Rel rond TTIP ?

Deel dit topic

Reacties

Titus de Wolff
Wie de reacties op, nu jij, wat doorgelezen heeft krijgt een aardig beeld van die onderhandelingen. Wat mij betreft valt dan de mening van de Nederlander en daarmee de Europeaan op: verantwoordelijkheid.
En handel vind juist altijd plaats op basis van: geen verantwoordelijkheid, geld binnen halen.
En daarmee samenhangend zouden de mensen hier het GELOOF juist moeten gaan begrijpen. Cruciaal. Niet de geestelijke beleving. Nee, de keiharde zakelijke mentaliteit. Dat zou gewoon bij de moderne kennis moeten horen. Om de ander te begrijpen.
+5
KOC1981
Ben bang dat ik jouw nu niet begrepen heb.
Hoe was die quote van Cruijff weer? Als je wou dat ik het begreep had je het wel beter uitgelegd?
Titus de Wolff
Dan zal ik het beter uitleggen.
Mensen zijn van nature sociaal, in groepsverband, levend met elkaar en voor elkaar. Zorgzaam en verantwoordelijk. Men is verantwoordelijk voor mensen, ook de zwakkeren en zwakbegaafden, men is verantwoordelijk voor het klimaat, voor de biodiversiteit, voor de toestand van de dieren in de veehouderij, enz. Alles op basis van menselijke verantwoordelijkheid. Zo leven de mensen in Europa. Niet meer dan drie kinderen, waarschuwden de club van geleerden in de jaren zestig, dat gaat ten koste van het klimaat en van de ander en het ander. De inkomsten een beetje eerlijk delen, de zwakkeren moeten niet verhongeren. Goed, zo zijn wij.

Abraham leefde 3700 jaar geleden in het Midden-Oosten. Hij bedacht volgens de geschiedenisboeken het geloof. We gaan vanaf nu geloven dat er één god is. We gaan vanaf nu aan het geloof doen dat god verantwoordelijk is. Dan ben je als mens niet verantwoordelijk.
En dat is nu juist wat mensen niet begrijpen; wat is dan god? Abraham bedoelt dat je het hele gebeuren moet beschouwen als zijnde het verantwoordelijke, als god. Overal in heilige boeken kun je het woord god of allah vervangen door ' het gebeuren' of ' dat wat gebeurt' is verantwoordelijk en je gaat het begrijpen. Ondanks de verpakking.

OP die basis hebben mensen al zo'n 170 generaties geleefd. Gehandeld. Ikke voor mijzelf. Het zwakkere en verantwoordelijke gaat dood. Ik kan best overal best bewijzen en voorbeelden bij halen, dat duurt te lang.
In Amerika leeft en handelt men nog steeds op basis van geloof. De één mag alles in bezit krijgen en de ander mag arm zijn. We zijn niet verantwoordelijk.
Wat moet dit sociaal, zorgzaam Europa beginnen tegenover de wereld in de handel? Lees de reacties van de burgers op nu jij.

Toch een voorbeeld.
Libanezen. Afstammelingen van Abraham's volk. Leeuwarder Courant, 13 april. Criminele Arabische clans in Duitse steden ronselen onder asielzoekers, dat Arabische families in de onderwereld van Berlijn en andere Duitse steden de dienst uitmaken is al langer bekend. Berlijn telt zo'n twintig grote, bekende Arabische families, waarvan tussen de zeven en negen de onderwereld in de hoofdstad beheersen. Het gaat vooral om Libanese clans, die in de jaren '70 naar de Bondsrepubliek kwamen.
Eergisteren. Praat ik met kennis, dochter van kennis werkt nu in Centraal Afrikaanse Republiek. Had huis nodig. Huizen zijn er wel maar alles is in handen van de Libanezen. Keiharde mensen. Carlos Slim, Libanees.

De verantwoordelijke sociale Europeaan die handelt tegenover de gelovige ( dus onverantwoordelijke) handelaar gaat er aan, zonder het te begrijpen.
weurding
@Titus de Wolff
zo.... jij hebt tijd over titus 😄
+1
Jan Veenhouwer
@Titus de Wolffgoed uitgelegd Titus, laat TTIP maar stranden, handel doen we toch wel maar we kunnen ons eigen normen waarden blijven hanteren ipv de amerikaanse mentaliteit: ieder voor zich, God voor ons allen
+3
KuikenenKoe
Quote:
@Titus de Wolff: In Amerika leeft en handelt men nog steeds op basis van geloof. De één mag alles in bezit krijgen en de ander mag arm zijn. We zijn niet verantwoordelijk.

de amerikaanse manier spreekt mij ook niet aan
heeft echt wel iets van als wiegje goed stond en je het geluk hebt daarnaast te worden geboren met goede geestelijke en lichamelijke mogelijkheden
er een wereld aan kansen ligt en zo niet pech
denk zelf juist dat een samenleving juist meerwaarde heeft als iedereen mee kan doen, en denken om de zwakkeren
dat amerikaanse manier van denken te wijten is aan geloof lijkt mij niet . is volgens mij meer een extreme vorm van kapitalisme

want anders had het communisme een groot succes moeten worden , zijn niet echt zo van het geloof en wel veel nobele idealen
en als niet gelovige zou ik van nature dus enorm sociaal moeten zijn ,was bij mij niet zo
ben dat door de jaren meer geworden door om me heen te kijken en proberen dingen te begrijpen
en hoop nog 50 jaar de kans te krijgen om bij te leren
+3
pieta
Quote:
@Titus de Wolff: Mensen zijn van nature sociaal, in groepsverband, levend met elkaar en voor elkaar. Zorgzaam en verantwoordelijk.

Hider ben ik het niet mee eens. Wij hebben vier kinderen en elk kind moet je leren delen. Dat doen ze niet van nature. Net zo min als zorgen en de verantwoordelijkheid nemen. Naar mijn mening leer je dit zodat je in een groep kunt samenleven.
+2
-Jan-
Quote:
@Titus de Wolff: Mensen zijn van nature sociaal, in groepsverband, levend met elkaar en voor elkaar

Grote kolder,samen zingen en drinken zal wel gaan maar zodra men in de eigen overlevings modus staat is het 'ik'.

Als we als melkveeboeren sociaal zouden zijn konden we morgen de melkproductie terug brengen met 20 % en allemaal een goede boterham verdienen,nee het moet meer en groter en de rest moet maar zien hoe die het red,

dus sociaal??

nee grote kolder
Titus de Wolff
@-Jan-

Toch is Europa een zeer sociaal gebied geworden. Met ook egoïstische mensen. Die melkproduktie terug brengen wil men ook nog wel, maar nu even niet, de geest is uit de fles. Maar bij de verdeling van de fosfaatrechten hoor ik vaak dat het vooral eerlijk moet gebeuren.
Mij wordt Europa trouwens ook te sociaal.
+1
-Jan-
Quote:
@Titus de Wolff: Toch is Europa een zeer sociaal gebied geworden

Dan staan we aan de vooravond van een hele grote crisis want socialisten zijn de slechtste kapitalisten en geven centen uit die nog niet verdiend zijn en de erfenis op de toekomstige generatie afschuift
KuikenenKoe
Quote:
@-Jan-: socialisten zijn de slechtste kapitalisten

de echte kapitalisten brengen ook geen droom wereld
ben zelf vrij liberaal maar dan wel met socialistisch sausje
Titus de Wolff
@-Jan-

Als je maar je plicht doet en een beetje nuttig bent voor ons allen, toch?
Gelukkig willen de Amerikanen de handelsverdragen ook niet meer zo graag.
+1
reality
@-Jan-
Zijn alle boeren dan socialisten??? (Je zei: socialisten geven geld uit voordat het verdiend is.)
arie.j
@Titus de Wolff
Dat het niet klopt dat alle mensen goed en sociaal zijn, of tenminste niet altijd doen, daar ben jij wel in de eerste plaats het voorbeeld van.
Je liegt en bedriegt er tenminste behoorlijk op los over het geloof van Abraham.
Je weet vast wel beter, maar goed het is een bekend verschijnsel.
Wanneer je de andere partij in de hoek wilt trappen ga je hen demoniseren
Dat deden ook de Moffen met de Joden
En jij hebt dito een afkeer van Christenen.
Maar het zegt vooral iets over jezelf.

O ja, wat TIPP betreft, dat mag van mij de prullenbak in.
Maar dat is wat anders
Titus de Wolff
@arie.j
Eén ding geef ik jou nu helemaal gelijk in: de Europeaan moet weer gaan GELOVEN.
Het blijkt niet zonder te kunnen. Tenminste zonder ons zelf weg te geven.
Maar de mensen moeten ook gaan begrijpen waarom je aan een geloof doet. Ik heb er vroeger nog kort aan mee gedaan. Zonder het te begrijpen. Puur traditie. De wetenschap fascineerde mij en dat begreep ik. Daar paste geen schepping van 7 dagen bij. Dus was het onzin.
Nu ik begrijp dat geloof de functie heeft om de mens van verantwoordelijkheid te verlossen kan ik mij er best in vinden. Goed voor sukkelend Europa.
Maar niet zonder uit te leggen wat men er mee bedoelt, en wat Abraham er mee bedoelde. Daar is mij de wetenschappelijke interesse veel te groot en te nieuwsgierig voor.
Jij moet er ook eens vanuit een andere kant naar kijken.
+2
cs-agrar
Quote:
@pieta: Wij hebben vier kinderen en elk kind moet je leren delen

Deel jij je vrouw ook?

Verhaal van de wolff klopt in beginsel niet, einde wel.
Van nature is de mens, gewoon een zoogdier, bezig met ikke ikke enz. Van nature staat men in overlevingsmodus, ik eerst, dan jij. Jullie als mede-melkveehouders weten donders goed dat als je koeien aan het voerhek krachtvoer voert, ze eerst bij de ander zo veel en zo snel mogelijk weg vreten, en dat de sterkste de eerste is. Zo werkt de natuur, kijk naar de hond, de kat, het varken, allemaal zijn ze zo.
En wat bewijzen de Amerikanen al sinds jaar en dag, bigger, better,faster, more. Dat bereik je niet door alles met iedereen te delen. 60% van USA is veel te dik... ze nemen dus veel meer dan ze nodig zijn
arie.j
Quote:
@Titus de Wolff: Ik heb er vroeger nog kort aan mee gedaan Zonder het te begrijpen

Als je niet weet waar het christelijk geloof over gaat, ga dan christenen geen verzinsels in de schoenen schuiven.
Probeer eerst de kern van het geloof te begrijpen
En dat de mens geen verantwoording schuldig zou zijn, dat is in strijd met alles wat de Bijbel leert.
Maar er is voor de zondaar die berouw heeft en zich bekeert(omkeert),dus zijn zonden belijd én laat, vergeving bij Christus.
pieta
@cs-agrar
Nee, ik deel mijn vrouw niet maar al zou ik ze wel willen delen dan heb ik daar nog niets over te vertellen. Verder zijn wij het eens.
weurding
Quote:
@pieta: dan heb ik daar nog niets over te vertellen.

zou ze het vertellen? 😉
+1
pieta
@weurding
Ik denk van wel.
+4
diezel
Quote:
@weurding: zou ze het vertellen?

Dacht Mattie van Q-Music ook! 😄
Jannus
Quote:
@arie.j: de Bijbel leert

Begrijpend lezen is nogal een moeilijk iets voor velen,als je niet open staat voor hetgeen je leest dan zul je ook niet begrijpen wat je leest en daarvan leren,

en dat zegt een afvallige...

heb de kerk allang achter me gelaten
cs-agrar
Quote:
@arie.j: dat is in strijd met alles wat de Bijbel leert.

Zonder zulk soort boekjes geeft al een heel stuk minder strijd..
arie.j
Quote:
@cs-agrar: Zonder zulk soort boekjes geeft al een heel stuk minder strijd..

Volgens jouw vooroordeel
+4
cs-agrar
@arie.j
Nee, naar aanleiding van de geschiedenis
arie.j
Quote:
@cs-agrar: Nee, naar aanleiding van de geschiedenis

We hadden het, dacht ik, over het heden.
Waarbij men alle religie gemakshalve beoordeeld aan de Islam.
Wat niets anders is dan luiheid om zich er in te verdiepen.
Net zoiets als elke politieke partij maar afkraken omdat er een communistische partij is.
weurding
Quote:
@arie.j: luiheid om zich er in te verdiepen.

als het niks oplevert heb ik daar ook helemaal geen zin in, de vrije tijd wordt steeds al schaarser
+1
cs-agrar
@arie.j
wederom, zie geschiedenis
arie.j
@cs-agrar
Wederom een reactie zonder inhoud, droom maar verder.
+1
Jannus
Quote:
@arie.j: een reactie zonder inhoud

Een goed verstaander heeft slechts een half woord nodig,

Bergijpend lezen Arie,

of is het Boek geen geschiedenisboek??
arie.j
@Jannus
Vandaag is het Bevrijdingsdag Jannus, probeer je eens te verdiepen waar dat een bevrijding van was.
Jannus
Quote:
@arie.j: probeer je eens te verdiepen

Sorry Arie maar dat weet ik maar al te goed alleen dien je geen items prolongeren maar het Boek in zijn geheel lezen en dan weet jij ook wel dat voorafgaande perioden aanbevrijdingsdag met de kleine 'b' ook vele malen in het Boek is beschreven en die niet van het verleden heeft geleerd zal alles opnieuw beleven.

Dat met de grote 'B' is voor degenen die daarin geloven.

Punt.
arie.j
@Jannus
Je kletst m.i.een eind in de ruimte.
Maar als het voor jou punt is dan zetten we er een punt achter.
oldhuus
@arie.j
Ja Wehrmachtsoldaten allemaal een gesp "Gott Mit Uns" die even alle synagogen en Joodse buurten ontruimden. Alle tanks en vliegtuigen met zo'n kruisvaarderskruis er op..
De communisten, die verboden direct elk geloof wat er was, verder iedereen gelijk. Tot het einde van het gordijn was het ook rustig, was het een zegen voor gebieden als Joegoslavië toen de Russen weg waren en religie weer vrij was?
Jannus
Quote:
@arie.j: Je kletst m.i.een eind in de ruimte

Oei Arie toch,mag je wel oordelen ?? 😉 maar het zij je vergeven hoor !!
arie.j
@oldhuus
Droevig, vreselijk droevig, wanneer juist op 5 mei zulke onzin en onwaarheid wordt neergeschreven.
Ben je Christen als je met de kreet "God mit Uns" de meest verschrikkelijk moorden begaat?
Wie dat beweerd is behoorlijk gestoord.

Maar weet jij wel dat op de rand van het geld dat jij gebruikt, precies hetzelfde staat?
Zijn daarom alle Nederlanders christen?
En ben jij daarom ook een christen? En zijn daardoor jouw daden christelijk?
Zeg doe even normaal.
Hitler, dat was een vijand in woord en daad van het christelijk geloof.
Hij had het wel over de voorzienigheid, maar dat was een begrip dat hij niet christelijk, maar occult ingevulde.
Duitse Christenen die niet naar zijn pijpen dansten gingen naar het concentratiekamp.
Hij wenste alleen een zgn. positief christendom.
Predikanten moesten in 1938 de eed van trouw aan Hitler aflegden .
Wie weigerde werd in het gunstigste geval afgezet.
En predikanten zoals ds.Martin Niemoller gingen naar het concentratiekamp.
Hoe erg het was kun je aan het onderstaande zien .
Stukje is uit de Vaandrager 2-9-1936
Dus dat was nog 3 en half jaar vóór de oorlog
De Vaandrager was een blad van de chr. Jeugdvereniging waar mijn vader lid van was.
KuikenenKoe
Quote:
@oldhuus: De communisten, die verboden direct elk geloof wat er was, verder iedereen gelijk.

waren altijd ook geen lieverdjes hoor onder bewind van stalin
schijnt er ook wel eens wat gebeurt te zijn waar je als mensheid niet trots op kunt zijn
religie geld en macht halen niet altijd het beste in de mens naar boven
arie.j
Quote:
@KuikenenKoe: @oldhuus: De communisten, die verboden direct elk geloof wat er was, verder iedereen gelijk

Oldhuis heeft blijkbaar nog nooit verder gekeken en gehoord dan zijn neus lang is.
Hier staat het boek 'De Goelag Archipel' van Aleksandr Solzjenitsyn in de kast. Daar zal hij dan ook wel nooit van gehoord hebben. 😞
En dat de communisten in 1932 en 1933 miljoenen boeren in Oekraïne zeer letterlijk en met opzet dood lieten gaan van honger , daar zal ik het dan nog maar niet over hebben.
De Nazi's en communisten in Rusland waren in wreedheid gelijk.
trouw.nl/tr/nl/…
spotmelker
Quote:
@arie.j: miljoenen boeren in Oekraïne
Zou Stalin het qua aantallen niet gewonnen hebben van Hitler?
spotmelker
Quote:
@arie.j: miljoenen boeren in Oekraïne
Zou Stalin het qua aantallen niet gewonnen hebben van Hitler?
Twentsch Land
@arie.j

Napoleon kan er ook bij aan worden geschoven, ook zeer barbaars. Het boek ken ik niet maar ben van plan om het eens door te nemen, ben best benieuwd hoe ze boeren van de honger hebben laten omkomen, lijkt me niet eenvoudig !!
arie.j
@Twentsch Land
Dat boek van Solzjenitsyn gaat over de strafkampen in Siberié waar hij ook heel wat jaren heeft gezeten.
Volgens hem was Stalin erger dan Hitler.
Want Bij Hitler werd volgens (duivelse)regels gewerkt , maar bij Stalin was alles onbetrouwbaar
Hier een link naar de hongersnood in Oekraïne met vele miljoenen doden.
Het verklaart ook de afkeer op heden daar van alles wat de Russen, ondanks dat ze er nogal afhankelijk van zijn.
npogeschiedenis.nl/nieuws/2015/…
oldhuus
@arie.j
Siberische strafkampen bestaan nog steeds, ze worden verhuurt aan Noord-Korea: edition.cnn.com/2011/12/… Maar Stalin heeft misschien wel 30 miljoen naar de Goelags gestuurd. Maar het ging over religie en ondertussen leefden er wel 2 miljoen Joden en 100 miljoen Moslims in de SU, werden misschien wel massaal gedeporteerd naar andere gebieden, maar dat gebeurde met elke bevolkingsgroep, maar daarvoor onder de Tsaar (Orthodox Christendom) waren ze nog veel minder af, werden ze massaal religieus vervolgd en hun gebouwen gesloopt. De Mennonieten o.a. uit NL, waren dan wel weer welkom, en die zijn er door Stalin wel massaal vervolgd of gevlucht omdat ze als Duitser gezien werden.
+2
Jannus
@oldhuus

