe oud is die jongen dan?
+1
weideboer
Heel eenvoudig George...wat zou jij zelf willen verdienen...en dat geef je hem maar ook. Als je een beetje moreel hebt...
George
Quote:
@weideboer: heel eenvoudig George...wat

Ik stel deze vraag toch niet.
weideboer
1000 maal excuses, ik bedoel dus wijnhorst
-1
weurding
Als je alles mag geloven werken er hier in nederland melkveehouders voor niks tot weinig, laat hem daar maar alvast aan wennen 😉 😄
friesboertje
Paar flesjes bier 's avonds.
Frans1
Zo lukt het die Friezen dus om er zo maar even een bedrijf bij te kopen @mtstamminga
Melkveehouder6
Ik heb een aantal jaren een jongen van een jaar of 16/17 gehad en die kreeg € 7,- per uur, kon het meeste werk wel doen.
friesboertje
Toen ik 18 was kreeg ik 8,50. Tijd geleden.
weurding
Quote:
@friesboertje: Tijd geleden.

guldens?
+1
friesboertje
Euro's maar dat was niet bij een melkveehouder 😛
Nico96
Mijn zoon van 17 beurt 8 euro per uur voor melken, is wel altijd s'avonds en zondags, hij vangt dan bijna het dubbele als zijn vrienden die bijvoorbeeld vakken vullen.
+1
weurding
Ben bereid om iets meer te geven in geval van vakantie, doen nu met een zzp en dat gaat ook prima, nadeel van jeugd zo aan het werk is de verantwoordelijkheid als hun iets overkomt terwijl ze niet op de loonlijst staan
George
Quote:
@Nico96: zoon van 17 beurt 8 euro per uur voor melken, is wel altijd s'avonds en zondags, hij vangt dan bijna het dubbele als zijn vrienden die bijvoorbeeld vakken vullen.

Mijn zoon werkt ook bij de supermarkt en werkt ook enkele uren op zondag welke dubbel betaald worden. Maar door deze uren komt hij wel aan ruim €10 per uur. Dus je zoon verdiend met melken niks aparts.
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Mijn zoon werkt ook bij de supermarkt en werkt ook enkele uren op zondag welke dubbel betaald worden.

Dat soort werk heb ik in mijn jeugd nooit hoeven doen ondanks dat we maar mini boerderij hadden. Mijn vader vond het complete uitbuiting om kinderen van jaar of 17, die werken als volwassenen, voor een hongerloontje te laten ploeteren. Dan had hij ook nog wel wat klusjes thuis 😄. Daar is het misschien al wel mis gegaan bij mij.

Tientje per uur voor ongeschoold werk wit betaald is trouwens wel netjes volgens ij, wat maakt het nu uit of je op zondag of door de week werkt, dat verschil heb ik ook al nooit begrepen. Ik zou liever op zondag werken dan 😄
Nico96
@george, voor de uren op zondag misschien, maar over alle uren? Ik vond € 8 eigenlijk vrij hoog, hij had nauwelijks ervaring.
George
@Nico96
Nee over alle uren. Naast school een uurtje of 12 in de week waarvan enkele uurtjes op zondag. In vakanties meer. Maar krijgen nog wat bonus bij het boodschappen doen bij AH . Heeft als een van de weinigen na 3 jaar een vast contractje gekregen.
+4
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Dat soort werk heb ik in mijn jeugd nooit hoeven doen ondanks dat we maar mini boerderij hadden. Mijn vader vond het complete uitbuiting om kinderen van jaar of 17, die werken als volwassenen, voor een hongerloontje te laten ploeteren. Dan had hij ook nog wel wat klusjes thuis . Daar is het misschien al wel mis gegaan bij mij.

Tja Jan bij ons geven ze helemaal niks om dat boeren en ze zullen dan toch wel wat moeten werken. Is het niet op de boerderij dan toch echt ergens anders! Er wordt ze tegenwoordig al van alles in de schoot geworpen maar er zal toch besef moeten zijn dat het niet komt aanwaaien.
spotmelker
Quote:
@George: Er wordt ze tegenwoordig al van alles in de schoot geworpen
Dat maakt ze kansloos. Gewoon zelf mee aanpakken. Hier maakt de jeugd de stoep schoon, maaien het gazon, hangen was op enz zonder daar direct voor betaald te worden. En die nieuwe telefoon komt niet eerder dan op een verjaardag.
brabo
Quote:
@spotmelker: En die nieuwe telefoon komt niet eerder dan op een verjaardag.

en als je eigen telefoon sneuvelt
spotmelker
@brabo Die Nokia 2910 is niet kapot te krijgen 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@George: en ze zullen dan toch wel wat moeten werken. Is het niet op de boerderij dan toch echt ergens anders

Een katholieke Calvinist 😄 Het zit erin of het zit er niet in, veel kun je daar niet aan dwingen volgens mij, meeste zit in de genen. Mijn broer en ik hoefden helemaal niets van onze ouders, zelf waren ze ook niet zo belachelijk druk als boeren tegenwoordig zijn er werd geen feestje gemist (en dat waren er nogal wat) en gingen elk jaar op vakantie, toch is het wel goed gekomen, qua werk dan, met m'n broer en mij.
+1
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Een katholieke Calvinist Het zit erin of het zit er niet in, veel kun je daar niet aan dwingen volgens mij, meeste zit in de genen.

Dwingen niet Jan maar een beetje sturing geven kan toch geen kwaad? Of dat hard werken in de genen zit weet ik niet. Ik zie veel jeugd tegenwoordig nog niet de kar gaan trekken. Velen zijn liever lui dan moe. Ik heb even moeten Googlen wat een politieke calvinist is maar ik ben niet zo van brandstapels en beeldenstormen. Hoewel ik toch wel eens graag een vuurtje stook. 😄
+1
pieta
@spotmelker
Aan het feit dat je lui bent kun je niets doen doen. Moe daarentegen doe je jezelf aan. Dat kun je zelf voorkomen. 😄
Greetje
@george 16 jaar, johger vind ik niet verantwoord. vorig zomer is hier iemand begonnen, helemaal blanco niet van een boerderij nooit een koe van dichtbij gezien. Zo een doen we dan 4 euro per uur, als ie snel bijleert wordt dat dan wat meer(is bij desbetreffende jongen helemaal goed gekomen).
gezienus
Leest de zaterdag hulp hier ook mee ??
Zou zegen 8 €, bij goed werk somigen zijn voor 1 € nog Te duur
+1
weurding
Quote:
@gezienus: voor 1 € nog Te duur

die kan ook niet lezen..... 😄
komelker 2
verwijderd
+2
Geitenboer
Mijn zaterdag hulp van 16 krijgt 8,-, wordt volgende week 17. Ik vroeg hem wat hij voor zijn verjaardag wou hebben. "Een stel nieuwe laarzen en opslag, want hij had berekend dat voor 8 euro melken, hij 800 euro melk in de tank doet" . Ik zeg ok, dan krijg je voor t melken 200%.
hookwood
Die denkt er goed over na. Moet je zuinig op zijn.
-1
Todi
Voor Geitenboer zijn knippe een slechte maar de gedachte van die jongen is perfect.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@Todi: Voor Geitenboer zijn knippe een slechte maar de gedachte van die jongen is perfect.

Ik betaal ook liever iets meer voor een goeie, zeker als er ook goede afspraken mee te maken zijn igv calamiteiten enzo, dan dat dat ik een klungel rond zou hebben lopen (die zou ik helemaal niet tussen mijn koeien willen hebben lopen). Waarom moet een gemotiveerd iemand van 17 die fysiek zwaar werk doet zoveel minder verdienen dan iemand van 30 die precies hetzelfde werk als ZZP-er doet. Dat heb ik nooit begrepen. Het gaat toch om het kunstje, niet om de leeftijd.

Daarom ben ik ook groot voorstander van demotie op latere leeftijd, als je minder goed bent in dingen is het toch logisch dat je daar een lagere vergoeding voor krijgt. Da's op zich wel het mooie van de ZZP markt, dat reguleert zich vanzelf, en je bent verplicht om je te blijven ontwikkelen, anders merk je dat meteen in je loon/hoeveelheid werk.
Geitenboer
Quote:
@: zijn.

Zoon van een stratenmaker, kan niet schrijven echter wel rekenen.
Hij wil graag boeren worden. Melken en voeren, niet voor de vario.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Geitenboer: kan niet schrijven echter wel rekenen.

Als ie z'n werk toch maar netjes doet, wat maakt dat dan uit. Ik kan ook niet balletdansen, maar computeren lukt prima, doet ook niemand moeilijk over als ik weer eens een offerte voor een klus maakt. Tegenwoordig moeten alle bouwvakkers ook wiskunde en engels leren waar de meesten later nooit meer iets mee doen, leer mensen gewoon een vak en zorg dat ze daar goed in zijn, hebben ze veel meer aan later.
buorman
@Todi
Van een jongen die niet voor zichzelf opkomt moet je niet verwachten dat hij dat voor jou [inkomen] wel doet.
Zelf vroeger begonnen voor een gulden per uur, was ik tien jaar en had in een week tijd een 'vermogen'op zak
+1
Todi
@buorman
Jaren met jongens gewerkt. De jongste was 10 jaar.Ze kregen hier een dag bedrag.Incl. de middag pot. De mooiste uitspraak van een jongen was dat als hij ging werken kreeg hij geld en deed hij dat niet koste het hem geld.
weurding
Quote:
@jan is hobbyboer: Als ie z'n werk toch maar netjes doet, wat maakt dat dan uit.

grotendeels wel waar maar tegenwoordig lijkt het me verrekte lastig als je niet kan schrijven en of typen, (bijna)alles gaat via www..... en het is behelpen als een ander alles voor je moet invullen, maar het hebben van een handicap is altijd vervelend
jan is hobbyboer
Quote:
@Geitenboer: Ik zeg ok, dan krijg je voor t melken 200%.

BIj geiten wordt nog wat verdiend 😄. Daarom heb ik ook altijd het liefst dat het goed gaat met mijn klanten, dat werkt (ook financieel) veel plezieriger. Bij armoede klanten is het veel vaker gezeik over van alles en nog wat. Ik zou op het moment ook liever bij een grupstalboer, bioboer of geitenboer melken dan in zo'n mega nieuwe superdeluxe melkveetoko ding, krijg je in ieder geval je geld op tijd 😄.
spotmelker
Quote:
@jan is hobbyboer: krijg je in ieder geval je geld op tijd
Dat is wel een drama als ik de toeleveranciers en loonwerkers moet geloven, ook in betere tijden.
weurding
Quote:
@Geitenboer: 800 euro melk in de tank doet"

gaat moeilijk met koeien, moet je in een uur toch een dikke 3000 kg melken
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: gaat moeilijk met koeien, moet je in een uur toch een dikke 3000 kg melken

Dat past niet eens in mijn tank 😄
+1
weurding
@jan is hobbyboer
1 keer gaat, bij de 2e keer wordt ik er ook mee verlegen
DeBoerin
Quote:
@Geitenboer: voor 8 euro melken, hij 800 euro melk in de tank doet"

Met deze melkprijs van 0.25 is hij dan zeker niet te duur 😉
+3
BernieX2
8 euro p. uur voor een 17 jarige? Wat moet zo'n gast verdienen als hij op "vol" loon zit?
Ik moet aan mijn neefje denken die verdiende met zijn bijbaantje en studiefinanciering meer als toen hij voor zijn eerste baas aan de slag ging, gevolg zwaar gedemotiveerd....

Sorry hoor maar laat ze aub minder verdienen, want elke loonsverhoging werkt super.
Ze hebben geen vrouw en kinderen, hypotheek of huurkosten, waarom moeten ze dan evenveel verdienen als 1 van 30 jaar? Verwende nesten worden niet geboren maar gemaakt.

Ook ik heb voor 15 gulden per melkmaal gemolken en dat was 5 gulden p. uur en wat was ik blij, trots en zelfstandig met dat baantje. Pracht tijd!
huub
Ik begon op m'n veertiende bij een kalkoenenboer, zwaar werk, maar verdiende er (in 2004) €8/uur mee. 3x zoveel als leeeftijdgenoten in de supermarkt en die moesten nadien nog naar de sportschool.

Als leeftijdsgenoten zich hadden afgemeld bij de supermarkt en naar de recreatieplas gingen dan waren wij braaf aan het werk. Kwestie van motiveren.
Ruben-Wind
Moet hij even een paar uur komen of hele dagen. Zit wel verschil in denk ik.
+1
roelvdw
Wat een hongerloontjes daar in nederland voor de jeugd mijn zoon verdiende 18 dollar per uur melken of hij nu 15 of 30 was loon naar werken is het hier in canada
een apart jeugdloon is hier niet als je hard werkt en goed bent in je werk krijg je loon naar werken (zoals het hoort volgens mij) studiefinanciering
is een studie lening hier dus er moet hard door de kids gewerkt worden in de zomer om die af te betalen ,en als ze goede inzet tonen kunnen ze goed wat bijverdienen ,tonen de kids weinig inzet blijven ze met een flinke studieschuld zitten (eigen schuld over het algemeen) ze hebben het dus zelf in de hand
ik vind dit een veel beter systeem dan bij jullie en heb ook nooit gesnapt dat jongeren minder verdienen voor hetzelfde werk het is eigenlijk discriminatie
(het verschil zal dan wel in de studiefinanciering zitten maar wat ik begrepen heb veranderd dat ook in nederland )
weurding
Life ain't easy
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: life ain't easy

Valt reuze mee hier in NL, zelfs het zonnetje schijnt alweer 😄
+1
diezel
Quote:
@roelvdw: wat een hongerloontjes daar in nederland voor de jeugd mijn zoon verdiende 18 dollar per uur melken of hij nu 15 of 30 was loon naar werken is het hier in canada

Wat een hongerloontjes ( 18 CAD=12 euro) daar in Canada voor die 30-ers! 😄
Je moet zoiets wel een beetje van twee kanten bekijken. Aan "de overkant van de grote Plas" zie je ook 75-jarigen nog voor een habbekrats werken om maar in leven te kunnen blijven. Tsja, loon naar werken heeft verschillende gezichten.
weurding
En dat met een melkprijs die 2 keer zo hoog is....
milkman2
@weurding
Inderdaad, als je meer dan 50 cent beurt kan je je hulp ook meer betalen.
brabo
@milkman2
wel uit kijken dat je knecht niet meer gaat verdien dan je zelf
buorman
@brabo

Jij doet de komende +/- 2 jaar alles zelf?
jan is hobbyboer
Quote:
@milkman2: Inderdaad, als je meer dan 50 cent beurt kan je je hulp ook meer betalen.

Bij zo'n baas zou ik nooit willen werken, je inkomen afhankelijk van het rendement van de baas. Als medewerker/werknemer heb je bijna enkele invloed op het rendement en wel mee het risico lopen, mooi niet. Daarvoor is de een ondernemer geworden en de ander werknemer. Ondernemer ben je niet alleen in goede tijden.
brabo
Quote:
@buorman: Jij doet de komende +/- 2 jaar alles zelf?

dat doe ik altijd al, alleen mijn oude vader van 84 loopt hier nog een paar uurtjes per dag rond.
hier nooit hulp van zaterdaghulpjes of scholieren. Dat wil ik ook niet, ik heb gekozen voor automatisering en dan moet je daarnaast niet ook nog eens een keer arbeidskosten hebben.
milkman2

Hier werkt af en toe ook en zatersdagshulpje, prima jongkerel die nooit zeurt en alles wil aanpakken. Bovendien zeer kundig met computers.
Laatst ook een mooi geval, trekker naar de plaatselijke NH dealer gebracht voor onderhoud, eind van de middag gevraagd of ie al klaar was., zeggen ze ja maar de radio wil nu alleen maar uit door het display los te drukken. Mooi klote dus terwijl dat goed was toen ik hem er heen bracht.
Zaterdag erop komt de hulp hier, Hij had voor de koffie de koeien al gevoerd. Tijdens koffie drinken over het voorval gehad met de trekkerradio gehad. Oh zegt hij dat is al klaar, hij had een paar codes ingevoerd en het was weer klaar. Kun je zien die jongelui zijn wel technisch.
MTSTAMMINGA
@brabo
En geld is goedkoper dan arbeidt
Jannus
Quote:
@brabo: alleen mijn oude vader van 84 loopt hier nog een paar uurtjes per dag rond.

ik heb gekozen voor automatisering

Tja,wat moet ik hier van denken... 😛 😛

Hoelang doetie dat nog automatisch 😉 😉
jan is hobbyboer
Quote:
@milkman2: Mooi klote dus terwijl dat goed was toen ik hem er heen bracht.

Renault auto's hebben daar ook een handje van 😄
robotboertje
Sprak pas een collega die aangaf helemaal geen zaterdag hulpjes te willen! Dan moest hij op zaterdag zelf ook altijd vol aan de bak....wat niet de bedoeling was. Zelf hebben wel er wel wat.. afhankelijk van of ze elke week komen en leeftijd krijgen ze 4 tot 10 euries.
Vind het persoonlijk wel mooi samenwerken met die gasten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uurtarief geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
64
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN