Zuivelnoteringen dalen verder

De Nederlandse zuivelnoteringen dalen deze week nog verder. Mager melkpoeder veevoerkwaliteit is de meest opvallende daler. Met een verlies van vijf euro komt de notering uit op 140 euro.

Deel dit topic

Reacties

koetje 33
Kan beter snel zakken, gaan we ook weer snel omhoog.
paul1
Dat laatste lijkt me niet realistisch
MTSTAMMINGA
Morgen maar weer koeien slachten
Als niets opbrengt ,is de enige manier om te overleven het niets laten kosten
George
Quote:
@MTSTAMMINGA: Als niets opbrengt ,is de enige manier om te overleven het niets laten kosten

Je bent met je kostprijs van 22 cent de laatste tijd niet erg optimistisch Karst.
+2
MTSTAMMINGA
Quote:
@George: Je bent met je kostprijs van 22 cent de laatste tijd niet erg optimistisch Karst.

Lees te veel prikkebord George 😞
KuikenenKoe
@MTSTAMMINGA he karst jij bent degene die mij de moed geeft om de kop der foar te halde
als een oud strijder de moed al op geeft
dan wordt het voor zo'n broekie als mij ook" in hiele toer"
+3
MTSTAMMINGA
@KuikenenKoe
We hebben toch ook een MACHTIGE mooi dag besteding

Een mens praat meer over wat hij bleeft in het leven ,dan wat hij verdient in het leven 😄
+1
KuikenenKoe
Quote:
@MTSTAMMINGA: een MACHTIGE mooi dag besteding

"sa is it mar krekt"
morgen vrolijk weer begint aan nieuwe dag vol boeren avonturen
+1
puntertje
Quote:
@George: kostprijs van 22 cent

Als ik AOW zou hebben zou mijn kostprijs ook zakken, duurt gelukkig nog even 😄
+1
meelezer10
Quote:
@puntertje: duurt gelukkig nog even

tegen die tijd mag je alles wat je nog hebt opeten. En daarna krijg je aow
George
@meelezer10
Daar zou toch niet veel van kloppen.
spotmelker
@George Met die nieuwe zorgwetgeving komt het daar wel op neer voor de mensen die die zorg nodig hebben. Wie dan nog wat (spaar) geld heeft betaalt zo > €2000 in de maand aan premie.
+2
meelezer10
@George
Dat ben ik met je eens maar er klopt wel meer niet op deze aardbol.
+2
George
Quote:
@spotmelker: nog wat (spaar) geld heeft betaalt zo > €2000 in de maand aan premie.

Als je in verzorgingshuis komt betaal je zelfs tegen de €2400 per maand. En iemand die alles er door gejaagd heeft of niks uitgevoerd heeft hoeft niks te betalen. Ik heb het hier bij mijn moeder gezien. Waren er van die oude vrouwtjes die voor een paar Euro konden reizen met de taxxbus en mijn moeder kwam niet in aanmerking en kon gewoon taxitarief betalen.
-1
weurding
@George
typisch nederland, als je wat hebt pakken ze je aan, 😉
brabo
@George
dan heeft ze waarschijnlijk nog een te grote spaarpot.
Ik heb begrepen dat je 40.000 euro mag bezitten zonder dat ze dit af mogen pakken.
+1
George
@brabo
Ja wat is nou 40000
weurding
@Georgezo ik begrepen heb kunnen ze evt schenkingen nog tot 5 jaar terugdraaien, dus gauw even iets op naam laten zetten of wegschenken (al dan niet op naam) voor de opname in een zorginstelling helpt niet
+3
pieta
@weurding
Ja adviseer George maar even om zijn moeder te plunderen. 😄
meelezer10
Quote:
@weurding: zo ik begrepen heb kunnen ze evt schenkingen nog tot 5 jaar terugdraaien, dus gauw even iets op naam laten zetten of wegschenken (al dan niet op naam) voor de opname in een zorginstelling helpt niet

Als het zo ver is dat je bij moet dokken. gewoon iedere week 500 euro pinnen. en waar het dan blijft is voor de 1 een vraag en de ander een weet.
George
Quote:
@weurding: schenkingen nog tot 5 jaar terugdraaien, dus gauw even iets op naam laten zetten of wegschenken (al dan niet op naam) voor de opname in een zorginstelling helpt niet

Twee jaar kunnen ze terug gaan.
+1
George
Quote:
@meelezer10: Als het zo ver is dat je bij moet dokken. gewoon iedere week 500 euro pinnen. en waar het dan blijft is voor de 1 een vraag en de ander een weet.

Dan ben je te laat want ze gaan 2 jaar terug. En als mensen een eigen huis hebben? Dan is het gewoon ruim 2300 per maand aftikken. Kijk dat de gehele AOW naar zorginstelling gaat heb ik totaal geen moeite mee maar dat bijbetalen tot €2300 dat vind ik niet erg reëel.
+1
George
Quote:
@pieta: Ja adviseer George maar even om zijn moeder te plunderen.

Dat gaat niet lukken.
George
Quote:
@brabo: te grote spaarpot.Ik heb begrepen dat je 40.000

Ze had naast een te grote spaarpot , vermogen hier in bedrijf een te hoog inkomen. Lijfrente die ik 10 jaar heb moeten betalen. Maar je gaat je ouders toch niet op een houtje laten bijten!
meelezer10
@George
Hoe wordt er dan mee omgegaan als je het geld opmaakt? Je koopt of laat iedere week nieuwe kleren voor je kopen. Als je dan toch onder de 40000 komt hoef je niet meer bij te betalen?
George
@meelezer10
Ja dan heb je gewoon een probleem. Ze gaan echt 2 jaar terug. Schenkingen van laatste 2 jaar zijn ongeldig.
Erik Hulstijn
@George
Je kunt verlegging peiljaar aanvragen. Dan gaan ze 1 jaar terug. Schenking moet dan wel voor 1 januari 2015 gedaan zijn.
brabo
@George
ben vorige week ook bij notaris geweest voor zulke dingen, maar die vertelde me toch geheel ander informatie. Je moet wel zorgen dat je gerechtigd bent om over je ouders te beslissen als ze hier zelf niet meer toe in staat zijn.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: ben vorige week ook bij notaris geweest voor zulke dingen, maar die vertelde me toch geheel ander informatie. Je moet wel zorgen dat je gerechtigd bent om over je ouders te beslissen als ze hier zelf niet meer toe in staat zijn.

Je had het beter iets eerder kunnen regelen. Voordat mijn vader overleden is (jaar na mijn bedrijfsovername) hebben we de erfenis ook al geregeld. Mijn moeder heeft vruchtgebruik van woonhuis waar ze in woont, mijn broer is eigenaar. Enige echte bezit dat ze heeft is beetje cash. Volgens mij hebben wij geen cent successierecht betaald. Bij jullie was het nog makkelijker geweest volgens mij, jij bent toch enigs kind.
meelezer10
Quote:
@jan is hobbyboer: Mijn moeder heeft vruchtgebruik van woonhuis waar ze in woont, mijn broer is eigenaar.

Als dit niet goed beschreven is heb je ook een probleem. Wanneer eindigt het vruchtgebruik van het woonhuis waar je moeder woont? Als dit met de woonverlaat is niets aan de hand. maar als dit is bij overlijden kun je iedere maand huur ophoesten.
jan is hobbyboer
Quote:
@meelezer10: je iedere maand huur ophoesten

Snap ik niet. Van het geld dat ik bij de overname betaald heb, hebben mijn ouders in dorp verderop o.a. een huis gekocht, je moet immers ergens wonen. Bij de boedelverdeling is bepaald dat dat huis voor mijn broer is, maar dat mijn moeder vruchtgebruik (zonder huur) heeft zolang ze er woont. Als mijn moeder er niet meer woont, bijv. als ze dood gaat of naar bejaardentehuis, dan zal het huis denk ik binnen paar weken op Funda staan. En dan casht mijn broer toch gewoon het geld? Hij heeft zelf pas een nieuw huis gekocht en heeft echt geen enkele ambitie om in het huis van mijn moeder te gaan wonen. Dus ik snap jouw punt niet. Er is nl. maar een belanghebbende, en dat is mijn broer, mij zal het worst zijn wat ie met dat huis doet.
+2
meelezer10
@jan is hobbyboer
Je hebt twee manieren waarop het vruchtgebruik kan eindigen. Bij overlijden of bij de woonverlaat. Dit is afhankelijk hoe het in de akte is opgenomen.

Stel even dat jou broer dit huis heeft met het recht van vruchtgebruik tot het moment van overlijden. Je moeder is niet meer in staat op in het huis te wonen en gaat naar een verzorgingstehuis. Je broer kan op dat moment nog niet over het huis beschikken.
Hier boven ging het over een bedrag van 2300 euro dat je bij moet betalen aan het verzorgingstehuis als je te veel vermogen hebt.
Als het vermogen van je moeder getoets wordt komt er aan het licht dat ze een vruchtgebruik van een woning heeft. Dit heeft een bepaalde waarde. Hoe dit bepaald wordt weet ik niet. maar het verzorgings huis kan dit dan wel opeisen. Jij zult hier niets van horen maar je broer wel.
jan is hobbyboer
Quote:
@meelezer10: Jij zult hier niets van horen maar je broer wel.

Hij is juridisch aardig onderlegd dus het zal wel goed dichtgetimmerd zijn. Denk dat dit soort constructies wel vaker voorkomt bij mensen met enig vermogen dus dat daar gewoon een standaard notariële akte van is. Template invullen en klaar is kees. Niet spannender maken dan het is.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: had het beter iets eerder kunnen regelen. Voordat mijn vader overleden is (jaar na mijn bedrijfsovername) hebben we de erfenis ook al geregeld. Mijn moeder heeft vruchtgebruik van woonhuis waar ze in woont, mijn broer is eigenaar. Enige echte bezit dat ze heeft is beetje cash. Volgens mij hebben wij geen cent successierecht betaald. Bij jullie was het nog makkelijker geweest volgens mij, jij bent toch enigs kind.

Hier was het goed geregeld alleen moeder wilde nog niet alles kwijt. Maar als je ouders van het geld van de overname een huis hebben gekocht , hoe komt het dan op naam van je broer zonder successie. Als je een huis geschonken krijgt zal er toch schenkbelasting betaald moeten worden. Bovendien valt zo'n tweede huis dan in Box 3 en zal je broer over de waarde van de woning jaarlijks 1,2 % belasting moeten betalen en dat terwijl moeder geen huur hoefde te betalen volgens jou. Het gaat meestal iets minder gemakkelijk dan je denkt.
George
Quote:
@brabo: ben vorige week ook bij notaris geweest voor zulke dingen, maar die vertelde me toch geheel ander informatie. Je moet wel zorgen dat je gerechtigd bent om over je ouders te beslissen als ze hier zelf niet meer toe in staat zijn

Ja dat klopt dat je een machtiging moet hebben , maar wat vertelde hij verder anders?
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Denk dat dit soort constructies wel vaker voorkomt bij mensen met enig vermogen dus dat daar gewoon een standaard notariële akte van is. Template invullen en klaar is kees. Niet spannender maken dan het is.

Het gaat toch iets minder makkelijk Jan.
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Het gaat meestal iets minder gemakkelijk dan je denkt.

Ik weet er eigenlijk bijna niets van, het was meer iets tussen mijn ouders en mijn broer. Ik had boerderij gekocht en daarbij afstand getekend van mijn erfdeel (in andere woorden: gewoon mijn erfdeel al gekregen), dus ik had er eigenlijk nix meer mee te maken. Het vermogen van mijn ouders moest zo fiscaal aantrekkelijk mogelijk van mijn ouders naar mijn broer, en ik begreep altijd dat dat door deze constructie gelukt was. Ik heb mijn broer nooit horen klagen (mijn moeder wel dat de rente zo laag is 😄. Boerenkinderen (en kinderen van fietsenmakers) hebben sowieso al geluk dat er leuk vermogen van ouders is, meeste niet boeren kinderen moeten het met maximaal beetje handheld doen.
brabo
Quote:
@George: maar wat vertelde hij verder anders?

het was een zij, maar haar strekking van het verhaal was dat als je maar zorgt dat ze een levenstestament hebben (dus machtiging richting mij), dat je dan nog heel veel kunt regelen op het moment dat ze eventueel richting het verzorgingshuis moeten. Er is niets vertelt over een wachttijd van 2 jaar bij schenking.
brabo
Quote:
@jan is hobbyboer: jij bent toch enigs kind.

ik weet niet waarom je dat denkt, maar ik heb toch 1 zus die al ruim 30 jaar in Canada woont. Dus het voelt soms wel als enigskind
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: k weet niet waarom je dat denkt

Dat was Sjors, jouw familie-situatie ken ik pas sinds 1 minuut 😄. Sjors is volgens mij enigs kind, dat maakt het allemaal sowieso makkelijker, er is dan maar 1 doel, zo goedkoop mogelijk van ouders op zoon?
spotmelker
Quote:
@George: Ja dat klopt dat je een machtiging moet hebben
Als je die hebt via de Rechtbank (i.g.v. geen testament) moet je voor uitgaven boven de € 1500 eerst toestemming vragen.
pieta
@George
Heb jij enig idee wat een huis waard is als er iemand in mag blijven wonen tot ie het vrijwillig of dood verlaat?
cornelissen
@jan is hobbyboer
leuke discussie over successiebelasting voor de normale hardwerkende mensen,die uiteindelijk toch voor de bijl gaan.
Ik kwam laatst iemand tegen, die werkte in Londen. Mijn vraag, wat doe jij
daar? Nou zei de persoon,ik begeleid mensen om vermogen fiscaal vriendelijk over te hevelen. Mijn vraag weer, hoe doe je dat?
Dat is niet zo moeilijk, we maken er een buitenlandse stichting van met als begunstigde een organisatie hier in Nederland, waar je belastingvrij aan kunt schenken, bijvoorbeeld dierenbescherming of een andere club op de lijst waar je belastingvrij aan kunt schenken. De organisaties zelf weten daar niets van,maar dat doet niet ter zake. En nou komt het, het voordeel van de door hun gekozen buitenlandse stichting is,dat de beheerder van de stichting de begunstigde ten alle
tijden kan wijzigen,dus de dierenbescherming of de andere club krijg niets (weten er ook niets van) en de begunstigde is de erfgenaam.
Ja, de grachtengordel redt zich wel fiscaal vriendelijk.
Je denkt toch niet ,dat de dochter van Freddie Heineken hier veel geld heeft achtergelaten.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@cornelissen: Ja, de grachtengordel redt zich wel fiscaal vriendelijk.

Met al dat water lijkt het hier ook wel de grachtengordel.
George
Quote:
@pieta: pieta - 36 min. geleden



@GeorgeHeb jij enig idee wat een huis waard is als er iemand in mag blijven wonen tot ie het vrijwillig of dood verlaat?

Pieta je kunt niet zomaar een huis op naam van een kind zetten ,ook geen landbouwgrond overigens dan zal er schenkbelasting betaald moeten worden en over het vermogen wat in box 3 valt jaarlijks 1,2 % belasting betaald moeten worden. Moeder van Jan woonde er vrij van huur dus zal de woning inderdaad minder waard zijn maar evengoed heeft die woning waarde!
Dat betekent dus voor de broer van Jan dat hij zolang moeder leeft alleen maar lasten heeft. (Eenmalig de schenkbelasting over de waarde van het huis en jaarlijks 1,2 % Box 3 belasting)
George
Quote:
@spotmelker: Als je die hebt via de Rechtbank (i.g.v. geen testament) moet je voor uitgaven boven de € 1500 eerst toestemming vragen.

Daarom machtiging regelen via notaris.
George
Quote:
@brabo: het was een zij, maar haar strekking van het verhaal was dat als je maar zorgt dat ze een levenstestament hebben (dus machtiging richting mij), dat je dan nog heel veel kunt regelen op het moment dat ze eventueel richting het verzorgingshuis moeten. Er is niets vertelt over een wachttijd van 2 jaar bij schenking

Dat is met een beetje googlen toch zo te vinden op internet. Ik ken iemand die daadwerkelijk de hoge bijdrage moest betalen . Deze persoon had nog een eigen huis.
De Wlz kijkt naar het inkomen en vermogen van twee jaar geleden. In 2016 is het inkomen uit 2014 het uitgangspunt.
George
Gevonden via Google: Tips om te voorkomen dat je een hoge eigen bijdrage moet betalen aan verzorgingshuis:

Wat kan ik zelf doen om er voor te zorgen dat de VIB beperkt of zelfs uitgesloten wordt?

Bij de vermindering van de grondslag van de VIB draait alles om de beperking van het belastbare box 3 vermogen. Een aantal maatregelen waar u aan kunt denken, al is niet gezegd dat elke maatregel in uw situatie “past” en de suggesties soms best ingewikkeld zijn:
•Verlaag het box 3 vermogen door te schenken, al dan niet op papier. Wilt u dat de schenking op papier bij overlijden ook erfbelasting bespaart, dan is een notariële akte én een daadwerkelijke vergoeding van 6% rente per jaar verplicht.
•Richt de testamenten slim in:◦Maak de erfdelen van de kinderen bijvoorbeeld opeisbaar als de langstlevende definitief in een zorginstelling wordt opgenomen.
◦Als de partner al opgenomen is in een zorginstelling: is het dan niet verstandiger om hem/haar uit te sluiten als erfgenaam? Het is een drastische maatregel, dat wel.

•Zet belast box 3 vermogen om naar onbelast box 3 vermogen. Dus: koop een auto, boot of kunst. Er is ook een vrijstelling voor “groen beleggen” van € 57.213 (€ 114.426 voor fiscale partners). Of stort geld af voor uw uitvaartverzekering of een andere overlijdensrisicoverzekering: € 6.956 is de maximale vrijstelling.
Let op: De vrijstelling voor de bankspaarvariant, waarbij u op een geblokkeerde bankrekening genoemd bedrag kon sparen voor de uitvaart, is vervallen per 1 januari 2016.
•Zet belast box 3 vermogen om in box 1 vermogen: verlaat de huurwoning en koop weer een huis. Of los de hypotheek al dan niet gedeeltelijk af met box 3 geld.
•Een hele bijzondere: zet box 3 vermogen om in box 2 vermogen. Richt een BV op…. Het Hof Den Bosch heeft op 21 augustus 2014 overigens een bewindvoerder géén machtiging verleend voor de oprichting van zo’n “Wlz-BV”.
•Ga bij de afwikkeling van nalatenschappen na of “fiscalisatie” niet beter uitkomt dan “defiscalisatie”. Dit is een lastig onderwerp met veel haken en ogen, maar Dijkman & van Doorn kan u daarover adviseren.
•Wanneer u een “toevallige bate” heeft (denk aan een erfenis of schenking, de opbrengst van verkocht box 1 en/of box 2 vermogen), denk dan zeker voor de peildatum 1 januari na over wat u met het geld wilt doen: houden of (deels) weggeven. In december besluiten om het weg te geven en dat pas op 3 januari realiseren is niet handig: geef het dan uiterlijk oudejaarsdag weg.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Dat was Sjors, jouw familie-situatie ken ik pas sinds 1 minuut . Sjors is volgens mij enigs kind, dat maakt het allemaal sowieso makkelijker, er is dan maar 1 doel, zo goedkoop mogelijk van ouders op zoon?

Dat klopt , maar mijn moeder wilde nog niet van al haar vermogen af en ik kon ze daar geen ongelijk in geven. Bovendien is de schenkbelasting even hoog dan de erfbelasting dus maakt het wat dat betreft niks uit. Alleen is het als je nog wat vermogen hebt en je komt in een verzorgingshuis wat vervelend doordat je hoge eigen bijdrage moet betalen tot wel ruim €2300 per maand. Maar maak je geen zorgen het is hier prima geregeld.
+2
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Ik weet er eigenlijk bijna niets van,

Dat zal het zijn Jan. 😄
+3
Frans1
Quote:
@George: Kijk dat de gehele AOW naar zorginstelling gaat heb ik totaal geen moeite mee maar dat bijbetalen tot €2300 dat vind ik niet erg reëel.

Helemaal mee eens George,alles verbrassen wordt beloond en wie wat achter de hand houdt of bij elkaar gewerkt heeft wordt geplundert.Vind ik ook een hele slechte zaak
+1
George
Quote:
@Frans1: bij elkaar gewerkt heeft wordt geplundert.Vind ik ook een hele slechte zaak

Dat bedoel ik nou ook!
+1
cornelissen
@George
Deze maatregel is ingevoerd om het begrotingstekort weer onder de 3 procent te krijgen, dit is nu niet meer actueel,dus kan deze crisis
maatregel wel weer vervallen. Het is is wezen een uitholling van het sociaal stelsel, want je hebt er al premie voor betaalt, dus heb je er recht op. Dus maar e-mails naar de politieke partijen,maar of het helpt?
cornelissen
Quote:
@cornelissen: Dus maar e-mails naar de politieke partijen,maar of het helpt?

en hier bedoel ik dus de 12 procent vermogensbijtelling bij het inkomen en niet zozeer de eigen bijdrage op zich.
KuikenenKoe
@cornelissen
gaat wel lukken was met kwartje met kok ook zo
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Boerenkinderen (en kinderen van fietsenmakers) hebben sowieso al geluk dat er leuk vermogen van ouders is, meeste niet boeren kinderen moeten het met maximaal beetje handheld doen.

Hier in de regio gaat het gezegde bij vermogende mensen wel eens rond: Het was niet makkelijk om er aan te komen maar het is nog bijna moeilijker (op een goede manier zonder teveel belasting)om er van af te komen.
George
Quote:
@KuikenenKoe: gaat wel lukken was met kwartje met kok ook zo

Dat is toch ook nooit meer weg gegaan.
pieta
@George
Je kent blijkbaar rijke "sukkels". Ik denk dat de echte rijken wel goede adviseurs willen hebben. Maar ik had nog geen antwoord op mijn vraag over de waarde van een woonhuis waar iemand in mag blijven tot ie het verlaat uit zichzelf?
George
Quote:
@pieta: Maar ik had nog geen antwoord op mijn vraag over de waarde van een woonhuis waar iemand in mag blijven tot ie het verlaat uit zichzelf?

Ik zou het niet weten jij wel? Feit is dat ouders niet zomaar een woning op de kinderen zijn naam kunnen zetten. Dit is een schenking waarvoor de kinderen al naar gelang hoogte van schenking en vrijstelling minstens 10% schenkbelasting moeten betalen. Daarna jaarlijks 1,2% box 3 belasting . Dit zijn de feiten.
De waarde van een woning met vruchtgebruik daar heb ik dan weer minder verstand van. Volgens mij gaat men uit van de WOZ waarde minus de waarde van het vruchtgebruik. Ik denk dat het van vele factoren afhankelijk is. Het maakt natuurlijk verschil of het vruchtgebruik voor 1 of 2 personen is (één of beide ouders) en ook wat de leeftijd is van vader of moeder. En ook van belang zal zijn of er huur betaald wordt en de hoogte ervan. Al deze aspecten zijn van belang om tot een prijsvorming te komen van zo'n woning waar vruchtgebruik op rust.
+1
George
Quote:
@pieta: Je kent blijkbaar rijke "sukkels". Ik denk dat de echte rijken wel goede adviseurs willen hebben.

Niet iedereen is even goed thuis in deze materie , en je hebt gewoon ouders die niet zo goed afscheid kunnen nemen van hun vermogen. Jij noemt het rijke sukkels en dat zullen het dan wel wezen.
spotmelker
Quote:
@George: Een hele bijzondere: zet box 3 vermogen om in box 2 vermogen. Richt een BV op
Komt me bekend voor...
+2
Albert
@pieta
De belastingdienst heeft hier een staffel voor afhankelijk van de leeftijd van de bewoner(levensverwachting).Dit was een paar geleden de insteek bij verkoop van woning van ouders aan kinderen met woonrecht
pieta
@George
Een woning met vruchtgebruik ga je mijn inziens niet huren. Als je huurt wordt je al beschermd door de huurwet. Ik weet overigens ook niet de exacte waarde daarvan maar wel dat ie laag is.
George
Quote:
@pieta: Een woning met vruchtgebruik ga je mijn inziens niet huren. Als je huurt wordt je al beschermd door de huurwet.

Wat heeft dat er weer mee te maken?
Albert geeft het goede antwoord. De waarde van de woning is de WOZ waarde minus de waarde van het recht van bewoning. Er is een staffel voor naar gelang de leeftijd van de persoon die het woonrecht houdt. De woning is altijd wat waard en als deze op naam van kind(eren) komt te staan zal van deze waarde schenkbelasting betaald moeten worden van tenminste 10% en jaarlijks Box 3 belasting van 1,2 % door Kind(eren). Ik vraag me af of dat de ouders bij vruchtgebruik gratis zonder het betalen van huur mogen blijven wonen.
George
Quote:
@pieta: Ik weet overigens ook niet de exacte waarde daarvan maar wel dat ie laag is.

Je weet dus eigenlijk ook niks. 😄
+1
arie.j
@George
Als het jullie zelf aangaat waarom informeer je dan niet gewoon bij de notaris?
Eerste advies is meestal toch gratis.
Hier heb je een site met wat gegevens, maar elk geval is meestal toch weer net anders.
notaristarieven.nl/…
of
estateplanningsjuristen.nl/schenken/…
pieta
@George
Waarom denk je dat ik het vraag? 😄 En als je het vruchtgebruik van iets hebt dan zul je dus vaak geen huur betalen lijkt mij. Maar ook daarin kun je denk ik afspreken wat je wilt.
meelezer10
Quote:
@George: bij vruchtgebruik gratis zonder het betalen van huur mogen blijven wonen

ja dat mag anders noemen ze het niet vruchtgebruik.
George
Quote:
@arie.j: Als het jullie zelf aangaat waarom informeer je dan niet gewoon bij de notaris?Eerste advies is meestal toch gratis.Hier heb je een site met wat gegevens, maar elk geval is meestal toch weer net anders.

Nee ik heb er nog geen last van maar het is duidelijk een onderwerp waar de meeste geen kaas van hebben gegeten. Het is inderdaad voor sommige misschien wel belangrijk om eens met een notaris of iets dergelijks te praten over mogelijkheden.
George
Quote:
@pieta: En als je het vruchtgebruik van iets hebt dan zul je dus vaak geen huur betalen lijkt mij. Maar ook daarin kun je denk ik afspreken wat je wilt.

Dat zal wel zo zijn , maar de lasten van kinderen worden dan wel groot. Eerst schenkbelasting aftikken voor het in eigendom verkrijgen, dat is nog het minst erge maar dan jaarlijks 1,2% box 3 belasting betalen over de waarde van woning terwijl daar geen inkomsten tegenover staan in de vorm van huur. Is niet erg interessant voor de kinderen.
pieta
@George
Niet te snel oordelen George.
George
Quote:
@pieta: Niet te snel oordelen George.

??
pieta
@George
Ik zou eerst meer willen weten voor ik zeg dat het te duur is.
meelezer10
Quote:
@George: dat is nog het minst erge maar dan jaarlijks 1,2% box 3 belasting betalen over de waarde van woning terwijl daar geen inkomsten tegenover staan in de vorm van huur. Is niet erg interessant voor de kinderen.

Volgens mij is het wel degelijk intressant. stel woz waarde huis 4 ton. Ouders willen het huis verkopen en zelf blijven wonen. Afhankelijk van de leeftijd van de ouders wordt het vruchtgebruik bepaald. ongeveer 40%. is 160000euro. waarde van de woning is dus 2400000 euro.
1 kind betaald 240000 euro en krijgt 120000 euro terug in de vorm van schenking. het ander kind krijgt 120000 euro als schenking.

netto moet het kind dus 120000 euro ophoesten. Over 120000 euro moet schenkbelasting betaald worden. Hier is nog een voordeel op te behalen als ik het goed heb doordat overdachtsbelasting van de woning weggestreept wordt tegen de schenking. weet niet presies hoe dit zit.
maar ik ga even uit van 12000 euro schenkbelasting
jaarlijks 1.2% is 2880 euro

stel even periode duurt 15 jaar

totaal 120000 + 12000 + 15* 2880 = 175000 euro.

Kind heeft dus uiteindelijk 175000 euro voor het huis van 4 ton betaald. Uitgaande van geen waardestijging.
waaren de ouders gewoon blijven wonen en werd het huis na overlijden verkocht. weer vier ton waarvan 2 ton voor 1 kind. min erfbelasting 10% is 180000 euro netto.
George
@meelezer10
Dan ben je voor €5000 toch wel een hoop toestanden aan het uithalen.
Je moet niet vergeten dat kind al die jaren alleen maar lasten heeft. Eenmalig een hypotheek afsluiten van €120000 waar rente over betaald moet worden en ook nog eens de 1,2% box 3 belasting. Bovendien moet je rekening houden dat die rente niet aftrekbaar is.
Dus op die manier zal het zelden gebeuren. Het blijft een complexe materie.
brabo
@meelezer10
en het andere kind krijgt alleen die schenking van 120.000 - de 10% schenkingsbelasting, is dus 108.000 ?
+1
meelezer10
Quote:
@George: €5000

ga nog eens terug naar de kleuterschool.
meelezer10
@brabo
ja. het is wel iets meer zit nog een vrijstelling in. deze heb ik niet mee genomen.
Het ander kind krijgt het geld wel direct. dit kan voor sommige wel intresanter zijn dan pas over 15 jaar een groter bedrag.
meelezer10
Quote:
@George: Bovendien moet je rekening houden dat die rente niet aftrekbaar is.

waarom niet? je neemt een hypotheek op je eigen huis. dit is aftrekbaar.
+1
George
Quote:
@meelezer10: waarom niet? je neemt een hypotheek op je eigen huis. dit is aftrekbaar.

Ik weet niet of dat zo makkelijk gaat , maar ik durf het wel aan dat jou constructie niet vaak gevolgd zal worden.
Je hebt gelijk dat het €45000 scheelt maar daar heeft het kind dat huis koopt wel 15 jaar geen rendement gehad. Jaarlijks alleen maar flink wat kosten. Deze zal dan geen grote hypotheek op zijn eigen woning moeten hebben en een redelijk salaris. Natuurlijk zit er al naar gelang van de leeftijd van kinderen een schenkingsvrijstelling in en is een gedeelte van het box3 vermogen ook niet belast , maar toch een fikse belastingpost jaarlijks. Maar laten we er maar over ophouden , het is toch een bijzondere materie die voor iedereen anders is.
+1
meelezer10
@George
nog 1 ding hoeveel is een huis wat 15 jaar geleden 4 ton waard was nu waard.

maar in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.
George
Quote:
@meelezer10: nog 1 ding hoeveel is een huis wat 15 jaar geleden 4 ton waard was nu waard.maar in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

Ja wat is het nog waard als je in 2007 hebt gekocht?
Ik zie de woningen niet meer zo snel stijgen. Ze worden beter verkocht maar echte prijsstijgingen zijn nauwelijks mogelijk met het strengere bankenbeleid.
+1
diezel
Quote:
@meelezer10: nog 1 ding hoeveel is een huis wat 15 jaar geleden 4 ton waard was nu waard.

Dat was in het verleden. Deze constructie is zelden nog interessant.
Vanaf invoering nieuwe schenkings- en successiewetgeving van 2010 moet er bij deze vruchtgebruik-constructie afgerekend worden over de gehele waardestijging tot overlijden!!!
Gelukkig is er een overgangsregeling vruchtgebruik ingesteld zodat voor oude gevallen de WOZ-waarde van 2010 bepalend is en de WOZ-waarde nadien veelal gedaald is. Anders zouden er veel het schip in gaan die deze veelgebruikte constructie in de jaren 90 toegepast hadden.
meelezer10
@diezel
wist ik niet

las net ook ergens dat in de oude situatie op het moment van overlijden nog erfbelasting verschuldigd is. wist ik ook niet en dit staat ook niet in het bovenstaande voorbeeld. Ik ken ook voorbeelden waarbij deze erfbelasting niet is betaald. en nadien ook niet is gekleemd door de belastingdienst.
George

Laten we het hier maar op houden: Hier in de regio gaat het gezegde bij vermogende mensen wel eens rond: Het was niet makkelijk om er aan te komen maar het is nog bijna moeilijker (op een goede manier zonder teveel belasting)om er van af te komen. 😄
+1
diezel
@meelezer10
We zitten op deze beschikking te wachten. Destijds wel erfbelasting betaald. Boekhouder durft er geen voorspelling over te doen.
@george Als je er maar op tijd mee begint is er m.i. veel belastingvrij over te hevelen. En met een beetje belasting betalen héél veel.
George
@diezel
Ik weet het , is hier allemaal best wel goed geregeld.
Enkele jaren geleden was het makkelijker en had je nog 5% en 8% schenkbelastingen. Nu is het direct 10% boven de vrijstelling.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Als niets opbrengt

Valt niks tegen, dacht ik zo. Over januari 32,5 cent, komt nog 2 cent bonus overheen. Tijd om de slingers weer eens op te zoeken.
George
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Tijd om de slingers weer eens op te zoeken.

Die kun je maar beter laten hangen Sjakkie.
KuikenenKoe
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Tijd om de slingers

denk je jack kan de feestmuts onder het melken weer op
+1
arie.j
Melkprijs kan inderdaad nog wel slechter.
Uiteraard kan alles meevallen, maar de internationale toestand is wankel en labiel met vele risico factoren.
Neem bv. zo'n bericht over China uit het FD, eb bij een soort dictatuur weet je nooit want ze precies gaan doen.
===========
China houdt verdediging yuan niet lang meer vol
Marcel de Boer
maandag 8 februari 2016,
China verbrandt in hoog tempo zijn deviezenreserves om de kapitaalvlucht te neutraliseren. Analisten vermoeden dat Peking spoedig moet kiezen tussen de invoering van draconische kapitaalrestricties of een forse waardevermindering van zijn munt. Beide maatregelen kunnen een enorme wissel trekken op het vertrouwen in de Chinese leiding, zowel binnen als buiten de landsgrenzen.
>>>>>>>>
Maar als het in dit tempo doorgaat, dan zou China over drie jaar al zijn reserves hebben opgesoupeerd. Analisten stellen echter dat dit moment al veel eerder komt. Zo schat Tao Pan van RBS dat er nog maar $1350 mrd ingezet kan worden, omdat Peking geld achter de hand moet houden voor het geval de economie inzakt. Als de banken te maken krijgen met een flinke stijging van het aantal probleemleningen moeten ze gered kunnen worden. Datzelfde geldt voor de afwikkeling van failliete staatsbedrijven en ook moet er geld ingezet kunnen worden om de aandelenmarkten te ondersteunen.
Enz.
fd.nl/economie-politiek/1138794/…
+3
George
Quote:
@KuikenenKoe: feestmuts onder het melken weer op

Ja Sjakkie fuift wat af de laatste tijd. Hij hangt de slingers op voor de meevallende melkprijs en is Sharonneke nog eeuwig dankbaar dat die hem van het bootje af heeft gehouden. 😄

weurding
@George
carnaval in stompetoren!
+1
George
@weurding
Prins Sjakkie dun urste!
MTSTAMMINGA
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: komt nog 2 cent bonus overheen.

Hier gaat allemelk weer de tank ik
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Hier gaat allemelk weer de tank ik

Weggooien is nog nooit iemand wat van geworden. Hier is flink krachtvoer geminderd, met het bedoelde effect. Nu weer wat krachtvoer opvoeren, misschien wat aardappels erbij (wat kosten die op het moment?), eens zien of het resultaat hiervan mee valt.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@George: Hij hangt de slingers op voor de meevallende melkprijs

Eigenlijk hangen de slingers voor opa, die is morgen jarig en komt tracteren.
MTSTAMMINGA
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Nu weer wat krachtvoer opvoeren,

De planning is hier wat meer maismeelbrok voeren van 22 cent ongeveer
diezel
Quote:
@arie.j: Uiteraard kan alles meevallen, maar de internationale toestand is wankel en labiel met vele risico factoren.

Heftige tijden Arie.
jan is hobbyboer
Quote:
@diezel: Heftige tijden Arie.

Volgens mij heeft Arie dat goed gezien. Dansen op de vulkaan.
jg
@MTSTAMMINGA
Waarom ga je harder voeren ??
MTSTAMMINGA
@jg
Koeien kunnen wel wat groeien
En ruwvoer wil ook wel op
En een kilo van 22 cent en een melkprijs van [dik]29 cent
Moet kunnen denk ik
+1
paul1
@MTSTAMMINGA
Je krijgt niet altijd 1 kg melk van 1 kg brok extra voeren.
+1
KuikenenKoe
@weurding eigenlijk zing ik onder het melken
laat me alleen alleen met al m'n verdriet
het is beter dat ik nu geen mensen zie
+1
KuikenenKoe
@KuikenenKoe
niemand niemand die me nu nog troosten kan
een glimlach wordt pure parodie
iemand iemand die gelukkig was en verloor begrijpt wat ik nu voel
+1
weurding
@KuikenenKoeidd, melken moet je niet teveel (vreemd) volk bij hebben
+5
kanniewaarzijn
Quote:
@KuikenenKoe: eigenlijk zing ik onder het melken
Is ook een manier om die 2 cent extra te pakken 😄
+2
KuikenenKoe
Quote:
@kanniewaarzijn: Is ook een manier om die 2 cent extra te pakken

des ondanks lag ik er bij de voorronde van de voice of holland wel meteen uit
ga er van uit dat ze dat deden om het wedstrijd element er in de houden
beetje saai programma wordt het als van te voren de winnaar al bekend is

wel vreemd is dat koeien de melk op houden tijdens mijn zang kunsten
daardoor die 2 cent heb gepakt
ricardo
@MTSTAMMINGA
Waarom geen soda grain van 16 ct je hebt toch een mengwagen?
Greidboer
Ondanks de (voorlopig) slechte vooruitzichten in de zuivel verbaast het mij dat de grondprijzen zeer hoog blijven. Ondanks een hoog aanbod daalt de prijs hier niet. En af en toe wordt er ook verkocht voor hoge prijzen. Blijkbaar wordt er door sommige ondernemers nog steeds verdient.
KuikenenKoe
de vastbindboeren &industriemelkers zijn ook al van de markt, komen er waarschijnelijk bij als aanbieder
t'is een rare wereld heden ten dage
George
Quote:
@Greidboer: Ondanks een hoog aanbod

Hoog aanbod? Er is op de meeste plaatsen maar heel weinig aanbod.
hans1980
Klopt er weinig aanbod ,dat houd prijs ook in stand ! ga maar eens een bedrijf los verkopen 50-70ha. losse stukken land moet dan nog zien of je die 6-8 euro/m2 beurt . Misschien willen collegas wel maar hebben altijd het bankvriendje nodig
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@hans1980: 50-70ha

Dat probleem heb ik dan weer niet 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder en zuivelnoteringen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
115
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
1