Krijgen we een nieuw pijldatum

Deel dit topic

Reacties

paul1
Nee ik denk het niet, maar misschien wel een peildatum 😄
weurding
Pijl of peil, het is er vast beneden 😞
barre tijden, auch für gunther der güllefahrer 😉
friesboertje
Er is geen pijl te trekken op die peildatums.
dorpsrandhoeve
Markt en sector moet gewoon even uitzieken van alle strapatsen van afgelopen jaren. Ik zag een tweet van Jalvingh waarin ik toch weer een klein beetje licht aan het eind van de tunnel zie. Maar Ik denk wel dat we misschien voorlopig niet op de 40 cent moeten rekenen, maar als we weer richting de 35/36 gaan gaat het weer makkelijker. Ook kan de melkveehouderij zich dan weer richten op zijn kostprijs die her en der volledig uit de hand is gelopen.
+3
pieta
Daar waar de kostprijs uit de hand gelopen is gaat 35 a 36 cent niet heel hard helpen.
+1
dorpsrandhoeve
Dat weet ik, maar daar kan ik ook niets aan doen. Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook graag weer een dikke melkprijs, dat maakt alles makkelijker. En er kan tijdelijk best een dikke opleving zijn. Maar ik denk dat je er niet op moet rekenen dat dat niet gecorrigeerd wordt in de markt door een daling erna.

Bij mensen die de kostprijs uit de hand hebben laten lopen zal op termijn een structurele oplossing nodig zijn.
jan is hobbyboer
Quote:
@dorpsrandhoeve: Bij mensen die de kostprijs uit de hand hebben laten lopen zal op termijn een structurele oplossing nodig zijn.

Bord kopen, plantjes, vrouw andere baan laten nemen, of zie jij andere oplossingen?
hookwood
Quote:
@dorpsrandhoeve: Ik zag een tweet van Jalvingh waarin ik toch weer een klein beetje licht aan het eind van de tunnel zie.




Geeft idd wat hoop.
Freriks
Quote:
@dorpsrandhoeve: Ook kan de melkveehouderij zich dan weer richten op zijn kostprijs die her en der volledig uit de hand is gelopen.
daar helpt de huidige melkprijs beter. Waar het echt uit de hand is gelopen is het overleven of opgeven.
dorpsrandhoeve
Met deze melkprijs helpt er weinig.
jan is hobbyboer
Quote:
@dorpsrandhoeve: Met deze melkprijs helpt er weinig.

Computerbedrijfje beginnen helpt prima.
+1
de hoef
@jan is hobbyboer
hoe heet da bedrijfje van jou jan
+2
hookwood
@de hoefHobbyboer BV?
+1
erickl
@de hoef
kvk.nl 08116895,zie 3 nrs op dat adres,Mijn excuses;
gezienus
@erickl effe street viewing in haarlo
erickl
@gezienusidd, is daar rustieker en gemütlicher dan bv een holding bv op de decadente zuidas van amsterdam, maar laat die Jan maar lopen.
Frans1
@erickl
Ken je hem of kun je zo goed zoeken
gezienus
@Frans1 heb je geen zoekfunktie dan ?
Frans1
@gezienus
Ongetwijfeld,maar te lui en waarschijnlijk niet nieuwsgierig genoeg 😄
+1
Tommie1

Tijd voor een bakkie te gaan doen Hoef?
Frans1
@Tommie1
Laten we er direct een prikkersbijeenkomst van maken! 😄 @Grasbaal
-1
erickl
@Frans1 valt wel mee met dat zoeken hoor haha, op met name de vorige prikkeborden kon je 't aan zijn berichten wel opmaken. ahw bijna 99% zeker. 't is dat hij 't had over "computerbedrijfje beginnen helpt prima". en daar de hoef erom vroeg dacht ik van zet 't er maar eens neer. ihkv als je het zelf niet doet doet een ander het wel voor je,wellicht niet zo netjes; kende 'm uit de studententijd jaar of zes lang,is alweer dikke twintig jaar geleden.
+6
de hoef
@erickl
allemaal prachtig eric ,maar ik vroeg het aan jan
en nu kies jij ervoor om zijn prive openbaar temaken
persoonlijk vind ik het niet echt kunnen
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: persoonlijk vind ik het niet echt kunnen

Tja, als je wel eens tegen schenen aan schopt en mensen hebben geen fatsoenlijk verweer, dan gaan ze beetje kinderachtig doen, en halen ze er prive dingen bij. ErikKl is blijkbaar ook zo iemand, heeft z'n bek hier nog nooit open getrokken en vind het nu nodig om dit soort dingen te doen. Stoer. Het is niet anders.

Maar als het te gek wordt hou ik er hier gewoon mee op.
+1
duitser
@jan is hobbyboer
maak je geen zorgen Jan. Veur mie blief ie Hobby-Jan
Farmer_
@jan is hobbyboer
Je hebt niks teveel gezegd over je situatie, dus wat maakt het uit, we waren nieuwschierig achter de man hobbyboer.
+6
jan is hobbyboer
Quote:
@duitser: Veur mie blief ie Hobby-Jan

Ik zit met smart op alle felicitaties te wachten. Als iedereen nu toch in mijn prive leven zit te graven kunnen ze ook achterhalen dat ik vandaag precies 20 jaar geleden voor mezelf ben begonnen als computeraar. Beste stap die ik ooit genomen heb in m'n leven. Toen is het grote avontuur echt begonnen, rechtzaak met het NRS, 3 jaar in Belgie achter stel Brazilianen vangen, halve KI wereld geautomatiseerd, met team grootste thuiszorgbedrijf van NL 4 jaar in de lucht gehouden, prachtige dingen, die ik anders nooit meegemaakt had. Alleen koeien melken, hoewel ik denk ik van alle prikkers tussendoor nog de meeste melkbeurten gemaakt heb de afgelopen 15 jaar, is wel een beetje saai daarmee vergeleken, tenminste voor mij. Ik las hier gisteren dat aantal al een stijve kregen van binnenhalen van eerste snit gras, pffffffff. Vandaag kalfjes buiten gezet, da's dan wel weer leuk werk. Alles wat nu nog binnen staat (en ouder dan 3 maanden is) kan op export.
+1
duitser
@jan is hobbyboer
Nou vertel je meer als ik überhaupt vinden kan 😄
spotmelker
Quote:
@jan is hobbyboer: van alle prikkers tussendoor nog de meeste melkbeurten gemaakt heb
Dat zal een close finish worden Jan 😉 Er is i.i.g nog 1 zo'n 'genieter' die ook niet teveel koeien melkt.
jan is hobbyboer
Quote:
@duitser: Nou vertel je meer als ik überhaupt vinden kan

Beter zoeken 😄. Ik heb volgens mij nooit zoveel geheimen gehad, iedereen die het een beetje volgt (en dat zijn er blijkbaar veel meer dan er hier mee typen, de stiekemerds) weten precies hoe en wat, en in de bewoonde wereld wordt ik zo nu en dan ook met hobbyboer aangesproken, dus hier in de buurt weten de meesten wel wie ik ben 😄.
jan is hobbyboer
Quote:
@spotmelker: Dat zal een close finish worden Jan

Ik heb eigenlijk altijd gemolken, niet altijd geleverd aan de melkfabriek, maar zelfs in de minimum dagen nog wel koe of 5 gemolken denk ik. Koeien melken is de hoofdreden dat ik boer geworden ben, 't is een mooi gezicht en hardstikke relaxed klusje, op zo'n grupstalletje een uurtje de koeien melken. De andere dingen die bij het boeren horen kunnen mij steeds meer gestolen worden. Het is niet voor niets dat ik met mijn computer bedrijfje steeds minder in de landbouw doe.
+2
jent
@erickl
Je was vast geen studievriend.....
+1
brabo
@jan is hobbyboer
Is ook niet zo vreemd dat je bekend bent. Als er mij in het dorp een veehouder zou zitten met 15 koeien in de grupstal die er een computerzaakje naast heeft dan zou ik toch ook wel snappen dat het om jou zou gaan.
Maar dat is ook helemaal niet erg. Iedereen hier kan ook wel weten wie ik ben, en dat geeft niet, het behoed je zelfs van rare dingen hier weg te kalken.
KuikenenKoe
Quote:
@brabo: het behoed je zelfs van rare dingen hier weg te kalken.

vindt ik wel leuk om te doen daarom blijf ik kuikenenkoe
KuikenenKoe
Quote:
@jan is hobbyboer: Beste stap die ik ooit genomen heb in m'n leven.

eerst maar gefeliciteerd met jubileum van 20 jaar
je bent er bij mij niet minder om ook al pak je naast koeien melken 3 of 4 ton per jaar
gezienus
@KuikenenKoe we kunnen jouw ook ontmantelen ?
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: het behoed je zelfs van rare dingen hier weg te kalken.

nou......
George
@jan is hobbyboer
Nog al laag bij de grond om iemand hier zijn privé dingen in het openbaar te gooien! Ik was ook op de hoogte door privé berichten van Jan wie hij was maar ik zou het totaal ongepast vinden om iemand hier tegen zijn zin bekent te maken! Ik hoop wel dat Jan gewoon lekker zijn mening blijft geven op dit prikbord anders ben ik alleen een hobbyboer met voor velen een afwijkende mening. 😄
+4
erickl
@jan is hobbyboer
Jan, het was en is zeker niet mijn bedoeling jou (of iemand anders hier) te raken of te krenken, indien wel dan mijn excuses. 'k Gun iedereen het beste. Recente berichten van/omtrent jou waren dermate prikkelend en uitnodigend om meer prijs te geven,of was wellicht al bekend,-was slechts kvk-, ofschoon ik je discussie eraan voorafgaand niet heb gevolgd. Zie 't meer als reclame. Voel me dan ook niet tegen de benen aangeschopt en zoek geen verweer. Lees je reacties meestal graag en met belangstelling. Je hoeft ook geen stiekemerd te zijn om hier mee te lezen toch. En idd ik doe bijna geen bek los, ben ook niet zo vakkundig en bedreven om snel een evenwichtige reactie te geven. Je reactie naar mij vind ik dan wel weer wat typerend. Gefeliciteerd met je jubileum, is knap werk, herinnerde me nog dat je -geloof 't voorblad van- 't agd haalde met de nrs-rechtzaak (,weet afloop zo niet meer) . Hoge bomen vangen veel wind moet je maar rekenen. Ik hoop dat je niet door mij laat wegjagen en blijft reageren hier, wellicht op 'n nog hoger nivo. Mvg erickl.
erickl
@jent
Nooit geen problemen met Jan gehad, integendeel was altijd heel gezellig.
George
@erickl
Ik heb Jan echt een paar jaar gemist op het prikbord en hoop niet dat jij hem nu hier hebt weg gejaagd! Lijkt me inderdaad een erg gezellig type met een boel kennis over van alles wat.
Freriks
Quote:
@jan is hobbyboer: Ik zit met smart op alle felicitaties te wachten. Als iedereen nu toch in mijn prive leven zit te graven kunnen ze ook achterhalen dat ik vandaag precies 20 jaar geleden voor mezelf ben begonnen als computeraar.
Ha Jan, gefeliciteerd met het jubileum. Ik ben zelfs te lui om ahv kvk nummer uit te zoeken wie en wat je bent. Schrijf je hier al genoeg over. Maar goed, een beetje computeraar moet toch weten dat in dit digitale tijdperk niks geheim blijft?
+1
diezel
Quote:
@jan is hobbyboer: Beste stap die ik ooit genomen heb in m'n leven.

Waar ik dan weer zo benieuwd naar ben: Heb jij oorspronkelijk een agrarische opleiding gehad of was je oorspronkelijke opleiding meer de IT-richting?
Verder: Enkel petje af. Wie doet je wat! 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@Freriks: Maar goed, een beetje computeraar moet toch weten dat in dit digitale tijdperk niks geheim blijft?

Als ik wilde dat alles geheim bleef had ik wel een BV op de kaaimaneilanden en hield ik me wel gedeisd op dit soort forums. Het kan me niet zoveel schelen dat iemand publieke gegevens hier neer zet. Enige wat ik dan weer vreemd vind is dat erikkl, die ik schijn te kennen, nooit post en het nu blijkbaar nodig vind om dit publiekelijk te maken. Vandaar mijn wat felle eerste reaktie misschien. Maar goed, voor de rest zal het allemaal wel, ik werk net als ieder ander gewoon voor m'n geld, ben nooit weggekocht, heb geen ouders met een grote boerderij, dus dan moet je gewoon flink werken om zo'n toko in de lucht te houden en de schulden beetje naar beneden te krijgen, veel te verbergen is hier verder niet, er is sowieso niet zoveel hiero, of je moet van ouwe rommel of grote koeien houden. En dat weet inmiddels iedereen hier op het forum wel.

Voor de liefhebbers, de foto's op google earth zijn wel heel erg gedateerd, meer dan 10 jaar oud, geen mestput, geen paardenstal. De streetview dingen zijn wat nieuwer, maar helaas is de pony op de foto er ook al niet meer, tenminste laatste keer dat ik keek stond bruine pony er nog op.
de hoef
Quote:
@jan is hobbyboer: geen mestput

wat moet je met een mestput als je koeien 364 dagen per jaar buiten zijn
jan is hobbyboer
Quote:
@erickl: Recente berichten van/omtrent jou waren dermate prikkelend en uitnodigend om meer prijs te geven,of was wellicht al bekend,-was slechts kvk-, ofschoon ik je discussie eraan voorafgaand niet heb gevolgd. Zie 't meer als reclame.

Dit stukje boeit mij wel. Welke reakties waren zo prikkelend? Ik dacht juist dat ik het laatste tijd weer beetje rustig aan deed na de grandioos verloren discussie over de fosfaatrechten. Die reclame zie ik al helemaal niet trouwens. Ik heb werk zat tot het eind van het jaar en zoek eigenlijk geen werk meer in de landbouw. Zoals hier vandaag al eerder gezegd, koeien melken vind ik heel, de rest van de landbouw kan mij meer en meer gestolen worden. Veel gezeik en weinig verdienen, een slechte combinatie. Jammer dat je niet meer reageert, anders kon je mij dit mooi nog even uitleggen.
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: wat moet je met een mestput als je koeien 364 dagen per jaar buiten zijn

Da's verplicht he, minimaal 9 maanden opslag dacht ik. Kunnen hoop industriemelkers nog wat leren van zo'n hobbyboertje. Bellen ook regelmatig aan eind van de winter of er nog ruimte is. Ruimte zat. Afgelopen jaar zat er maar 200 kuub in (van de 600). Jongvee staat 's winters wel binnen, koeien hebben ook langer dan gehoopt 's nachts binnen gestaan.
+1
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
De notenboom waar staat die 😄
+1
matt
@jan is hobbyboer
Jan kan je co niet eens helpen het prikkebord te upgraden?
hookwood
Quote:
@jan is hobbyboer: de foto's op google earth zijn wel heel erg gedateerd

Er zijn wel andere sites die wat actueler zijn met paardebak en mestsilo 😉
oerne
@hookwood
En een rioolsgoot?
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: De notenboom waar staat die

Midden op het erf bijna, tegenover achterhuis.
jan is hobbyboer
Quote:
@oerne: En een rioolsgoot?

Mooie naam he, geen idee waar die naam vandaan komt. 'De gotte' heet dat ding hier in mooi plat
oerne
Misschien iets met die zuivering te maken? 😉
jan is hobbyboer
Quote:
@matt: Jan kan je co niet eens helpen het prikkebord te upgraden?

Prikkebord werkt prima voor het uitwisselen van prive gegevens, dat moet voldoende zijn. Ik doe alleen maar saaie dingen, doe bijna geen front end (websites en andere schermpjes) zoals dat heet, dus de voorkant. Ben meer van de anonieme achterkant. Saaie boekhoudkundige systemen, en koppelingen met andere programma's. Da's moeilijker, dus leuker, en verdiend (daarom) ook nog beter.
jan is hobbyboer
Quote:
@oerne: misschien iets met die zuivering te maken?

Nee, die sloot is er altijd wel geweest, is wel gekanaliseerd, over ons land loopt de oude sloot, die kun je precies terug vinden als het paar weekjes droog geweest is. Die rioolzuivering is er nog maar jaar of 20 denk ik. Hebben dus nix met elkaar te maken. Heb wel de pijpleiding van Beltrum naar de rioolzuivering door mijn land liggen.
oerne
@jan is hobbyboer
Ondertussen ook al een aardig hoekje verkwanselt aan natuur daar.
erickl
@jan is hobbyboer
Jan, het is meer de manier van aardig luchtig of nonchalant reageren als professioneel it-er, in de trant van wie doet mij wat, niemand doet mij wat, die er toe bijdroegen. bv dat van bord kopen, plantjes, vrouw andere baan laten nemen enz . en alsof computerbedrijf beginnen iets reeels is voor de gemiddelde boer . in deze aardig mindere tijden. Jij kunt toch ook niet als een gemiddelde of representatieve boer gezien worden toch, maar had het wellicht beter kunnen laten gezien de reacties.
De fosfaatrechten discussie hier is grotendeels langs me heen gegaan, in welk kamp men zit zal meestal de opstelling en mening wel bepalen.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@oerne: Ondertussen ook al een aardig hoekje verkwanselt aan natuur daar.

Valt wel mee, ze hebben overloopgebieden gemaakt voor riviertje de berkel. Dat is een prachtig systeem, als die maffe duitsers de sluizen weer eens open zetten na een dag met gigantisch veel regen dan zijn wij binnen dag weer van hoge water af. Erg functionele natuur dus. Vroeger had ik nog wel eens kwelwater in de weide staan als de rivier weer wat dagen achter elkaar in de buitendijk stond. Sinds die overloopgebieden er zijn niet meer meegemaakt. Verder hebben wij in de achterhoek geen gebrek aan natuur. Het wordt verkocht als een toeristisch gebied, hoewel de meeste toeristen het wel een keertje gezien hebben, want behalve veel bomen en groen is hier niet veel te beleven.
jan is hobbyboer
Quote:
@erickl: Jij kunt toch ook niet als een gemiddelde of representatieve boer gezien worden toch,

Ik heb nooit beweerd dat ik een gemiddelde boer ben, gelukkig niet. Ik wil er alleen niet in meegaan dat de intensiveringsslag van de afgelopen 10 jaar de juiste weg is geweest. Ik zie bij veel boeren alleen maar meer werk, meer schuld en een wankel bedrijf dat bij eerste beste crisisje al bijna omvalt. Dat zie ik niet als vooruitgang. Dat ik dan beetje chargeer door over plantjes en ander beroep voor de vrouw te kiezen zijn ze hier wel van mij gewend. Jij moet daar blijkbaar nog aan wennen. Meeste boeren moeten naar toekomst toe toch een keer uit hun ambtelijke tunnel en echt gaan ondernemen, dus niet lijdzaam toezien dat de prijzen laag zijn en naar de bank hollen, maar echt beetje gaan ondernemen. Zij wilden de vrije markt, die is nu eenmaal niet zo lief als het ambtelijke quotumbestaan van de afgelopen 30 jaar.
-1
oerne
@jan is hobbyboer
Zolang er een modaal inkomen aan betaalingsrechten binnen komt heeft t meer met hobbyen te maken dan ondernemen.
erickl
@jan is hobbyboer
Heb je dat ook nooit zien beweren hoor. Ik kan je geen ongelijk geven.Ben het grotendeels wel met je eens, was ook wel wat gewend aan je reacties al die tijd, maar blijkbaar niet genoeg nee. of men is er de ene dag gevoeliger voor dan een andere dag. Dat wil wel eens wisselen.
reality
@jan is hobbyboer
Dat is het voordeel van slechte tijden: laten zien wat je waard bent. In goede tijden kan het iedereen
reality
@jan is hobbyboer
Dat is het voordeel van slechte tijden: laten zien wat je waard bent. In goede tijden kan het iedereen. Wat je in goede tijden doet, is wel bepalend voor de slechte tijden.
+1
pieta
Quote:
@jan is hobbyboer: Meeste boeren moeten naar toekomst toe toch een keer uit hun ambtelijke tunnel en echt gaan ondernemen, dus niet lijdzaam toezien dat de prijzen laag zijn en naar de bank hollen, maar echt beetje gaan ondernemen.

Als je een maal gekozen hebt om producent te zijn waarbij je je werkweek vol hebt heb je weinig andere keuzes als je niet wilt stoppen. Wat zijn jouw ideeën van gaan ondernemen als je een bedrijf hebt met zeg maar 120 koeien met bijbehorend jongvee? In mijn beleving kun je dan niet veel meer als alles zo goed mogelijk doen, zorgen dat je een buffer hebt in slechte tijden en vormt in goede tijden. Zo spannend is het nou eenmaal niet en heeft weinig met ondernemen te maken.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Wat zijn jouw ideeën van gaan ondernemen als je een bedrijf hebt met zeg maar 120 koeien met bijbehorend jongvee?

Geen, dan zit je zo vast als een huis, maar of dat nu een handige keuze is naar de toekomst toe betwijfel ik (en ik denk veel van die boeren zelf ook wel, al zullen de meesten dat nooit toegeven, we zijn immers allemaal stoere hardwerkende kerels die nooit klagen). Velen hebben vanaf 2006 de keuze gemaakt om zich volledig klem te zetten qua werk en financien. Dan heb je dus maar 2 opties, stoppen of dom doordoen.
pieta
Quote:
@jan is hobbyboer: Velen hebben vanaf 2006 de keuze gemaakt om zich volledig klem te zetten qua werk en financien.

Ik denk ook veel niet.
George
Quote:
@pieta: denk ook veel niet

Jawel ook veel wel. Bootje midden op zee weet je wel.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Ik denk ook veel niet.

Je gaf zelf laatst ook aan dat 100 koeien melken en een jong gezin hebben eigenlijk veel teveel werk is. En je bent zelf nog jong, zowel lichamelijk als geestelijk, nog maar een paar jaar zelfstandig boer. Je moet zelf nog bijna 30 jaar tot je pensioen, dat gaat niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk kraken. Je moet beetje fris in je hoofd blijven om het leuk te blijven vinden, en dat is moeilijk zat als er dag in dag uit druk op ligt. En dan heb jij nog het voordeel dat je er financieel warmpjes bij zit, anders geeft dat ook nog extra druk. Geen benijdenswaardige positie als je dat allemaal over je heen krijgt. Hoeveelheid burn-outs in de landbouw kon nog wel eens behoorlijk gaan toenemen.
+1
Pluto
Volgens Dijksma zou anticiperen op de naderende fosfaatregels niet worden beloond. Het is verbazingwekkend hoeveel accountants en veehouders met nauwere contacten met standsorganisaties al weken voor de peildatum op de regels inspeelden .
+2
Frans1
Zij hadden beter in de gaten hoe de rechten van mens werken dan Dijksma,die had alleen veel praatjes waar ze niks van heeft waargemaakt(anticiperen wordt niet beloond!) en is nu vertrokken voor promotie.En met zulke beleidsmakers moeten wij het nu stellen.Wel logisch dat het zo'n puinhoop is geworden,en door politieke spelletjes zoals"het door de sector op laten lossen" kunnen zij nadien hun handen wassen in onschuld
m uut m
Wat een onzin verkondig jij hier pluto. Zijn veel die hierop hebben gegokt en goed hebben gegokt. Dat heeft niets met de standsorganisatie van doen.
+1
Frans1
Je hoeft LTO hier niet te gaan verdedigen,we hebben het hier allemaal kunnen lezen wat onze Wiebren hier verkondigd heeft,dus ook op het verkeerde been gezet door onze Dijksma.Degenen die geluisterd hebben naar wat er door onze organisaties verkondigd is zijn behoorlijk bezeken uitgekomen,vraag onze Jack maar
spotmelker
Quote:
@Frans1: zijn behoorlijk bezeken uitgekomen
Wacht dat nog maar even af, de melkprijs zal niet zo snel stijgen 😉
Erco
@Frans1
Uiteindeljk wist Wiebren het gerust wel eerder dan 2 juli, moet je maar eens bij zijn kennissen en boerenvriendjes kijken, volgens mij is daar vast "goed gegokt"
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Erco: Uiteindeljk wist Wiebren het gerust wel eerder dan 2 juli, moet je maar eens bij zijn kennissen en boerenvriendjes kijken, volgens mij is daar vast "goed gegokt"

Ach, wie dicht bij het vuur zit warmt zich het best. D'r zijn heel veel boerenbestuurders die de datum van 2 juli veel beter uitkomt dan een historische datum, dus dan ben je natuurlijk wel erg oprecht als je toch gaat pleiten voor een historische datum, dat is waarschijnlijk veel teveel gevraagd. Hetzelfde geldt voor grondgebondenheid, je gaat jezelf als bestuurder natuurlijk niet in de vingers snijden. De belangen waren groot, het is geen wonder dat bestuurders als Jeanet Brandsma op tournee gingen door Nederland om iedereen ervan te overtuigen dat hun (idiote) beslissingen toch echt wel het beste voor iedereen waren. Boerenbestuurders zijn ook maar mensen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
76
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
4