LTO opent meldpunt voor 'onterechte' kortingen en boetes

LTO Nederland heeft een meldpunt geopend voor boeren en tuinders die geconfronteerd zijn met onterecht hoge kortingen of boetes als gevolg van administratieve fouten. LTO wil na 26 februari alle klachten bundelen en vervolgens aankaarten bij beleidsmakers en handhavende instanties.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
O ik dacht even dat ik te snel me lidmaatschap opgezegd had. Lijkt ook te mooi om waar te zijn. Dat ze voor de boer gaan strijden om de korting en boetes ongedaan te krijgen. Ze gaan het allen even melden.
+1
pa
Niet opzeggen. Maar zien dat je in het bestuur komt. Kun je mee helpen dingen te sturen.
+5
meelezer10
Ik zal eens proberen mijn eigen bedrijf goed te sturen. Als dat nou niet meer lukt ga ik bij lto in het bestuur. En kan ik dingen voor andere boeren gaan regelen.
KuikenenKoe
Quote:
@pa: Maar zien dat je in het bestuur komt.

een beetje een drogreden
dan zou je ook geen kritische noot bij van dam zijn beleid kunnen zetten
omdat je het dan zelf maar moet doen
als iemand opbouwende kritiek op mij heeft is het een rare reactie om te zeggen: doe het dan lekker zelf
als de bank bij ons over verbeterpunten begint en ik er standaard zo op reageer kom je met elkaar ook niet verder
ikzelf beschik niet over bestuurlijke/politieke kwaliteiten maar hun beslissingen bepalen wel mijn situatie
dat wil dus niet zeggen dat ik hetzelf beter zou doen waarschijnnelijk slechter
kanniewaarzijn
Ja, en het feit dat het woord "onterechte" tussen aanhalingstekens staat zegt ook al genoeg!
+18
Wiebren
Ja het lult weer lekker heren, het zal je maar overkomen dan piep je wel anders.
Alleen thuis zitten en op de overheid schelden, daar verander je wat mee!

Van die onterechte of onevenredig kortingen en boetes zijn er jaarlijks nogal wat.
Voor een slordigheidje of klein foutje krijg je soms dikkere boetes dan wanneer je iemand wat aandoet.
Ik krijg er jaarlijks verschillende langs en m'n collega's ook. Vrij vaak zijn ze op te lossen of wordt de boete gematigd. Veel mensen weten dat niet of kennen niet de juiste mensen. Ik ken genoeg voorbeelden die decennia contributie kunnen betalen van de verminderde korting of boete.
+1
Twentsch Land
Als je soms zo hoort en leest zijn de boetes idd vaak buiten proporties ..... waarom is de overheid voor de landbouw/veehouderij zulke enorm hoge boetes gaan opleggen, wat is de reden dat het vaak zwaarder wordt gestraft dan idd wanneer je iemand iets aan doet ?
Nick83
Quote:
@Twentsch Land: Als je soms zo hoort en leest zijn de boetes idd vaak buiten proporties ..... waarom is de overheid voor de landbouw/veehouderij zulke enorm hoge boetes gaan opleggen, wat is de reden dat het vaak zwaarder wordt gestraft dan idd wanneer je iemand iets aan doet ?

Omda boeren het gemakkelijk slikken en zomaar betalen. Boeren zouden eens wa vaker een serieuze advocaat in dn arm moeten nemen. Kost wat, maar kan je soms heel veel opleveren...
cs-agrar
Quote:
@Twentsch Land: wat is de reden dat het vaak zwaarder wordt gestraft dan idd wanneer je iemand iets aan doet ?

Zorg dan dat de controlerende persoon niet meer kan praten...
MTSTAMMINGA
[quote]@Wiebren: Ik ken genoeg voorbeelden die er decennia contributie van kunnen betalen[/quot

Zo heeft LTO een boel geld indertijd verdiente voor de verplaatst uit de Rottigemeente
tonny60
Wat te zeggen van Hof van Saksen.....
Wiebren
Vanwege die paar sjoemelaars die het voor iedereen verpesten. En vanwege de toeslagrechten
meelezer10
Quote:
@Wiebren: paar sjoemelaars die het voor iedereen verpesten

tja als er iedere keer uitzonderingen op de regel worden bedongen zoals de foefelbex. (ja george vind het wel een mooi woord) Dan wordt de mogelijkheid om te frauderen er wel heel dik boven opgelegd. Met als gevolg strengere controles en hogere boetes.
George
Quote:
@meelezer10: foefelbex. (

In het Buuls is het foetelen en is het dus de Foetelbex. 😄
En da ist. 😄
+3
spotmelker
Quote:
@meelezer10: de mogelijkheid om te frauderen
Ook als alles keurig volgens de regels gedaan is komen sommige bedrijven helemaal scheef uit en dankzij die destijds o zo "populaire" minister Veerman staan daar bestuurlijke boete's op die je eerst moet betalen/wordt ingehouden voordat je bezwaar kan maken. Het zit gewoon in het verkeerde juridische straatje waardoor het voor de overheid heel makkelijk incasseren is.
meelezer10
Quote:
@George: Foetelbex. En da ist.

George - 2 dagen geleden

@meelezer10
Voor de foefel BEX

topic 89136
Wiebren
@spotmelker
Dat is ook een van die dingen waarvan veel mensen denken dat het niet anders kan Herman. Een boete hoeft niet in ieder geval al betaald te worden voor het besluit gevallen is. Vaak komen mensen te laat in actie.
Neem het mest uitrijden wat straks (vast een keer) begint. Als je van de NVWA een proces verbaal (soms zelfs waarschuwing) krijgt moet je direct reclameren als je het er niet mee eens bent. En foto's (laten) maken. Eventueel hogerop zoeken bij de bazen van de inspecteurs als het zwaar onterecht is. Want de NVWA is verplicht zulke zaken ook aan RVO te melden. Die waarschuwing of proces verbaal (met een boete van paar honderd euro of meer) lijkt wel mee te vallen, maar als je later gekort wordt op de toeslagrechten ben je te laat als je het niet direct hebt aangekaart.
-2
kanniewaarzijn
Quote:
@Wiebren: Eventueel hogerop zoeken bij de bazen van de inspecteurs als het zwaar onterecht is. Want de NVWA is verplicht zulke zaken ook aan RVO te melden.
Dit is allemaal symtoombestrijding. LTO had zich allang in moeten zetten voor het basisprobleem: de ondeugdelijke mestwetgeving, DAN ben je pas met belangenbehartiging bezig. Maar goed, we weten allemaal dat die ondeugdelijke rotzooi juist bij de Z(LTO) vandaan komt en niet zonder reden. Goed beschouwd zou iedereen die buitensporige boetes krijgt, die bij de veroorzaker moeten claimen: de Z(LTO)!!
kanniewaarzijn
Quote:
@Wiebren: Vanwege die paar sjoemelaars die het voor iedereen verpesten
En hoe kan het ook alweer dat er zoveel sjoemelaars zijn??
Wiebren
Hoe kan het toch dat je verhaal zo weinig bijval krijgt @kanniewaarzijn ?
Waarom richt je je niet op het neerzetten en onderbouwen van je standpunt in plaats van het continu afgeven op anderen? Zoals ik het hier op prikkebord beleef zie ik van jou geen enkele poging om in gesprek te komen, anderen te vragen hoe ze er over denken, je te verdiepen in hoe het beleid tot stand gekomen is, wie er invloed op hebben, proberen draagvlak te vinden. Dat is toch wel de basis van belangenbehartiging.
Ik kan het natuurlijk over het hoofd zien of bevooroordeeld zijn. Roepen en anderen de schuld geven heeft meer van alleen actievoeren vanachter de eigen pc, het illustreert onmacht. Heb je echt een punt en wil je echt dat er wat verandert?
kanniewaarzijn
@WiebrenEn weer niets over de inhoud, Jammer!
gerrie-hul
@WiebrenVraag je jezelf wel eens af dat tijdens de onderhandelingen veel water bij de wijn word gedaan als het om boeren gaat Dat mis ik in deze Boeren zijn overgelaten aan de onderhanderlaars waar geen grip op is door de boeren Besluiten staan vaak vast naar de onderhandelingen Dan krijg je vaak de uitspraken het meest haalbare waar je dan grote vraagtekens bij kunt zetten Hier ontstaat vaak de onvrede
pieta
@kanniewaarzijn
Niet verkeerd bedoelt maar op welke inhoud moeten we reageren? Ik heb het voorheen ook een paar keer geprobeerd bij jou. Het komt toch een beetje neer op dat ik er de ballen niet van snap wat je wil zeggen. Dus je zult met betere uitleg moeten komen of je zit er ver naast.
+5
Wiebren
@gerrie-hul
Mooi dat je het vraagt Gerrie, want dat gebeurt niet vaak.
Weet je, als je alleen kunt beslissen of alleen met mensen hoeft te onderhandelen die het met je eens zijn, dan loopt het gemakkelijk. Ik werk sinds 2008 bij LTO en kwam eigenlijk rechtstreeks 'uit de stal'. Het gat met de praktijk en Den Haag is enorm en is alleen maar groter geworden. Toch probeer ik bij alles voor ogen te houden wat het effect voor de praktijk is. Je mag het ambtenaren navragen, ik laat tot vervelens toe vaak zien welke effecten beleid hebben, welke kosten er bijkomen, hoe mensen regels omzeilen etc.

Wel blijven we zoveel mogelijk in gesprek omdat weglopen eigenlijk nooit wat oplevert. Heel soms wordt het overleg gestaakt, soms is er een actie zoals met die laarzen in 2014. Boeren vonden het maar slap, terwijl Dijksma uit haar vel sprong. Meestal proberen we er toch wat uit te slepen, als er over je wordt beslist is het vaak nog beroerder. Blijft voor boeren wel heel moeilijk te volgen wat nu het LTO-effect is in beleid, thuis lijkt het overzichtelijk omdat je amper ziet wat anderen vinden. Via werkbezoeken krijgen leden wel eens een indruk van ambtenaren, politici, natuur&milieu-organisaties, lobbyisten uit andere sectoren e.d. Die zie je alleen als lid nooit, je leest hooguit wat in de krant. Vaak verfrissend, want bijna nooit hoor ik "die snapt wat van de praktijk". Dat is echter wel waar mijn werk op focust, van de 17 miljoen Nederlanders weten misschien wel 15 miljoen amper meer iets van landbouw. In Brussel is het nog erger. Gister in Brussel gezeten met 6 ambtenaren van 4 departementen, alleen een Ier die wel eens op een boerenbedrijf was geweest.
Freriks
@kanniewaarzijn de pot verwijt de ketel. Maar kennelijk ben je ook niet in staat om een inhoudelijke reactie te begrijpen. Brand maar weer los.
+1
kanniewaarzijn
Quote:
@pieta: ik er de ballen niet van snap
Het is zo simpel, dat het daardoor blijkbaar moeilijk wordt. We weten allemaal dat er verschillende leefwerelden zijn: anorganisch, organisch plantaardig en organisch dierlijk. Mineralen die in deze leefwerelden voorkomen zijn onderhevig aan chemische processen; omzettingen van anorganisch gebonden naar plantaardig gebonden en van plantaardig gebonden naar dierlijk gebonden mineralen (en alle gradaties daar tussen in). Deze hebben door hun omzettingen niet meer dezelfde waarden, maar wisselen per reactie. Daar hebben we het enige tijd geleden ook al over gehad met dat verhaal over ijzer (als je een kilo ijzer hebt die begint te roesten, dan kan hij daarna wel 1100 gram wegen door het gebonden zijn met zuurstof. Als je dan een ijzerbalans wilt maken, zal je aan de ene kant van de balans 1 kilo moeten leggen en aan de andere kant 1100`gram; alleen dan heb je aan beide kanten evenveel ijzer). Je kunt dus een kilo van een bepaalde stof niet zomaar gaan gelijktrekken met een kilo van een andere stof als die uit die ene stof gemaakt is, maar dat zal je in een bepaalde verhouding moeten doen, afhankelijk van de reactie. Jij was het daar toen mee eens, maar vond om (voor mij) onduidelijke redenen dat dat bij N en P niet hoefde. Kun je me uitleggen waarom dat bij N en P niet zou hoeven? In de mestwet komen daar nl. alle problemen vandaan; de balans wordt gelijkgetrokken op kilo's stof, zonder dat er rekening wordt gehouden met chemische reacties. Dan krijg je vanzelf de situatie dat er aan de ene kant tekorten ontstaan en aan de andere kant overschot. Deze absurde situatie bestaat nu al bijna 20 jaar, met alle negatieve gevolgen voor de landbouw.
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijnNog een toevoeging: bij de omzetting van anorganisch gebonden N of P naar plantaardig gebonden N of P ontstaan de tekorten en bij de omzettingen van plantaardig gebonden N of P naar dierlijk gebonden N of P ontstaan de overschotten. Strikt genomen is er dus geen mest"probleem", en zijn er miljarden voor niets uitgegeven.
pieta
@kanniewaarzijn
Als je rekent in N en P dan reken je in met elementen in een vast gewicht. Bedoel jij te zeggen dat bijv de hoeveelheid P in melk aan andere elementen gebonden is dan in mest dus niet beide in de vorm van fosfaat P2O5? Die vergelijking van ijzer die je maakt snap ik wel. Maar dan vergelijk je ijzer met ijzeroxide. Ga de hoeveelheid Fe bepalen dan is dat in beide gevallen evenveel.
kanniewaarzijn
Quote:
@pieta: . Ga de hoeveelheid Fe bepalen dan is dat in beide gevallen evenveel
Klopt, maar in het ene geval haal je dat uit 1000 gram en in het andere geval uit 1100 gram. Je moet er niet zo moeilijk tegenaan kijken: uit een kilo roestig ijzer zal jij nooit een kilo zuiver ijzer halen. Je hebt ook geen kilo ijzer nodig om een kilo roestig ijzer te maken, dan kun met minder ijzer toe. Dit gebeurt in de landbouw ook, hoewel het veel abstracter is. Als je bij de vergelijking ijzer-ijzeroxide de kilo's niet gelijkwaardig op kunt tellen, kun je dat bij N en P ook niet. Dat blijkt ook al jaren uit de praktijk; bij de omzetting van anorganisch gebonden naar plantaardig gebonden komt men mineralen tekort (akkerbouw, extensieve veeteelt), terwijl bij de omzettingen van plantaardig gebonden naar dierlijk gebonden er enorme overschotten ontstaan, hoe intensiever hoe groter de overschotten (minassaldi, bex-voordelen). Wat onze "deskundigen" aan het doen zijn is met één woord samen te vatten: kleuterklasgeklungel (leuk woord voor galgje).
Frans1
Quote:
@kanniewaarzijn: leuk woord voor galgje

Neem aan dat je scrabble of wordfeud bedoelt 😄
spotmelker
@kanniewaarzijn@ pieta Wellicht ten overvloede maar nog éénvoudiger; 3 x 4 = 12 en 4 x 3 ook. Op basis van ramen tellen kan je in theorie van 3 huizen met 4 ramen 4 huizen met 3 ramen maken. Omgekeerd ook. In beide gevallen 12 ramen in totaal dus sommetje op papier klopt. In de praktijk kom je in het eerste geval een (raamloos) huis tekort en in het 2e geval hou je een (raamloos) huis over. Kortom op papier reken je iets perfect kloppend uit wat in de praktijk helemaal niet kan. @ kanniewaarzijn geeft terecht aan dat je de tussenliggende reactie dus niet mag negeren. Verder denk ik dat 'makelaars' zoals v/d Broek en Lentjes veel in deze 'huizenhandel' deden en zich in tegenstelling tot de berichtgeving zich grotendeels aan de voorgeschreven rekenregels hielden.
kanniewaarzijn
@spotmelkerIn de landbouw hebben we te maken met een "open systeem" zoals PROF.DR.ING Oenema zo mooi verwoord heeft. Juist door dit "open systeem" kan dit geblunder zo lang in stand blijven. Extensieve bedrijven (en akkerbouwers) vullen hun tekort aan bemesting aan uit de bodemvoorraad (zolang het nog duurt), terwijl intensieve bedrijven de mest die niet op papier staat maar er in werkelijkheid wel is, gewoon over het land uit kunnen rijden. Buiten het systeem om. Het zou de "deskundigen" (die hun zakken zitten te vullen op onze kosten) sieren als ze eens achter de computer vandaan zouden komen en in de praktijk gingen kijken wat er in werkelijkheid gebeurt.
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijnNou Pieta, ga je het nu weer negeren? Uitleg is duidelijk lijkt me zo. Ik heb sterk de indruk dat je het niet WILT snappen. Net als Wiebren trouwens, die ook al zo oorverdovend stil is.
pieta
@kanniewaarzijn
Ik ben me aan het bedenken geweest wat ik er op moet zeggen en ik zou het gewoon niet weten. Die vergelijking met ijzer is me geheel duidelijk maar hoe ik dat moet zien bij N en P blijft mij onduidelijk. Ik kan het gewoon niet beoordelen. Wellicht heb je (of jullie) gewoon gelijk.
pieta
@kanniewaarzijn
Ik heb je trouwens de vorige keer ook al niet genegeerd maar gezegd dat ik het niet plaatsen kan hoe het zit. Dat ik niet meteen reageer wil niet zeggen dat ik je negeer.
kanniewaarzijn
Quote:
@pieta: Die vergelijking met ijzer is me geheel duidelijk maar hoe ik dat moet zien bij N en P blijft mij onduidelijk
Gewoon precies hetzelfde. Na een chemische reactie zal je de elementen ALTIJD in een bepaalde verhouding met elkaar moeten vergelijken. Anders kom je ALTIJD in de situatie dat je aan de ene kant overhoudt en aan de andere kant tekort komt.
pieta
@kanniewaarzijn
Ja, maar hoe dan. Jij gaat naar N en P. N=N, P=P en Fe=Fe. Geef eens een voorbeeld van in welke vorm zoiets gaat?
gerrie-hul
@Wiebren Leg dan ook eens uit hoe mogelijk is dat er afspraken met milleuclubs worden gemaakt die vervolgens diezelfde afspraken kort daarna bij de rechter onderuit halen Dit gebeurt regelmatig en is een grote frustratie bij de boeren Dan kun je mijns inzien beter van tafel gaan als blijven zitten Breek ze dan af omdat je weet om welke clubs dat gaat Betrouwbaarheid is in deze een schone zaak en niet als we er maar bij aan tafel zitten
kanniewaarzijn
Quote:
@pieta: welke vorm zoiets gaat?
In elke vorm. Elke chemische reactie geeft dit effect, of het nu met ijzer, zwavel, stikstof, fosfor of welk element dan ook is.
pieta
@kanniewaarzijn
Ja, ook dat snap ik. Maar welke zijn dan de "boosdoener"? Ik heb altijd aangenomen dat ze de hoeveelheden P en N in mest, voer, dieren enz toch wel wetenschappelijk kunnen bewijzen. Of het overal in dezelfde vorm aanwezig is weet ik niet maar als je de hoeveelheid Fe in een roestig stuk ijzer kunt vaststellen en je kunt dat ook bij zuiver ijzer dan zou de uitkomst hetzelfde moeten zijn.
kanniewaarzijn
Quote:
@pieta: wetenschappelijk kunnen bewijzen
Dit kun je dus niet bewijzen; de processen in mest gaan altijd door met altijd verschillende uitkomsten als gevolg. Denk maar eens aan de mestmonsters die nooit "kloppen" en aan de mest die bij akkerbouwers wordt aangevoerd: altijd andere gehaltes dan van tevoren was aangegeven. Net zoals je dat stuk ijzer ook NU kunt bepalen, maar laat het nog maar eens een paar maanden verder roesten......dan zal je dus weer in een andere verhouding moeten wegen.
Nick83
Quote:
@kanniewaarzijn: Net zoals je dat stuk ijzer ook NU kunt bepalen, maar laat het nog maar eens een paar maanden verder roesten......dan zal je dus weer in een andere verhouding moeten wegen.

Dan zit er meer O bij, maar de hoeveelheid Fe is het zelfde.
kanniewaarzijn
@Nick83Klopt helemaal. In het tweede geval (met meer O erbij) is het roestige ijzer zwaarder geworden, zonder dat je meer ijzer hebt. Dus voor een correcte ijzerbalans moet je nu van weer andere gewichten uitgaan. Je kunt niet zonder meer gaan wegen, wat we in de mestwet wel doen.
Nick83
@kanniewaarzijn
Als ik mest op laat halen, word gewogen en gemonsterd. Doel je op boer-boer transport? Moeten we da dan maar afschaffen?
kanniewaarzijn
Quote:
@Nick83: . Doel je op boer-boer transport? Moeten we da dan maar afschaffen?
Wat heeft dat er nu weer mee te maken? Wat ik bedoel te zeggen is dat als je kilo's stof weegt (in dit geval mest) dat je dan rekening moet houden met processen in die mest. Als je zou begrijpen wat ik hier zeg, dan zou je ook begrijpen dat er helemaal geen mest"probleem" is. Maar kennelijk wil iedereen dit probleem koste wat kost in stand houden. Dit loopt vanzelf wel spaak als de financiële situatie in de melkveehouderij nog nijpender wordt.
+2
zeppmann
Niet alleen een boete en korting op je toeslagrechten, maar je pleegt ook een misdrijf. En dan wordt je er opeens mee geconfronteerd dat je een strafblad hebt. En daar gaat je koninklijke onderscheiding voor jarenlang brandweervrijwilliger of je reisje naar Amerika.
demelkboer
Ik kan van de jaren contributie ook een aardige boete betalen. Sinds een januari lid af. In de boerderij stond een leuke column van de vergader boer over janmaat en de lto. Sprak precies mijn gevoel uit. Gewoon aan tafel blijven zitten en blijven mee polderen das lto. Ik word lid van stichting natuur en milieu. Die krijgen in stadspark Nederland meer voor elkaar
Wiebren
Als die hun zin krijgen in NL heb je 3 keuzes: 1) emigreren 2) omschakelen naar biologisch 3) stadslandbouwer worden
Jannus
Quote:
@Wiebren: 3) stadslandbouwer worden

Dat zijn we ook zo langzamerhand,als maar weer wordt er geschopt tegen megastallen,mestproblematiek,industriemelkers,vakensflats,batterij-eieren,plofkippen,

en iedere keer maar weer dierwelzijn en dierlijke gedragingen als speerpunten...

ga voor de spiegel staan en vraag jezelf af waar dat vandaan komt???
puddingbroodje
Je kunt geen lid worden hooguit donateur!
demelkboer
Ik chargeer een beetje natuurlijk. Ik wil alleen maar aangeven dat sommige klups hun marketing wel goed voor elkaar hebben. Als je dat voor elkaar hebt kun je standpunten doordrukken.

Ps als iedereen gaat emigreren kan ik bio 😄
demelkboer
Ik chargeer een beetje natuurlijk. Ik wil alleen maar aangeven dat sommige klups hun marketing wel goed voor elkaar hebben. Als je dat voor elkaar hebt kun je standpunten doordrukken.

Ps als iedereen gaat emigreren kan ik bio 😄
+1
pieta
Die andere clubs hebben het veel gemakkelijker. Die hoeven maar aan te vallen. Een te verdedigen doel hebben ze niet. Wij moeten het complete spel spelen dwz huidige positie verdedigen en aanvallen pareren en de aanval zoeken in sommige gevallen.
+1
Marco de 1ste
Lto komt weer als mosterd na de maaltijd. Er zijn recentelijk een aantal rechtzaken geweest waar overheid 2x straffen uitdeeld voor het zelfde overtreding. Nl een boete en korting op je betalingsrechten, en dat is in Nederland niet toegestaan. Deze boeren zijn door de rechter in het gelijk gesteld. Maar dit toch allang bekend komt die lto nu mee aan drieten. Je kunt beter een goede advocaat in de arm nemen dan lid zijn van overlegclub-lto.

linssen-advocaten.nl/randvoorwaardenkorting-en-str…
Wiebren
Die voorbeelden zijn ons ook wel bekend Marco, we doen dergelijke oproepen niet voor het eerst. Je vooroordelen over LTO belemmeren je zicht denk ik. Overigens hebben we ook wel eens zulke zaken (met advocaten of juristen van rechtsbijstand) gevoerd over bijvoorbeeld boetes bij mestaanwenden (over vorst rijden, niet emissiearm bemesten) en daar bleven beide straffen, óók na hoger beroep wel in stand.
Punt is namelijk dat het bestuurlijke boetes zijn, je overtreding wordt als een economisch delict beschouwd.
De vakgroep akkerbouw komt nu met de oproep vanwege de vergroeningsregels waar afgelopen jaar nogal wat gewijzigd is.
Strafrecht is toch een ander verhaal.
zeppmann
Welke boete geld in dit geval ? Is dat de korting op je TSR of de boete van justitie ( met strafblad) ?
meelezer10
Als ik de link goed gelezen heb mag er geen tweede straf volgen. Dus als er 1 straf is opgelegd en er volgt een tweede. dan zal de tweede aangevochten worden. de eerste zal blijven staan.
+2
buorman
Er word hier door sommigen gesuggereerd dat het alleen/ in hoofdzaak om boete's voor fouten in de mestboekhouding zou gaan.
Het artikel verteld iets anders.
Hier ook een boete gehad van de RVO, en deze moest binnen enkele weken worden afgetikt bij het CJIB, resultaat; €2500,- lichter.
Reden was het niet gereinigd en ontsmet hebben van een veevervoer voertuig tussen 2 ritten.
Was eigen vervoer van eigen vee naar bij het bedrijf horende grond met eigen gesloten vervoermiddel waar geen mest of gier uitliep.
Heel de weg was besmeurt met mest door mest rijdende collega die ook nog eens opsporingsambtenaar is, en andere collega's/loonwerkers.
Zienswijze indienen, bezwaar maken, hoorzitting in Assen, het geeft je geen ene moer.
Maw; 2 wagentje's pinken of drogen verplaatsen van stal naar wei, of van de ene naar de andere weide, zonder tussentijds te reinigen kan je 2500 kostten, net zoals bij een collega de sticker van een medicijn niet op het flesje maar op het doosje.
Nu nog afwachten of er ook nog gekort gaat worden op de bedr toeslag, en binnenkort moet ik weer een akte verlengen, kunnen ze ook nog wel eens moeilijk gaan doen.
Dus ja, ook al gaat het bij mij maar om een betrekkelijk klein bedrag ivt sommige bedragen die je hoort bij bv mest, je word behandeld als een crimineel.
casev
Een bizar verhaal Buorman. Maar zolang niemand van deze idioterie hoort, zal er niks veranderen.

Ik kan het me ook moeilijk voorstellen, dat je je eigen veewagen moet reinigen na elke rit naar je eigen land? Ongeloofelijk wie verzint dit soort onzin.

Hoe kwam dit zo? Reden ze achter je, en hielden je staande?
pieta
Kalfje op de wagen zetten zodat ie niet leeg is.
meelezer10
@pieta
Als je toch vee naar de wei brengt kun je toch niet anders dan vuil terug naar huis rijden. Als je dan weer vee er in laad hoe is dan te zien dat er nog mest van de vorige vracht in zit?
m uut m
@pieta
Deze werkwijze heeft nvwa ook bij een ontruiming bij dierverwaarlozing. Ze houden altijd vee in de auto.
-1
hans1980
SGP had al eerder kamervragen gesteld over exteme boetes
dus is lto hiermee niet de eerste
Verder meldpunt ? wanneer in gekort wordt op p rechten en heb al 10 jaar hetzelde aantal koeien kan in deze korting=boete dan ook melden p=5000-10000/koe
+1
Wiebren
Ik beweerde niet dat we de eerste of laatste waren. Trouwens, veel kamervragen worden door anderen ingebracht bij de verschillende partijen, geen nieuws voor je hoop ik

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
64
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN