Dierenbescherming wil werkgroep kalf bij de koe

De dierenbescherming blijft doordrammen:

De Dierenbescherming vindt dat er een werkgroep ingesteld moet worden die op een rij zet wat de voor- en nadelen zijn van het houden van het kalf bij de koe en die beziet hoe de melkveehouderij zo aan te passen dat het kalf wel bij de koe kan blijven.

In de melkveehouderij wordt het kalf direct na de geboorte bij de koe weggehaald en moederloos opgefokt, omdat de melkveehouder alle melk aan de zuivelindustrie wil verkopen. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gevraagd wordt binnen een half jaar met een plan van aanpak te komen voor het houden van het kalf bij de koe.

"Dat moederloos opfokken is een hele prestatie, en de Dierenbescherming gaat er vanuit dat melkveehouders goed voor de kalveren zorgen. Maar daarmee is dit niet minder tegennatuurlijk", zegt programmamanager Bert van den Berg van de Dierenbescherming. "De melkveesector er verstandig aan de zorgen uit de samenleving serieus te nemen en constructief mee te werken aan zo’n plan van aanpak. De huidige melkveehouderij is er niet op ingericht om het kalf bij de koe te houden, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is."

bron: Dierenbescherming

Deel dit topic

Reacties

+3
familie pelle
Ik denk en hoop dat de samenleving ons serieuzer neemt dan al deze uit de werkelijkheid gestapte organisaties
zeppmann
Alleen al de toon in het bericht voorspelt weinig goeds.
Grasbaal
Deze zin is al zo negatief:

Quote:
@Grasbaal: In de melkveehouderij wordt het kalf direct na de geboorte bij de koe weggehaald en moederloos opgefokt, omdat de melkveehouder alle melk aan de zuivelindustrie wil verkopen.
+1
janv
Nooit aan meewerken,ze nemen de burger en boerenstand niet eens serieus.
+2
Freriks
30-50% kalversterfte zoals in de Oostvaardersplassen is lekker natuurlijk.
Misschien is het voor de dierenbescherming ook wel verstandig om eens serieus te luisteren naar de professionals die elke dag in de weer zijn om kalfjes gezond groot te krijgen.
Deutzrijder
Als ze er dit door willen drukken,dan met zijn allen naar Den Haag
+1
DJ-D
Bert is goed in propaganda maken.
Zolang de dierenbescherming geen actie onderneemt in de oostvaardersplassen is het mij wel duidelijk dat ze niet uit zijn om zogenaamd dierenleed te bestrijden, maar graag meer donateurs en geld willen verdienen door tegen boeren te schoppen. Veel boeren en vooral belangenbehartigers trappen in al die propaganda en gaan zelfs met ze samenwerken. Het is een actiegroep. Nvwa pakt misstanden als die er zijn in de agrarische sector aan.
-1
Dre van Helmond
In Nederland is geen plaats voor natuurlijk gedrag.
Ook de Oostvaardersplassen zijn geen natuurlijke omgeving.
Misschien word het tijd om onze koeien eens los te laten op het binnenhof en de dierenbeschermers het laten oplossen.
+1
de hoef
Pak dan een koppeltje blondes of limosien
+1
pieta
Quote:
@de hoef: een koppeltje blondes

Ik denk dat ze daar met een koppeltje blondjes wel raad weten. 😄
+2
danielle-hekman
Ik was hier gisteren ook bij aanwezig. We hebben erg leuke en verassende gesprekken gehad met burgers. Er waren zelfs 2 mensen die na informatie van mij over de werkwijze van partij voor de dieren hun stem hier niet meer op uit brengen. (toch nog wat bereikt) Ik vond het heel jammer van de nos dat ze een pvdd gekleurd verslag uitbrachten. De hele dag op 5 minuten na Marianne thieme niet gezien...Wie komt er uitdrukkelijk in beeld....En er is een reportagen van een boer die de kalfjes wel bij de koe laat..... En een klein stukje geknipt door de nos waar wij zeker niet goed uit de verf kwamen... Valt mij erg tegen van de Nos!!
arjan_kok
NOS is al langer zo rood als een kroot
+2
Boerderie
Zo gaat dat Daniëlle,
Heb zelf ook enige ervaring met creatief knip&plak werk 😉 . Houd dit altijd in gedachten bij andere onderwerpen die je voorgeschoteld krijgt, objectiviteit is vaak ver te zoeken.
Dre van Helmond
Rood heeft geen geld maar verkoopt beter!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , koe , kalveren , kalf , melkveehouders , melkveehouder , zuivelindustrie en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1