Ach,ik zie de hele wereld aan gruwelijkheden passeren maar over ons eigen volkje schrijft niemand iets,de hollanders waren ook echt geen lievertjes hoor maar het is nu eenmaal de menselijke insteek naar de ander te wijzen want dat zien we wel,niet wat we zelf hebben gedaan
weurding
Quote:
@Jannus: hollanders waren ook echt geen lievertjes

nee, er is indie ook veel gebeurd, en de amerikanen zelf in vietnam konden er ook wat van, maar in een oorlog komt het slechtste in de mens nu eenmaal boven, het is jij of ik
+1
brabo
@Jannus
dat was afgelopen koningsdag toch nog wel een item in Zwolle. Ik heb begrepen dat zijn voorouders daar toch op niet zo´n vriendelijke manier de macht naar zich toe hebben getrokken.
+1
oldhuus
@Jannus
Ja, en we proberen ook gauw alles maar in hokjes te plaatsen van die is goed die is fout, maar zo simpel ligt het nooit. En de overwinnaar schrijft de geschiedenis, in Russische schoolboekjes zul je ook nauwelijks iets vinden over Goelags e.d. maar de Duitse staan vol met gruwelen. Ondertussen kunnen daar ook nog misdadigers tot hun 90e vrij rondwandelen, want na WO2 moest de orde hersteld en kwamen weer dezelfde mensen aan de macht. En mensen als "Bomber" Harris hebben ook miljoenen zinloze burgerdoden op hun geweten, en bij de Amerikanen zijn in WO2 en Vietnam misschien 1 man voor oorlogsmisdaden berecht, ze vochten aan de goede kant dus.
KuikenenKoe
Verwacht wel dat globalisering gewoon door gaat dus dan zou je verwachten dat de vrije handelsverdragen daar nu of op den duur in mee gaan
vroeger was ik een fries toen een nederlander toen een europeaan en later een wereldburger
raar he, en dat binnen 1 generatie
janv
Wat het geloof er mee te maken heeft ontgaat mij even,beetje hokjes denken volgens mij.Als je zelf nog in een kerk komt om met je mede geloofsgenoten Hem te eren praat je anders.
Complot theorie van Titus!
Titus de Wolff
Omdat het geloof iets anders is dan de meeste mensen denken. Na Darwin zijn de mensen de evolutie en het ontstaan van het leven gaan begrijpen. Maar dat laatste restje (de mystiek) in de boodschap van Abraham kan ook best wel begrijpelijk gemaakt worden. Dan wordt het allemaal toch een beetje anders.
janv
Quote:
@Titus de Wolff: Omdat het geloof iets anders is dan de meeste mensen denken. Na Darwin zijn de mensen de evolutie en het ontstaan van het leven gaan begrijpen. Maar dat laatste restje (de mystiek) in de boodschap van Abraham kan ook best wel begrijpelijk gemaakt worden. Dan wordt het allemaal toch een beetje anders.

Jij haalt er alles bij wat nix te maken heeft met de onderhandelingen,eu heeft haar eisen en voorwaarden over voedsel(veiligheid) en de Amerikanen hebben daar hun kijk op,zoals altijd is het een ruilhandel tussen (auto)industrie en landbouw.
Titus de Wolff
@janv

Wat ik er bij haal is de mentaliteit en de beweegredenen van de Amerikanen. En wat de functie van het geloof daarbij is. Ik begrijp dat volkomen. Te veel mensen zien nog steeds alleen de verpakking, die ze echt prachtig bedacht hebben.
Ik heb het voorbeeld van de Libanezen gebruikt. Je moet daarbij begrijpen wat hun mentaliteit is. Gevoed door het geloof.
Les: je mag niet socialer zijn dan een ander het toestaat om te zijn.
reality
@Titus de Wolff
Kortom: gewoon blijven buffelen.
janv
Quote:
@Titus de Wolff: Wat ik er bij haal is de mentaliteit en de beweegredenen van de Amerikanen. En wat de functie van het geloof daarbij is. Ik begrijp dat volkomen. Te veel mensen zien nog steeds alleen de verpakking, die ze echt prachtig bedacht hebben.
Ik heb het voorbeeld van de Libanezen gebruikt. Je moet daarbij begrijpen wat hun mentaliteit is. Gevoed door het geloof.
Les: je mag niet socialer zijn dan een and

Je haalt er alles bij wat er nix mee te maken heeft,jij noemt iets verpakking terwijl een ander het een serieus geloofs beleving noemt.Beoordeel iets op resultaat in het verleden (of nu) en veroordeel niet op basis van complotten of wat daar in de buurt komt.
pa
Wat is het eerste wat je hoort van een amerikaan? GOD bless Amerika!!! De rest van de wereld ken barsten. Dat is de amerikaanse mentaliteit. Dom volk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
weurding
Als ik bij jou op je fb kijk ga je graag naar amerika en rijdt je jd, dus je sponsort het domme volk ook nog? 😉
janv
Quote:
@pa: Wat is het eerste wat je hoort van een amerikaan? GOD bless Amerika!!! De rest van de wereld ken barsten. Dat is de amer

Praktijk is toch iets anders.....
En als wij net zo trots zouden op onze verenigde staten van europa! stond Poetin niet aan de achterdeur te rammelen van de eu..Nato stuurt vandaag nog 4000 man extra naar de oostgrenzen van Europa,gaat hem niet worden dus.
+1
Cornelis
En bij onze zuiderburen en bij ons worden massaal jodiumpillen ingeslagen......
+5
diezel
Quote:
@janv: Praktijk is toch iets anders.....

... praktijk is dat de USA (lees NATO) uit is op een oorlog op "ons EU-grondgebied" en dat de Russen als vergelding het Midden-Oosten platbombarderen met als doel een giga-vluchtelingenstroom op gang te brengen richting EU zodat er hier nog meer sociale onrust ontstaat.
En wij? We zitten als een stel tamme konijnen voor de lichtbak. "Wir schaffen das". Pipo's aan de macht! 😞
gaitoetklooster
@diezel
Klopt HELEMAAL diezel , levensgevaarlijk wat er gaande is.
oldhuus
@diezel
Ja en dat gedoe in Oekraïne, met 'EU steun' dat we nu dus geen zuivel enz naar de Russen kunnen doen hebben we aan die VS cowboys te danken, maar het kan hun niks verrekken!
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@diezel: en dat de Russen als vergelding het Midden-Oosten platbombarderen met als doel

Het zijn niet de Russen die daar het meest actief zijn. Wellicht hebben zij wel de meeste onrust veroorzakende afzwaaiers van het daadwerkelijke doel. Ga ik er vanuit dat ziekenhuizen niet geplande doelen waren. Of vind je me nu erg naïef?
diezel
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Ga ik er vanuit dat ziekenhuizen niet geplande doelen waren. Of vind je me nu erg naïef?

In dit grote geopolitieke wereldspel kan je gewoon niets uitsluiten.

Zelfs de term "strijd tegen ISIS" roep stilaan vraagtekens op.

Amnesty International rapporteerde dit jaar het volgende:
‘Syrië en Rusland beschieten bewust ziekenhuizen’
nrc.nl/nieuws/2016/…
arie.j
Quote:
@diezel: Amnesty International rapporteerde dit jaar het volgende:‘Syrië en Rusland beschieten bewust ziekenhuizen’

Wie in deze dagen nog eens kennis neemt van de gruwelen van de mensheid rond de 2e wereldoorlog, die verwonderd zich nergens meer over .
Evenwel blijft het verschrikkelijk.
De mens blijkt in staat tot alle kwaad.
En de werkelijkheid is wel ver van Titus de Wolf zijn beschrijving dat alle mensen van nature goed, sociaal en zorgzaam zijn.
KuikenenKoe
Quote:
@arie.j: De mens blijkt in staat tot alle kwaad.
En de werkelijkheid is wel ver van Titus de Wolf zijn beschrijving dat alle mensen van nature goed, sociaal en zorgzaam zijn.

dat ben ik met je eens
het feit dat een/de mens tot zulke gruwelijkheden in staat is zonder op dat moment last te krijgen van geweten is iets wat niet te begrijpen is
heb altijd als eerste gedachte van vreselijk voor slachtoffers
dan daar op nadenkend, hoe zoiets kan zijn ontstaan, kom daar niet uit
denk dat dat voor titus met wetenschap ook moeilijk zal zijn te begrijpen
diezel
Quote:
@KuikenenKoe: het feit dat een/de mens tot zulke gruwelijkheden in staat is zonder op dat moment last te krijgen van geweten is iets wat niet te begrijpen is

En als je een klein beetje in onze eigen "Hollandse" geschiedenis duikt? We horen het zelf natuurlijk niet graag, kijken ook hier weer maar van weg, maar wat zit het toch in onze genen! 😞
KuikenenKoe
@diezel
Ben ik me van bewust gebruik daarom ook de term de/een mens
Titus de Wolff
Jullie hebben er wel een mooie discussie van gemaakt, maar op laatst zijn het alleen nog maar bijkomstigheden.
Hoofdpunt was de handel van producten die gemaakt zijn met verschil van de manier van produceren op ethische gronden. Geen kooi-ei, en geen kalf onthoornen zonder verdoving.
En de handel tussen landen en volkeren met andere ethische normen, b.v. geloof van Abraham.
Dat geloof begrijpen mensen niet goed. De Libanezen (afstammelingen van, en gelovigen van het geloof van Abraham) doen egoïstischer handel dan Duitsers en nemen als onderwereld macht over het huizenbezit.
Europeanen zijn behoorlijk sociaal (makkelijk) geworden.

Wat is het geloof van Abraham precies? Wat wilde hij 3700 jaar geleden?
Een volk maken! Alles in het geschiedenisboek O.T. gaat over het volk. De afstamming.
Als je een volk maakt, wil je geen zwakkelingen, zwakbegaafden, hulpbehoevenden, enz. Het geloof van Abraham is een selectiesysteem voor mensen. Veel kinderen maken en de zwakken achterlaten. Abraham offerde zijn kind! Zo moest het als voorbeeld In de Brandpuntreportage over de behandeling van gehandicapten in Israël vind je dat terug. Nederlandse vrouwen wilden ze verzorgen maar dat mocht niet. Ze moesten gewoon achtergelaten worden. De moeders vonden dat gewoon, ze wilden geen gehandicapt kind en maakten liever een nieuw kind.
God wil dat, Allah wil het zo.
Mensen uit het Midden-Oosten hebben 3700 jaar zo geleefd. Geen verantwoordelijkheid voor de ander en het ander en het zwakke. Allah is verantwoordelijk. En ik moet doen wat de geboden en regels zeggen. Het bepaalt de gelovige zijn gedrag.

Wat is een god?
Een verantwoordelijke macht. Als je geloof zegt dat er één god is, wil dat zeggen dat het hele gebeuren een god is. Niet dat er ergens een iets is wat een god is. Nee, dat wat gebeurt is god. Dat wat gebeurt is verantwoordelijk voor wat er gebeurt, en ik ben niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt.
Abraham wilde dat Zijn afstammelingen niet op basis van enige verantwoordelijkheid leefden, puur op basis van wat de regels (geboden) zeggen. Wel nemen maar niet stelen.
En dan kom ik weer bij het Europa van nu, het Europa van Merkel, die verantwoordelijk wil zijn.
Dat kan niet. Dat moet niet. Dat wordt het einde van het sociaal Europa. Van ons. Die handel met Amerika, waar men minder sociaal leeft, stelt ons op achterstand. Weg met TTIP.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ttip geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN