Nieuwe rel in de varkenshouderij!

Kijk vanavond naar de schokkende beelden die illegaal zijn gemaakt in de varkenshouderij!Er is een nieuwe rel in Nederland.
Schokkende beelden , welke gekken gaan nu camera's plaatsen en illegaal filmen en dit naar buiten brengen.
Ik snap ook wel dat je soms biggen uit hun lijden moet verlossen maar ja deze wil ik ook niet graag zien op de tv of andere media.

Deel dit topic

Reacties

Nick83
Ik zie op Facebook en Twitter wel eens 's avonds laat boer(in)en bezig met pas geboren biggetjes aan de speen leggen. Dan denk ik: hoe zal da gaan op grote bedrijven met veel personeel? Wat om 5 uur de deur achter zich dicht trekt en de volgende morgen er om 8 uur pas weer is?
cs-agrar
Van loon, het kan zomaar zijn dat iemand bij jou, terwijl jij een foto van je schudder aan het maken was, in de stal ook een camera oid gehangen heeft. Techniek staat voor niets, jij hebt het niet door en wij zitten avond aan avond van loon dairy op youtube te kijken. Nu zullen we dan alleen maar verantwoorde zaken zien en veel kunnen leren, maar er kan ook bij een ander zo'n camera hangen. Als mensen je willen pakken, zullen ze dat doen, en dit ligt binnen de mogelijkheden. Als jij op een mooie zomerdag koekalverij hebt in het land, niet ver van de straat, weet je bijna zeker dat er foto's genomen zijn door passanten.. En als ze kwaad willen, staan alleen die beelden op media, waar jij zelf tijdens de betreffende actie al een hekel aan had.
spotmelker
Quote:
@cs-agrar: Als mensen je willen pakken, zullen ze dat doen

Je durft zo onderhand je kinderen al gen knuffel meer te geven, ze pakken je zo op voor incest. Beetje privacy-wetgeving kan m.i. geen kwaad.
+1
oldhuus
Als je een camera-systeem van de LIDL hebt, bij een inbraak mogen ze er niks mee doen want het ding is niet gecertifcieerd, privacy etc, want er kan dus bewerkte beelden zijn, en een stel criminelen die camera's in je stal ophangen die mogen de beelden uitzenden op televisie, rare wereld.

Net als bij die van der Ploegs, die komen direct met naam en toenaam volop in de media, maar een dronken automobilist niet.
Koeienpraat
We weten inmiddels hoe deze organisaties te werk gaan en dat praat ik zeker niet goed. Maar in alle eerlijkheid; deze beelden, op welke onethische manier dan ook gemaakt, kun je als veehouder toch niet goed praten?
vaak
Welke zender, welk programma?
+4
weurding
Gisteren nog schrijnende beelden gezien van een verdekt opgestelde camera in een verzorgingstehuis, er is nog veel loos in de wereld 😞
delavalboer
Precies, laten we daar beginnen. prioriteiten stellen.
jan is hobbyboer
Volgens mij gebeurd er op een diergericht gerund melkveebedrijf niet zoveel wat niet uit te leggen is voor de camera. Volgens mij hebben de koeien bij ons een heel redelijk leven, zelfs afgelopen dinsdag 😄
jorisdriepinter
Ook dit zal een gerichte actie zijn van de veehouderijhaters. En die zijn er steeds meer.
Roos Vonk, M. Thieme etc. gaan echt niet meer stoppen. En ze gaan winnen. Dat gevoel hebben ze en gaat ook gebeuren. Wij als veehouderij sectoren kunnen dit niet meer keren. De maatschappelijke discussie is zo vergiftigd door deze partijen dat een steeds grotere groep nederlanders echt denkt dat veehouderij een verderfelijke sector is. De jeugd wordt echt opgevoed met dit idee. Kijk hoe er les over wordt gegeven.
Politieke partijen nemen deze mainstream gedachtengang ook over. Ze kunnen de mening van de meerderheid(hoe weerlegbaar onjuist ie ook is) niet meer negeren.
De overheid gaat, aangestuurd door de politiek, hier ook gewoon in mee.
Wetenschappelijke feiten worden als meningen terzijde geschoven.
Beleid is gestoeld op emoties van het grote publiek aangewakkerd door de pvv van de boerenhaters.
Minder,minder,minder, maar dan bedoelen ze veehouders!
Pluto
Tja de vrije marktwerking, eerst de euforie dan het besef en daarna de afschuw. Dan de Kamervragen met de eeuwige uitleg over immuniteit van de dit veroorzakende regelgever. Dan de berusting .
Toen de kamer de besluiten nam om de veehouderij af te breken waren de leden bij hun volle verstand volledig op de hoogte van de gevolgen en niet onder invloed van wat dan ook!!.
spotmelker
Quote:
@Pluto: de leden bij hun volle verstand
Verstand? Waarvan dan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's biggen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN