Illustratie van: René

Agrifirm: wacht nog even met maïs zaaien

Boeren moeten minstens tot Hemelvaartsdag wachten met maïs zaaien, adviseert Agrifirm Feed.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Dat gaat hier wel lukken 😞
oldhuus
Hier ook nog lang geen hemelvaart, eerder richting China 😞
+2
Albert
Hoe zaaien ze daar de mais ? rijafstand van 10 cm. Lekker advies als ze het verschil niet weten tussen gras en mais zaaien.
Freriks
Moet ik het er maar weer uithalen. Hier op 20 april gezaaid. Woensdag nog ff eggen tegen onkruid en zaterdag of zondag staat de mais erboven te genieten van de zon. 😎
dorpsrandhoeve
Wij hebben de 22 april gezaaid, en bij ons zit er een spruit van ongeveer een cm aan. De grond was vanmiddag weer 13 graden, dus ik verwacht hem ongeveer donderdag/vrijdag boven. Zaaidiepte 3 cm.
storm
Wat een waardeloos gelul van Agrifirm. Mais zit er voor de regen in en verwacht dat ie zaterdag boven staat. Volgens mij weet iedere boer zelf wel wanneer de grond geschikt is en zijn de loonwerkers blij dat er ook vroege boeren zijn die in de regel meestal betere resultaten halen.
Binnenkort komt er ook zo'n advies over wachten met maaien tot er meer gras staat maar degene die altijd tot laatste wacht heeft vaak regen in het gras of moet nog twee weken langer wachten wegens slecht weer.
Pluto
Misschien volgende week de mest er op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's agrifirm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN