Hogere snelheid op A2 kost veehouders ontwikkelruimte

Hoeveel ontwikkelingsruimte heeft de sjoemelsoftware van Volkswagen de veehouderij dan wel niet gekost. We slaan al meer door met ingewikkelde berekeningen #Kringloopwijzer om zogenaamd ruimte te creëren.

Wethouder David Moolenburgh (CDA) van gemeente Ronde Venen roept inwoners van zijn gemeente op om net als in Maarssen te protesteren tegen de snelheidsverhogingen op de A2.

Recent werd de maximumsnelheid voor avond en nacht op de A2 bij Abcoude verhoogd naar 130 kilometer per uur.

Daardoor stoot het verkeer meer stikstof uit en dat gaat ten koste van ontwikkelruimte voor veehouders binnen de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

+1
puddingbroodje
Het is verkiezingstijd en zieltjes winnen doe je niet bij de landbouw!
weurding
Als de rmo's ook wat sneller mogen kan het gunstig uitpakken, er moet toch ong 35 miljoenkg melk in 6 à 7 weken extra voor rfc verplaatst worden 😄
spotmelker
Als uit de ammoniakrevieuw blijkt dat de uitstoot een procentje of 15 lager ligt kunnen ze de snelheid wel verhogen naar 160 km/u.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , stikstof , doc en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1