DEUTSCHE BANK !!!!!!!!!!!

Staat de duitse bankl op instorten, diezel/arie j kom erisin
.

Deel dit topic

Reacties

fendt711variotms
Wou net instappen
+1
verbi
Als je het hele stuk leest wordt je er toch even niet goed van.Men zegt al het cash geld weg zodat de banken en overheden alle macht hebben over de mensen, soort slavernij. En dan heeft men het ook nog over een negatieve rente op het spaargeld van 5%.Waar gaat dit heen in deze wereld!!!!
Frans1
@verbi
Jan met de pet mag de bedrijven waar de grote graaiers aan het roer staan in de benen houden,en als het goed gaat verdienen ze astronomische bonussen.. @jan is hobbyboer ik zie hier toch wat gelijkenissen met jouw omschrijving van ondernemende boeren 😄
Ziek systeem als een bedrijf niet failliet mag gaan vanwege het domino effect 😞
cjw73
Waarde aandelen deutsche bank dalen 40 % sinds 1 jan. Gaat niet goed daar.
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: @jan is hobbyboer ik zie hier toch wat gelijkenissen met jouw omschrijving van ondernemende boeren

Nooit toegeven dat je het met mij eens bent, maakt je niet populair hiero, je zit maar zo in de hoek van Sjors, en daar wil je als populaire forum deelnemer natuurlijk niet zitten 😄.
+1
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: en daar wil je als populaire forum deelnemer

Slaat het populair nu op het forum of op mij als deelnemer 😄
+4
George
Volgens mij gaat het al enkele jaren niet goed met DB. In 2013 waren er al berichten dat deze bank snel zou omvallen. Maar nu volharden deze berichten. Wat is het toch eigenlijk een zooitje in de wereld. Zo jammer dat de welvaart 20 jaar vooruit is geleefd. Alles maar gebaseerd is op geleend geld. Ik las vanmorgen in het Eindhovens Dagblad dat ze militairen sturen naar Oost Europa omdat Poetin zijn soldaten schijnbaar daar wat aan de grenzen zijn het provoceren. Het is een rare wereld momenteel. En in Nederland daar gaat het over kalveren bij de koe en fosfaatrechten , KLW , BEX , VVO's , Foqus Planet , KKM , AMvB en van allerlei onzin. Veel onzin wat is aangedragen vanuit de sector zelf . Tjonguhjonguh...
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Veel onzin wat is aangedragen vanuit de sector zelf

Vanmiddag schaatsen, vanavond Darts. Het leven valt best mee 😄
George
Echte sportman die Jan. 😄
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Vanmiddag schaatsen,

Zo koud in de achterhoek? Hier hebben we gezwommen vanmiddag
+1
brabo
Quote:
@jan is hobbyboer: vanavond Darts. Het leven valt best mee

hier vanavond vergadering van de melkfabriek. Of het leven dan nog meevalt.....we gaan het horen. 😄
meelezer10
@George
Darts op de computer ale maar gaat schaatsen ook al met de computer.
Strick
De invoering van een negatieve rente is weer een mooi speeltje voor de socialisten, die zijn niet anders gewend dan een ander zijn geld uitgeven.
Als het goed is hebben de politici geen zeggenschap over het monetaire beleid van de ECB of andere landelijke centrale banken maar ik heb er niet veel vertrouwen in of die scheidslijn nog wel bestaat, en als hij nog wel bestaat, of hij wel blijft bestaan.
hans1980
Las net in elsevier dat elke vluchteling ons €35.000 euro/jaar kost gem. hebben ze na 10 jaar 1 op 3 betaalde baan (geen fulltime geen top inkomen) overheid wil ons doen geloven dat economie stijgt door migranten???
Cornelis
Weet je wat jezelf kost per jaar?
pieta
Is dat belangrijk?
hans1980
Ik lever geld op!
betaal elk jaar taks , maar mag zeker niet zeggen dat migranten geld kosten ? in Duitsland zijn ze daar opener over wanneer 2/3 van de migranten binnen 10 jaar geen werk heb dus uitkering en nieuwkomers gem. 35.000 kosten ?

Snap echt niet wat je bedoeld met "wat kost jezelf per jaar"

Ben geen wilders stemmer maar weet wel dat je veel niet werkende mensen naar NL haalt waar we met z'n allen (werkenden , taks betalers) een uitkering aan moeten geven , er aan andere kant moet worden bezuinigd op minder populaire onderwerpen bv. ouderenzorg
+3
Frans1
Quote:
@Cornelis: Weet je wat jezelf kost per jaar?

Nu ben ik wel benieuwd naar jouw antwoord op jouw eigen vraag Cornelis!
+6
Frans1
Quote:
@hans1980: Ben geen wilders stemmer maar weet wel dat je veel niet werkende mensen naar NL haalt waar we met z'n allen (werkenden , taks betalers) een uitkering aan moeten geven , er aan andere kant moet worden bezuinigd op minder populaire onderwerpen bv. ouderenzorg

Met kleine aantallen is dat niet meteen een probleem,maar als het in de honderdduizenden gaan worden wordt het zeker een probleem en ook een bedreiging voor ons gehele sociale en zorgstelsel. @jan is hobbyboer zal dit wel weer een achterlijke en egoistische opvatting vinden,maar als er maar steeds meer mensen op ons (Of beter George's) bootje klimmen,zinkt het bootje op den duur,of je dat leuk vind of niet.Ik ben groot voorstander van hulp in eigen regio,steek daar geld en mensen om alles te begeleiden in,maar haal niet alles hierheen,wordt een grote puinhoop op den duur.Google maar eens op "le jungle",dat gebeurt hier dus in Europa!
spotmelker
Quote:
@Frans1: hulp in eigen regio
In zulke broeinesten is tirannie soms de beste oplossing om dit soort exodussen te voorkomen. Ook vind ik het wel opvallend dat ze niet naar Oost Europese landen trekken, veel meer ruimte dan hier of zijn ze daar niet welkom?
Cornelis
@Frans1Ik ben jaren heel duur geweest, nu gaat het beter voor de BV Nederland. Verder heb ik drie studerende kinderen, volgens velen vervuil ik het milieu, produceer afval, neem wel eens het vliegtuig, rijd met een dieselauto, eet vlees. Zo uit de losse pols 40k per jaar? 😄
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: @jan is hobbyboer zal dit wel weer een achterlijke en egoistische opvatting vinden

Nee hoor, ik vind dat hele vluchtelingenvraagstuk ook een heel dilemma, achteraf kunnen we zeggen of het een succes wordt of niet. Integratie vanuit een andere cultuur is sowieso al moeilijk (zie de meeste 1e generatie Nederlanders in Canada), zeker als deze mensen getraumatiseerd zijn (niet allemaal, maar behoorlijk aantal wel) en bepaald niet met open armen ontvangen worden door ons. Dus kans dat het lukt is niet zo groot, maar ik ben nog steeds geneigd om te zeggen dat we het moeten proberen. Met dat standpunt ben ik een steeds kleinere minderheid in dit land.

Waar ik wel iets op tegen heb is om alles in geld uit te drukken en dan te gaan hypen in de media. Dan krijg je zo'n land van ubermensen waar iedereen die perfect is geen geld kost, en iedereen waar, om wat voor reden dan ook, iets afwijkt meteen kosten worden geplakt. Gehandicapten, chronisch zieken, bejaarden en studerende kinderen kosten handen vol geld. Vluchtelingen kosten inderdaad ook wat. Als bevolking maak je keuzes welke dingen je wel of niet wilt doen binnen het beschikbare budget dat je hebt. Het lijkt er steeds meer op dat we geen geld meer uit willen trekken aan vluchtelingen. 500 miljoen extra aan een JSF geeft bijvoorbeeld nauwelijks ophef (elsevier.nl/Nederland/nieuws/… , fd.nl/economie-politiek/1118906/…)

Ik heb afgelopen jaren in Almelo veel met een 2e generatie Armenier gewerkt. Z'n ouders waren gevlucht voor de armeense genocide (100.000 doden) door turkije. Ik had altijd het idee dat deze mensen (Almelo heeft vrij grote armeense gemeenschap) uiteindelijk vrij goed geintegreerd waren, terwijl deze mensen in eerste instantie ook geld gekost moeten hebben. Ik zeg helemaal niet dat het goed komt met de uiteindelijke integratie van de Syriers in NL, maar persoonlijk wil ik het nog steeds wel een kans geven.
+2
Farmer_
@jan is hobbyboer
Denk dat de mentaliteit van deze mensen het grote struikelblok is, zolang ze andere overtuigingen ook kunnen respecteren.
+4
pieta
@jan is hobbyboer
Ik denk dat het grote aantal het grote probleem is. Ik zou liever hulp naar de regio sturen. Ik denk dat vooral de bovenlaag vd bevolking hierheen vlucht terwijl die eigenlijk zodra de rust wederkeert het eigen land mee op zouden moeten gaan bouwen. Het is lang geleden en sommigen vinden het misschien niet van toepassing maar wij zijn toch in WO II ook niet gevlucht maar hebben toch vooral hulp gekregen van VS/Canada/Engeland en onze grootouders/ouders hebben het hier met hard werken opgebouwd. Dat zouden wij ook voor deze mensen moeten proberen te bewerkstelligen.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Dat zouden wij ook voor deze mensen moeten proberen te bewerkstelligen.

