Leveren alle bossen wel bij aan afname van CO2

Aangeplant bos is dat wel altijd evengoed? Volgens mij zijn er heel veel landbouw producten die meer CO2 vastleggen.



Het op grote schaal planten van bomen in Europa heeft de afgelopen eeuwen geen bijdrage geleverd aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Dat concluderen internationale wetenschappers die 260 jaar landgebruik in Europa hebben onderzocht.

De bevindingen staan haaks op het klimaatakkoord dat werd afgesloten in Parijs, waar herbebossing en bosbeheer als belangrijke strategieën werden genoemd om opwarming af te remmen.

De wetenschappers concluderen dat nieuw aangeplante bossen sinds 1750 juist geen extra CO2-gas uit de lucht hebben gehaald. Mogelijk droegen de nieuwe bossen zelfs bij aan het broeikaseffect

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Al vanaf 1750 warmt de aarde dus al op, en voor 1715 konden ze het waarschijnlijk niet eens meten.

Wie het weet mag het zeggen, maar de opwarmingsrekening bij de boeren in rekening brengen is pure diefstal.
oldhuus
Ach elke hectare nieuwe natuur in Nederland is kappen ze toch weer 4 hectare tropisch regenwoud om en 2 hectare woestijn er bij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , europa en CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN