#Fosfaatrechten worden vrij verhandelbaar

Uit de brief prikkebord.nl/topic/89912/

Ik ben voornemens om de overdracht van fosfaatrechten voor melkvee op
vergelijkbare wijze te regelen als de bestaande praktijk voor de overdracht van varkens- en pluimveerechten. Dat wil zeggen dat vraag en aanbod in de vrije markt bij elkaar komen. RVO.nl registreert de hoeveelheid rechten per melkveehouder. Overdracht van rechten moet in het register van RVO.nl worden opgenomen.

Na elk kalender jaar wordt beoordeeld of een melkveehouder over voldoende fosfaatrechten beschikt om zijn fosfaatproductie van melkvee te verantwoorden, vergelijkbaar met de controle en handhaving van dierrechten voor varkens en pluimvee.

Deel dit topic

Reacties

+1
fendt711variotms
Wat een kutoplossing , ze hadden gewoon de plaatsingsruimte onder bedrijf moeten nemen
+1
jg
Er zal veel geld geboden moeten worden , anders heeft geen enkele ondernemer trek om te verkopen. 10 % Afroming bij handel nodigt uit tot het afwachten van de generieke korting van 4 tot maximaal 8 % en daarna pas verkopen.
+1
Teunis D
Zo als ik het lees, blijft het daarna ook en wordt het toegekend bij intekening. Wachten heeft dan geen zin.
Nick83
Wa maakt het uit voor de verkoper? De koper moet die 10 % er uiteraard gewoon bij kopen... Met andere woorden: de koper betaald de rekening voor 10 delen en krijgt maar 9 delen bijgeschreven. Lijkt me.
+1
ruud
Volgens mij heb je in 2017 nog 4 - 8 % meer te verkopen dan een jaar later. En de afroming blijft hetzelfde: 10%.
KuikenenKoe
Quote:
@ruud: nog 4 - 8 %

wordt in de handel meestal al in prijs verwerkt dus maakt voor prijs vorming niks uit
jg
Als de afroming blijft.
AJ oet Twente
Ik lees geen einddatum , zijn ze wel fiscaal aftrekbaar ?
Door de 10 % afroming ,is jaarlijkse lease niet mogelijk.
Om geen boete te krijgen ,heb je wel 5 % extra rechten nodig om aan het eind van het jaar goed uit te komen .
Grasbaal
Zodra de regelgeving op papier staat en wettelijk is vastgelegd, de handel in rechten beginnen. De randvoorwaarden zijn nu duidelijk. Hoewel de Tweede Kamer er nog naar moet kijken, klinkt er vertrouwen bij de betrokkenen dat dit een plan is wat de goedkeuring kan wegdragen. 'Zodra die wet er is vanaf 1 januari kunnen melkveehouders de rechten gaan verhandelen. Er zijn natuurlijk afgelopen jaar ook bedrijven gestopt. Die krijgen nog wel rechten en die rechten komen dan vrij. Ook zijn er bedrijven die al wilden stoppen en gewacht hebben. Hoe dit in de praktijk gaat uitpakken moet zich nog uitwijzen', legt Piet Boer uit.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , melkvee , melkveehouder , dierrechten , fosfaatproductie , fosfaatrechten en pluimveerechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
64