Vloer kiezen

Moeten nu kiezen welke vloer het wordt. Meadofloor of Eco vloer. Uiteraard beweren beiden de beste te zijn. Andere opties hebben we eigenlijk uitgeschakeld. Best lastig om te besluiten.

Deel dit topic

Reacties

DeBoerin
Tot zover een verstandig besluit maar waarom kun je niet kiezen ?
pa
Beiden zien er professioneel uit. Prijstechnisch geen groot verschil. Wie houdt zich het best door de tijd heen?
DeBoerin
Ik heb je een PB gestuurd.
+2
pa
@DeBoerinheb het gelezen bedankt en je hoort een keer de uitslag
vofjagtenberg
We werken hier sinds 5 maanden met de eco vloer. Bevalt uitstekend. Alleen gaan ze af en toe zo te keer, dat ze er een rubber blok uitlopen ( ongeveer 1 keer per maand). Het rubber blok vinden we altijd terug, maar de kleppen trappen ze dan de mestkelder in.
Weet niet of bij de meadowfloor de poten voldoende slijten door het grote oppervlak aan rubber of passen de poten zich daarop aan?
de hoef
Quote:
@vofjagtenberg: maar de kleppen trappen ze dan de mestkelder in.

dus weer amoniak ruimte bij kopen
+1
Frans1
Quote:
@de hoef: dus weer amoniak ruimte bij kopen

Kan niet meer.. Nieuwe PAS-melding doen? 😄
Frans1
Ga hier voor de G3 van Swaans, lijkt mij het meest degelijk en lijkt het meest op de bestaande situatie dus het minst kans op voorkeur bij de koeien
DeBoerin
G3 of G3.1 ? G3.1 De hoeveelheid water dat verneveld moet worden is 10 liter per koe per dag, met geijkte watermeter. Dat is toch 3,6 m3 mest extra per koe/jaar
Frans1
De G3.brede roosterbalken met afsluitklep,geen verneveling erbij.
Melkveehouder6
@Frans1volgens mij voldoet deze niet meer aan de nieuwste amoniakeisen? Tenminste in Brabant niet....
Frans1
Quote:
@Melkveehouder6: Tenminste in Brabant niet....

Maar goed dat ik daar dan niet zit 😄 Max zit op 11 kg en daar zit die Swaans volgens mij ook op
+3
robotboertje
Werken nu 13 maanden met Ecovloer; zijn erg enthousiast. Hebben in die 13 maanden 3 keer een cassette los gehad, de mestmuis vindt dat wel wat vervelend, die staat dan zo scheef; verder herstellen koeien die op de roosters (daar zitten ook wat groepen) zoolzweer oplopen super en genezen volledig als we ze naar de ecovloer doen, waar dat hier op puur beton nog wel s lang duurt of niet lukt. Kortom; kost wat maar dan heij ok wat... het alternatief waar jij ook over denkt is ons destijds aangeboden, maar wij waren van mening dat zoiets belangrijks maar door een ander uitgeprobeerd moet worden; mocht het een flop worden en de toko over de kop gaan, zit jij daar met je vloertje in de maag (of in de stront).

Succes ermee!
Jos1980
Hier Animat echt topvloer kan prijstechnisch zeer goed mee en nooit glad ook niet bij scherp drogende weer. Ik was pas bij een boer met ecovloer in zeer open stal en die had gewoon contant 2 koeien in strohok ivm gladheid
DeBoerin
Quote:
@Jos1980: boer met ecovloer in zeer open stal en die had gewoon contant 2 koeien in strohok ivm gladheid

dat lijkt me sterk, vertel...
moduulbouw
Boerderijverhaal. De ECO is langstlopende emissiearme vloer met tot nu toe de meeste gebruikers. Als hij zo slecht is zou je dat niet hebben.
Jos1980
Die vloer was gewoon glad ondanks sproeier op mestrobotjes. Tochtige koeien schuiven dan gemakkelijk uit. Is bij onze vloer met volledig rubber absoluut niet
DeBoerin
Quote:
@Jos1980: Die vloer was gewoon glad ondanks sproeier op mestrobotjes. Tochtige koeien schuiven dan gemakkelijk uit.

Wij hebben nu bijna 6 jaar ervaring met ECO-vloer en durf te stellen dat de vloer niet onder doet voor een gewone roostervloer wat betreft beloopbaarheid.
arjan_kok
Heb ook een stuk van zonder cassettes , beloopbaarheid is echt top , mestdoorlaat is echt flop op gedeelten waar de droge hopen gemest worden en in kalfhok moest ik alle rubber blokken met 4 rvs schroeven vastzetten omdat kalveren er met hun poot in klem raken en het blok dan eruit trekken , maar in de druk beloopte routes is het absoluut top de prijs ook trouwens
DeBoerin
Quote:
@Jos1980: Die vloer was gewoon glad

Vind het nog steeds jammer dat ik een paar jaar geleden geen camera bij me had anders was het vast een youtube hit geworden: Voerhek staat vol koeien, een stierige koe is in draf zijn extra rondje aan het maken als zij de mestrobot tegen komt. Kan eigenlijk geen kant op dus wat doet ze : geeft gas bij en springt over de robot heen , landt netjes op 4 poten en gaat verder met haar rondje. En dan zeg jij dat de vloer "gewoon glad" is.
Jos1980
Wij kwamen gewoon bij deze boer naar een fokstier kijken en dus ook de moeder die op stal stond. We liepen tussen de koeien op deze vloer waar alle groeven vol zaten met mest. Deze boer had een lely mestrobot met sproeier en diepstrooisel met dikke fractie en de boxen waren toen wij er waren best leeg vond ik. De boer vertelde ook dat hij best vaak koeien in zijn strohok moest doen vanwege ongelukjes op de vloer. Dat vond ik erg tegenvallen voor een vloer van 140 euro per m2
Dat is ook de enige plaats waar ik deze vloer gezien heb zoals ik al zei hebben wij 3 jaar geleden een proefstal gebouwd met Animat volledig rubber waar wij erg tevreden over zijn
brabo
Quote:
@Jos1980: Animat volledig rubber

hoe doe je de mest er afschuiven dan?
Jos1980
@brabo
Met vaste mestschuiven ( nou ja niet helemaal vast voor de lolbroeken onder ons)
boerderij.nl/Rundveehouderij/Foto-Video/…
Ff knippen plakken denk ik ben niet zo ervaren met prikken hier
brabo
@Jos1980
ziet er goed uit Jos. Mooie stal, alleen ben ik niet zo'n fan van dat feed-first systeem.
Hier ook animat rubber op de roosters, maar dan op de meeste plekken gewoon met roosterprofiel. Nu na zo'n 12 jaar toch wel wat schade doordat ze in de zomer iets bol gaan staan en dan de mestrobot er achter blijft haken. In het gedeelte waar de vloer met volledig dichte matten is bedekt totaal geen problemen. Hier en daar zelf een sleuf in gezaagd en dat werkt perfect.
+1
Jos1980
@brabo
Dank je wij zijn er ook erg tevreden over. Ik hoop dat ze hier ook 12 jaar liggen dat is al weer een hele tijd
Frans1
@Jos1980
Bij de robots heb jij ook Swaans roosters liggen als ik het goed zag?
Jos1980
@Frans1
Ja dat klopt hier wordt door al het hekwerk niet geschoven. In de selectieruimte waar dan minder gelopen wordt geeft dit meer problemen met de mestdoorlaat. Maar met robotje met water lijkt me dit een goede maar prijzige vloer.
henkes
Gewoon roosters doen inplaats van die dure troep
+1
hookwood
Dan zal er een luchtwasser op moeten.....
pa
Zijn we wezen kijken. Klinkt heel interessant maar hoe zit dat met de werking bij ruime ventilatie?
brabo
@pa
dicht maken is meestal makkelijker dan open maken
+1
Frans1
Quote:
@henkes: gewoon roosters doen inplaats van die dure troep

Jij hebt je er duidelijk nog niet in verdiept
hookwood
Ik had altijd een halve meter dichte vloer achter het voerhek, daar liep nooit een koe natuurlijk maar nu er ligboxen op het voerpad staan hebben ze wel de ruimte om daar te lopen. Zeker de koeien die iets gevoelig zijn lopen daar liever dan op de roosters. Koetechnisch hebben gewone roosters dan ook niet mijn voorkeur.
Boerman
Binnenkort kun je op de open dag van de dairy campus een nieuwe vloer zien.
De blue label sleuvenvloer .
Het lijkt mij een mooie vloer.
martijnham
Wij hebben ook een eco vloer gekocht voor de nieuwe stal. Ik vind het een van de betere vloeren. Maar de ervaring heb ik nog niet.????
pa
Iedereen bedankt voor de reacties. Het verbaasd me een beetje dat er niemand min of meer spijt heeft van de gemaakte keuze. Misschien is dat ook wel positief omdat het een bewijs is dat iedere vloer eigenlijk goed is.
Onze keuze is nog niet gemaakt. Wordt vervolgd
tok achterhoek
Gewoon roosters erin, luchtwasser er in hangen en klaar. Ben je ook meteen klaar voor de toekomst. En je hebt tevens goede bemesting voor het gras.
En het belangrijkste, het is diervriendelijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
18