We hebben ooit in een opbouwmissie in Afghanistan gezeten..... Mensen moeten eerst bereid zijn gezamelijk de schouders eronder te zetten. In Nederland, met 1 gezamenlijke buitenlandse vijand, de duutsers, was dat makkelijker dan in het wildwest van allerlei binnen en buitenlandse belangen die er op het moment in Syrië spelen. Ik verwacht van opbouw de komende 25 jaar niet veel, zie Irak, Afghanistan en Libanon.

Daarnaast vind ik het wel mooi dat wij als boeren beginnen over gezamenlijk iets opbouwen. We kunnen het op het moment al niet eens worden over iets lulligs als een paar fosfaatrechten 😄. Todi had het zelfs al over oorlog 😄
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Z'n ouders waren gevlucht voor de armeense genocide (100.000 doden) door turkije. Ik had altijd het idee dat deze mensen (Almelo heeft vrij grote armeense gemeenschap) uiteindelijk vrij goed geintegreerd waren, terwijl deze mensen in eerste instantie ook geld gekost moeten hebben. Ik zeg helemaal niet dat het goed komt met de uiteindelijke integratie van de Syriers in NL

Het probleem zit hem denk ik niet zozeer in de afkomst,maar in de aantallen.
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: Het probleem zit hem denk ik niet zozeer in de afomst,maar in de aantallen.

Daar kan ik je geen ongelijk in geven, laatste maanden komen er wel heel veel. Rond 2000 hebben we er ook heel veel gehad, heb er zelf nooit wat negatiefs van gemerkt. Zaten hier paar km verderop ook, elke dag met fietsje over fietspad bij ons, verveelden zich kapot die vluchtelingen.

coa.nl/nl/over-coa/…
+2
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Daar kan ik je geen ongelijk in geven

Nu wordt het eng 😄
+3
George
Quote:
@jan is hobbyboer: met fietsje over fietspad bij ons, verveelden zich kapot die vluchtelingen

Als ze zich toch vervelen kunnen ze ook wel eens hun eigen zooi opruimen. Afgelopen week waren ze op TV nog wat aan het klagen over vieze toiletten en douches , nou ik zou zeggen handjes uit de mouwen en doe er wat aan. Hier moeten we ook poetsen in huis , anders wordt het ook een zooitje. Ik vind het nog al schandalig dat ze ook nog wat te mekkeren hebben hier. Als je uit een door IS geterroriseerd land komt is zo'n wapperend zeil van een tent en een vies toilet peanuts. Ik heb ooit eens een artikel in het ED gelezen in 2014 over de eerste wereld oorlog dat een miljoen Belgen hier in Brabant en Limburg als vluchteling te gast waren. Mensen vingen ze op en gaven ze vanzelfsprekend te eten. Deze Belgen zochten hun heil in buurland NL en gingen toen het enigszins kon direct weer terug naar hun vaderland. Dat waren echte oorlogsvluchtelingen. Wat ik hier over de fietspad zie lopen met moderne telefoontjes en moderne kleding daar heb ik toch af en toe mijn twijfels bij. Ze gaan hun heil wel in een heel ander werelddeel zoeken en de vluchtwegen zijn lang.
pieta
@jan is hobbyboer
Ik zou graag zien dat ze gewoon duidelijkheid verschaften in dit dossier. Dat was beter. Bij ons ontbreekt het aan leiderschap en iemand/iets die de knoop doorhakt. Daar zijn ze dictators gewend en dan is omschakelen naar iets anders een lange weg. Maar wat jij daarover schrijft maakt ook meteen duidelijk dat we ze hier niet op kunnen gaan vangen. Dat zijn er gewoon veel te veel met de huidige instroom.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Dat zijn er gewoon veel te veel met de huidige instroom.

Volgens mij heeft de regering, onder druk van de bevolking, ook al besloten dat het land vol is? Ik merk er zelf helemaal nix van overigens, in de achterhoek zijn er ook maar een paar volgens mij. Wel geloof ik dat er veel economische vluchtelingen tussen die oorlogsslachtoffers zitten. Beeld van west europa is natuurlijk een soort van socialistische heilstaat, ben bang dat ze zich daar schromelijk in vergissen.
+3
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: merk er zelf helemaal nix van overigens, in de achterhoek

das logisch,zelfs syriers willen daar niet wonen 😄
meelezer10
Quote:
@George: zie lopen met moderne telefoontjes en moderne kleding daar heb ik toch af en toe mijn twijfels bij

Kun jij je voorstellen dat je je kinderen en vrouw hier achter laat en zelf "vlucht" naar een ander land.
George
Quote:
@meelezer10: Kun jij je voorstellen dat je je kinderen en vrouw hier achter laat en zelf "vlucht" naar een ander land.

Nee ik kan me er helemaal niks bij voor stellen. Ik denk dat het over grote deel ook geen echte oorlogsvluchtelingen zijn maar gewoon gelukszoekers.
+3
KuikenenKoe
Quote:
@meelezer10: vrouw hier achter laat en zelf "vlucht"

heb ik wel zin in alleen ben bang dat ze me dan weer vindt
dus angst is de enige reden dat ik blijf
+2
diezel
@meelezer10
Als zelfs een Eerste Klas Eurofiel als TimmerFrans zegt dat zeker 60% teruggestuurd moet gaan worden omdat het géén oorlogsvluchtelingen zijn maar enkel economische gelukszoekers dan mag je volgens mij toch gerust wat sceptisch zijn over het hele gebeuren.
Met voor de oorlog gevluchte Syriërs heb ik weinig problemen.
Vraag me echter ook bij hen af wat de werkelijke reden is om dan eerst 9-10 "vrije landen" te doorkruisen voordat ze hun gedroomde eindbestemming bereikt hebben! 😞
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@KuikenenKoe: heb ik wel zin in alleen ben bang dat ze me dan weer vindt
dus angst is de enige reden dat ik blijf

Je bent getrouwd met het evenbleed van je moeder ? 😉
Goedzo !! 😞
George
Quote:
@diezel: Met voor de oorlog gevluchte Syriërs heb ik weinig problemen.Vraag me echter ook bij hen af wat de werkelijke reden is om dan eerst 9-10 "vrije landen" te doorkruisen voordat ze hun gedroomde eindbestemming bereikt hebben!

Juist dat vind ik ook vreemd. Daarom haalde ik die Miljoen Belgen erbij die ruim 100 jaar geleden hier in onze omgevingen van Brabant en Limburg hun veiligheid zochten maar ook weer direct terug gingen zo snel het kon. Dat waren oorlogsvluchtelingen!

ouderenjournaal.nl/dossiers/…
+3
diezel
@George
Het is m.i. in dit vrije land al zo treurig gesteld, dat je enkel door openlijk deze vraag te stellen al het stempel van racist/ Wilders-aanhanger/ etc. etc. krijgt door de politiek correcte media en al zijn gehersenspoelde volgelingen.
+1
arie.j
@diezel
Soms kan ik hevig verlangen naar de tijd dat Engeland , de VS en Frankrijk de dienst uitmaakten in de wereld, en zeker in het Arabische gebied en het Midden-Oosten.
Toen was het ook niet alles voor de bevolking daar, maar nu is helemaal een puinhoop en onleefbaar
Verder bestaat de echte oplossing van het vluchtelingen vraagstuk natuurlijk niet uit bootjes tegenhouden en vluchtelingenkampen in de regio bouwen.
De echte oplossing is einde oorlog en einde van wrede dictatuur.
Waarbij een dictatuur die het niet te bont maakt en die extremisten zoveel mogelijk onder de duim houd in die regio veelal te verkiezen boven zgn. democratie die de bevolking van de wal in sloot helpt, zie de Arabische lente.
kanniewaarzijn
Quote:
@jan is hobbyboer: onder druk van de bevolking, ook al besloten dat het land vol
Ze doen in ieder geval alsof.
diezel
@arie.j
Heb zelf het idee dat het een groot geopolitiek spel is. Ik geloof niet zo in toeval en denk juist dat er slimme, sterke regisseurs op de stoeltjes en achter de knopjes zitten. Hoe en wat ze denken is me ook nog even een raadsel.
Maar het begint er sterk op te lijken dat na de Arabische Lente ons continent aan de beurt is voor destabilisatie.
Waar kwam dat "Wir schaffen das" eigenlijk vandaan? Was dat om humane redenen? Om economische redenen? Om historische redenen? Wou ze de Nobelprijs van de Vrede krijgen? Ik snap er totaal niets van.

Nog zo iets. We gaan als Nederlanders IS in Syrië met onze F-16's bombarden. IS heeft in Syrië een gebied in handen zo groot als een paar keer ons eilandje Texel. De halve wereld is daar al aan het bommen droppen.

Als dit een jaar geleden iemand op het PvdA-congres voorgesteld had, was ie gegarandeerd verwijderd uit de vergadering en geroyeerd als PvdA-lid. Nu was het zomaar een hamerstuk. Een half jaar geleden deden we niet echt mee, deelden we enkel wat helmen en dekens uit en nu? Ja, doen we. Geen probleem. Wij hebben immers precisie projectielen.
Vanwaar die plotselinge ommezwaai van onze rooie rakkers?
Kortom: kan er met mijn pet niet bij!
+2
Titus de Wolff
Quote:
@diezel: Heb zelf het idee dat het een groot geopolitiek spel is. Ik geloof niet zo in toeval en denk juist dat er slimme, sterke regisseurs op de stoeltjes en achter de knopjes zitten. Hoe en wat ze denken is me ook nog even een raadsel.
Maar het begint er sterk op te lijken dat na de Arabische Lente ons continent aan de beurt is voor destabilisatie.

Men wil het geloven in één god (Allah) maar niet begrijpen.
De mensen in het Midden-Oosten hebben een ander aard omdat ze allemaal we enigszins van Abraham afstammen, (na zo'n 170 generaties). Wat deed Abraham dan? Dit. We beginnen een mensenfokkerij! Als doel. De vrouw krijgt als taak om zoveel mogelijk kinderen te krijgen, de minderbegaafden doen we gewoon weg, de beterbegaafden gaan we mee door. Dus: geen verantwoordelijkheid meer voor het andere en de andere. De sterkste, egoïstischte, onverantwoordelijkste moet overleven.
Dan het middel. We gaan doen alsof het hele gebeuren een god is. Dus, we gaan doen alsof het gebeuren verantwoordelijk is. Er is één god, het gebeuren is god, het gebeuren is verantwoordelijk, als mens ben je niet verantwoordelijk, je hebt alleen geboden. Geloven in Allah= leven zonder verantwoordelijkheid. De imams hebben geen andere taak dan dat er in rammen: je behoort tot het volk van Abraham, ga nooit verantwoordelijk worden.
En wij: wij zijn in Europa intussen heel verantwoordelijk bezig. Het milieu, niet meer zoveel kinderen, de zwakker begaafden, de vluchtelingen, de rechten voor de dieren, de armen. Zelfs de paus en zelfs de christelijke Merkel.
Europa wordt ingenomen. Omdat we het geloof niet begrijpen. En daardoor hun aard niet begrijpen.
Frans1
arie.j
@diezel
Dat ik alles zou overzien, laat staan zou weten, is iets wat je niet moet denken.
Wel wil ik wat over schrijven.
--Dat alles wordt registreer door grote mogendheden en internationaals zien we graag, dat houdt het immers simpel en overzichtelijk.
Bovendien geven nogal wat mensen graag af op die grote landen en internationaals.
En een zondebok waar je toch al niets mee op had, dat is immers toch nooit weg?
--Zoals ik al aangaf, vroeger waren het de grote westerse landen die de baas waren, en die grepen in als ze elkaar weer eens in de haren vlogen.
Altijd beter dan nu, zo vind ik.
Nu niet meer, Afghanistan en Irak zorgden voor een soort trauma. Daarnaast is er de olie in de regio met vooral Saoedi-Arabië. Machten verschuiven
Neem Saoedi-Arabië. (er zijn ook andere landen/groepen daar die niet veel beter zijn)
Het land wordt geregeerd door moslim extremisten, en het westen kijkt graag weg.
Ze onderdrukken de bevolking
Wie van moslim daar Christen wil worden krijgt de Doodstraf!! En vervolgens haalt het westen de schouders wat op.
Als andere landen met het homohuwelijk wat achteraan komen, dan staan we hier op de achterste benen en zijn we enorm flink.
Maar als daar iedere moslim die zijn geloof verlaat zeer letterlijk de kogel krijgt,(en homo’s natuurlijk ook) dan wensen we het niet te weten.
Hoe hypocriet zijn wij eigenlijk? Ook in andere gebieden in de regio zijn grote groepen niet zo veel beter. Saoedi-Ar. steunde bv. Al Qaida, en ook nu groepen wat verwante moslims in Syrië en andere moslim landen.
Onderschat ze niet, ook in bv Egypte en andere Noord-Afrikaanse landen waren( en zijn )ze flink bezig
Humaniteit en naastenliefde bestaan voor hen nauwelijks, zo lijkt het wel.
Daarnaast weer andere moslim extremisten
Als bv. het optreden van ISIS of Boko Haran in het voordeel van bepaalde andere moslims is, dan zullen die stiekem steunen, daar ben ik van overtuigd
Vluchtelingen laten ze daar liefst doodgaan zo lijkt het . Terwijl ze stinkend rijk zijn en meer dan ruimte genoeg hebben, houden ze de grens potdicht. En wij maar wegkijken!

Ook het westen en Rusland zijn in die regio bezig, natuurlijk, dat zien dagelijks op het nieuws.
En die werken nog graag samen met dat Saoedi Arabië ook, om dat volgens hen niet anders kan, het geeft mij een ongemakkelijk gevoel.
Het is daar een spel van veel tegenstrijdige krachten, wat eindeloos bezig blijft. En de meest vreselijke ellende geeft voor de bevolking.

--Naast Saoedi-Arabië heb je natuurlijk meer moslim extremisten en verschillen in de regio daar en ook ander landen.
Dat land wordt echter dikwijls opgevoerd als de grote bondgenoot van het westen. Maar ik zie het ook als een oorzaak van veel ellende waar men overheen kijkt.
Kijk uit, ze hebben daar een eigen agenda.
BoerBart
@arie.j
interessant.
Ik heb is een documantaire gezien op canvas over WO1.
Veel problemen van nu komen uit die tijd. Een Britse onderhandelaar beloofde de arabieren dat ze hun ottomaanse rijk terug kregen als ze de Nazis uit het midden oosten zouden verdrijven. De fanatieke arabieren vochten voor wat ze waard waren en in korte tijd was het Midden Oosten heroverd. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kwamen hun afspraak niet na en stichten nieuwe landen. Irak, syrie en nog wat meer. Ze verdeelden die landen onder elkaar en lieten de moslims stikken.

Amerika heeft zich later ook nog bemoeid met Irak en Iran. Hier ging het helemaal fout.

Generaties lang wordt Westerse haat in de moslim kinderen gepompt.

Onrust heeft een voedingsbodem van eeuwen(Kruistochten ook niet vergeten)en de oplossing gaan wij niet afdwingen met bommen.
Helaas? Uitkijken dus.
Titus de Wolff
Quote:
@Frans1: Titus is duidelijk atheist:

Nee, Frans, ik verklaar het alleen maar. Ik vind het belangrijk dat iedereen gaat begrijpen wat het is, in plaats van of het er wel of niet is.
Het afdoen met "ik geloof het niet" is mij veel te gemakkelijk.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Titus de Wolff: is mij veel te gemakkelijk.

Mijn tijd zal het wel duren, maar dat zul je ook wel weer te gemakkelijk vinden.
hans1980
@jan is hobbyboer
nog stukje van xander best veel 200 miljoen voor de EU , voorspel dat veel kerken dan omgeturnd worden naar moskee . de linkse rakkers met veel moslims in de partij zullen winnen en wanneer de moslims de overhand hebben in de EU en NL de sharia zal komen.
xandernieuws.punt.nl/content/2015/…
arie.j
@BoerBart
Kruistochten van 1000 jaar geleden erbij halen?
Dan moeten wij ons dan zeker ook nog gaan wreken op de Noormannen in Denemarken, Noorwegen en Zweden?
Moslim extremisten vechten nu tegen andere moslim extremisten. En verder ook voor hun eigen privé macht.
Haat hebben ze onderling tegen elkaar en verder tegen ieder die niet hun geloof deelt. Dat hebben westerse landen ze allemaal niet ingefluisterd , kom nou.
Sorry, ik zie nu dat je niet over WO 2, maar over de 1e Wereldoorlog schrijft.
Dat het westen daar toen haat gepredikt heeft wat nu doorwerkt wil er bij mij niet in.
Er was toen een overkoepelende macht die grote conflicten tegenhield.
En het wegvallen daarvan is wellicht meer een oorzaak.
jan is hobbyboer
Quote:
@hans1980: de linkse rakkers met veel moslims in de partij zullen winnen en wanneer de moslims de overhand hebben in de EU en NL de sharia zal komen.

Ik denk dat onze westerse samenleving eenvoudig overeind blijft tegen het merendeels verbale geweld uit het Midden Oosten (en van de tegenstanders). Ik weet niet hoe jij in het leven staat, maar ik loop hier nog steeds rustig over straat. Ik schat de kans dat ik door een trekker overreden wordt nog steeds flink groter in dan dat ik ineens zo'n ISIS strijder met een groot zwaard voor me heb staan. Ik kan me er echt niet druk om maken, die veiligheid is helemaal geen issue hier in de achterhoek. Er gebeurd hier echt bijna nooit wat, of ik ben zo suf dat ik er nix van merk, allemaal micro probleempjes.

Verder heb ik altijd plezierig samengewerkt met m'n moslim collega's, nix militants aan hun gemerkt (wel Kumpir met shish kebab leren eten, wat erg lekker is). Ik ben dus niet zo bang en denk dat onze samenleving deze paar kleine schoktjes makkelijk op kan vangen. Voor 99% van de mensen is er sinds de instroom van vluchtelingen niets veranderd in hun leven.

Op het moment is het aantal moslims in Nederland volgens mij nog lager dan 10% van de bevolking, en wonen veruit de meeste moslims in de (grote) steden (zoals Almelo zou Herman Finkers zeggen). Maar zelfs in een land als Amerika, waar bijna geen moslim woont, doen ze extreem hysterisch op het moment. Dus het zal de tijdsgeest wel zijn. Over paar jaar maken we ons weer druk over wat anders.
Titus de Wolff
Quote:
@jan is hobbyboer: Mijn tijd zal het wel duren, maar dat zul je ook wel weer te gemakkelijk vinden.

Ik weet niet hoe lang jij graag wilt dat jouw tijd nog gaat duren, dan zou het wat makkelijker antwoorden zijn.

De wikipedia-omschrijving van atheïst vind ik ook onjuist of onvolledig. Kijk, het hele gebeuren is ooit begonnen bij de oerknal en daar is alles uit voortgekomen. Voor mij is dat gewoon het gebeuren. Abraham heeft gezegd: wij gaan doen alsof dat hele gebeuren een god is. Dan is het gebeuren verantwoordelijk en voelen wij ons niet verantwoordelijk.
Die wikipediatekst is dus nog geschreven vanuit het wel aan het geloof doen.
Vanuit mijn visie zeg je niet dat een atheïst vindt dat er geen god is maar dat een atheïst vindt dat het gebeuren geen god is. Dan wordt het begrijpelijk waar het om gaat.
Vanuit mijn visie is een gelovige een omschrijving voor onverantwoordelijke.
En een ongelovige voor verantwoordelijke.
Ik hoop dat je het begrijpt.
jan is hobbyboer
Quote:
@Titus de Wolff: Ik weet niet hoe lang jij graag wilt dat jouw tijd nog gaat duren

Mijn opa is 67 geworden, mijn vader 63, dus tel maar door, waarschijnlijk is 59 al een mooie prestatie, dus nog jaartje of 12, moet lukken. Heb ik ook ooit tegen een pensioenenverkoper gezegd, kon daar niet mee lachen.
jan is hobbyboer
Quote:
@Titus de Wolff: Dan wordt het begrijpelijk waar het om gaat.

Om eerlijk te zijn snap ik er nog steeds nix van. Mijn definitie van een atheïst is iemand die niet gelooft in een god en denkt dat dood gewoon dood is, einde verhaal. Dat vind ik zelf wel een prettige en eenvoudige gedachte.

Ik zie trouwens nooit zoveel verschil tussen orthodoxe geloven, of ze nu moslim, christelijk of joods zijn, ze ouwehoeren allemaal een eind in de rondte om iets wat zeer waarschijnlijk niet bestaat recht te lullen. In die categorie schaar ik ook jouw verhaal over de oerknal. Wist abraham veel in dit tijd, die zaten mekaar nog met een knots achterna en moesten nog 8000 jaar wachten op Einstein. Dat was volgens mij de eerste mens die van dit soort dingen iets begon te begrijpen. Tot ver in de middeleeuwen draaide volgens de destijds almachtige kerk de zon nog om de aarde, dan is het echt nog een hele stap naar de oerknal.
Titus de Wolff
Quote:
@jan is hobbyboer: Mijn opa is 67 geworden, mijn vader 63, dus tel maar door, waarschijnlijk is 59 al een mooie prestatie, dus nog jaartje of 12, moet lukken. Heb ik ook ooit tegen een pensioenenverkoper gezegd, kon daar niet mee lachen.

Vandaar al jouw stressloze reacties. Maar dat eindje boven de 59 is niet zo slecht om mee te maken, daar heb ik al aardig ervaring mee, een beetje inzet daarvoor loont best wel.
cjw73
@jan is hobbyboer
Die theorie moet ik maar niet vanuit gaan want dan duurt het niet erg lang meer. Opa werd 82 en pa 66. Nou dan kom ik op 50 uit en das nog een jaar of 7.
+1
Titus de Wolff
Quote:
@jan is hobbyboer: nog 8000 jaar wachten op Einstein.

3700 jaar
arie.j
@jan is hobbyboerEn Titus de Wolf
Oerknal!!!
Dus ik moet geloven dat er eerst niets was.
Toen een geweldige knal.
En toen was er ineens het heelal, met al zijn ongelofelijke wetenschappelijke orde en natuurwetten? En zijn levensvormen op aarde???
Om zoiets als wáár aan te nemen moet je toch wel een enorm geloof hebben zeg....
Denk maar eens over het volgende citaat, dat algemeen aan Einstein wordt toegeschreven. (En als het van een ander afkomstig zou zijn, dan is het natuurlijk net zo waar).

>>>"Als dit universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek.,,,""

.
Titus de Wolff
@arie.j
Ja, arie, in sommige openbaringen en ontwikkelingen van de moderne wetenschap lig jij dik achterop. 13,8 Miljard jaar geleden was er een oerknal waarbij zoveel energie gevormd is dat we er af en toe nog lekker van in de zon kunnen zitten. Alles daarover kun jij best op internet vinden hoe daar in 13,8 miljard jaar zich de hele tegenwoordige toestand uit ontwikkeld heeft. Ik en veel anderen geloven dat omdat dat begrijpelijk en inzichtelijk gemaakt wordt. Alles verandert voortdurend een beetje en zo ontwikkelt het zich weer door en zelfs het griepvirus had zich dit jaar al weer een beetje veranderd, zodat ik er ook weer een heel klein beetje last van kreeg.Natuurwetten? Nee, die zijn er pas als een mens dat ontdekt en vastlegt, daarvoor waren dat geen wetten.

Waar jij dan last van hebt is dat er op een keer een Abraham een geloof maakt, waarvan jou wijs gemaakt is dat dat er tegenin gaat. Dat hoeft niet, dat kan er ook wel naast bestaan. Een aantoonbare ontwikkeling van het ontstaan met oerknal naast een heilig verhaal.

Dat heilig verhaal heeft een doel. Het volk van Abraham. En een middel. De leefregels om uit te groeien tot een beter volk.
Alles wat er gebeurd is vanaf het begin, is een doorgaand gebeuren op basis van de bij het begin ontstane energie. Zolang er energie zal zijn gaat het gebeuren door. Daar is verder niets voor nodig, het houdt zichzelf in stand. Dat is het gebeuren. Door het gebeuren zijn ook wij mensen ontstaan. Door evolutie uit de apen.
Mensen wisten vroeger niet hoe veel zaken werkten. Waarom de zon opkwam en onderging. Of waarom het oorlog was. Of wat de weerlicht was. Ze schreven dat toe aan een god. Oftewel aan een"dat wat verantwoordelijk is". Allemaal goden. Overal één voor.
Dan komt een slimme Abraham. Vanaf nu geloven wij dat er één god is. Wij gaan doen alsof het gebeuren een god is. Wij gaan doen alsof het gebeuren "dat wat verantwoordelijk is" is. Dan is het gebeuren verantwoordelijk voor wat er gebeurt, en dan zijn wij mensen niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Dan kunnen wij een beter volk maken als jullie als afstammelingen niet zo verrekte verantwoordelijk zijn. Hup, zoveel mogelijk kinderen en de zwakkeren laat je gewoon doodgaan. En de vrouw geen baas. En om de hele boel te leiden, zo zonder verantwoordelijkheid, heb ik 10 geboden gemaakt, waar jullie je aan moet houden. En schrijf alles op in een dik heilig boek zodat ze over 3700 jaar nog kunnen lezen wat jullie allemaal uitgevreten hebben.
+1
arie.j
Quote:
@Titus de Wolff: Natuurwetten? Nee, die zijn er pas als een mens dat ontdekt en vastlegt, daarvoor waren dat geen wetten.

Zo te lezen heb jij ook een héél groot geloof.
Namelijk in datgene wat je zelf bij elkaar hebt gefantaseerd
matt
Die fiets komt niet meer terug Gait..
gerardj
Ik heb niets tegen vluchtelingen zolang ze maar gewoon doen
tegen diegenen die hierheen komen om herie of iets anders te doen heb ik geen plaats voor hun in mijn schuur
wat db betreft. neg rente zal niet lang stand houden veel mensen nemen dan al hun spaargeld op en u weet wat er dan gebeurt zie dsb bank
jan is hobbyboer
Quote:
@gerardj: wat db betreft

De DB wordt gewoon gered van onze centen, dat weet de DB ook wel. Duitsland kan niet anders, anders dondert waarschijnlijk eerst Duitsland, dan Europa en vervolgens het hele wereldwijde financiële kaartenhuis in elkaar.
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: dat weet de DB ook wel

Het grote manco in het systeem
arie.j

12-2-2016 15:14:41 Dow Jones Newswires

Deutsche Bank koopt voor $5,4 miljard aan obligaties terug
.AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Bank ag (DBK.XE) gaat voor $5,4 miljard aan seniore ongedekte obligaties terugkopen, in een poging het vertrouwen van beleggers in de liquiditeit en waarde van de obligaties van de Duitse bank terug te winnen.

De aankondiging vrijdagmiddag komt na een volatiele week voor het aandeel van Deutsche Bank en de Europese financiele fondsen in het algemeen. Vrijdag rond 15.15 uur staat het aandeel bijna 10% hoger, na een koersval van 5,4% donderdag en een stijging van ruim 10% woensdag. Sinds het begin van het jaar heeft Deutsche Bank echter al zo'n 35% aan waarde verloren.

Deutsche Bank zal voor EUR3 miljard ($3,4 miljard) aan in euro's uitgedrukte waardepapieren terugkopen en voor $2 miljard aan obligaties uitgedrukt in dollars.

De bank "profiteert van de marktomstandigheden om deze schuldpapieren terug te kopen en zijn schuldniveau te verlagen tegen een aantrekkelijke prijs", verklaarde financieel directeur Marcus Schenck van de bank vrijdag in een toelichting. "Door de schulden terug te kopen onder de uitgifteprijs, maakt de bank winst."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bank en deutsche bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
66
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN